به گزارش خبرگزاري مهر سرهنگ عباسعلي محمديان رييس پليس آگاهي تهران بزرگ عصر دوشنبه از دستگيري اعضاي 14 نفره يک باند بزرگ جعل عنوان واسناد دولتي در شهر تهران خبر داد و گفت: با دريافت شکايتهاي متعدد از سوي شهروندان تهران در خصوص اين که افرادي با جعل عنوان و اسناد دولتي خود را مامور معرفي کرده و از آنان اخاذي و بعضا کلاهبرداري ميکردند، اقدامات تيمهاي کارآگاهان اداره مبارزه با جعل پليس آگاهي تهران بزرگ براي شناسايي و بازداشت متهمان آغاز شد.
محمديان افزود: همزمان با جمعآوري اطلاعات و اسناد پيرامون اين جاعلان، اطلاعاتي را که شهروندان از طريق مرکز فوريتهاي پليسي 110 و مراکز انتظامي درباره اين متهمان در اختيار ماموران پليس آگاهي تهران بزرگ قرار ميدادند، نيز جمعآوري شد.
رييس پليس آگاهي تهران بزرگ تصريح کرد: با توجه به اهميت موضوع، تيمهاي پليسهاي تخصصي فرماندهي انتظامي تهران بزرگ با همکاري و هماهنگيهاي انجام شده به تحقيق در اين زمينه پرداخته و دستگيري اين افراد به صورت ويژه در دستور کار ماموران قرار گرفت.
محمديان ادامه داد: در تحقيقات مشخص شد که اين متهمان و جاعلان به صورت هماهنگ و شبکهاي اقدام به جعل اسناد و عنوانهاي دولتي کرده و در اکثر موارد اسناد جعلي را در اختيار خلافکاران و متخلفان ديگر قرار ميدادند.
وي خاطرنشان کرد: تحقيقات و بررسيهاي ماموران در 23 مهرماه امسال نتيجه داد و به صورت همزمان در سه نقطه از شهر تهران و حومه آن طي عملياتهاي انجام شده 14 عضو اين باند جعل اسناد شناسايي و بازداشت شدند.
رييس پليس آگاهي تهران بزرگ اعلام کرد: در بازرسي از محلهاي پاتوق اين افراد مشخص شد که اين جاعلان اقدامات خود را در خانههاي استيجاري انجام داده و بسيارحرفهاي اقدام به جعل ميکردند که طي عمليات انجام شده اسناد، مدارک و تجهيزات قابل توجهي از پاتوقهاي شناسايي شده اين جاعلان کشف و ضبط شد.
سرهنگ محمديان توضيح داد: در حال حاضر کليه اين افراد و جاعلان دستگيرشده در بازجوييها به جرايم خود اعتراف کرده و با جمعآوري شکايت شاکيان و کساني که به نوعي تحت کلاهبرداري و اخاذي از سوي آنان قرار گرفتهاند، پرونده به دادسراي جرايم جنايي ارجاع شد.
اين مقام انتظامي افزود: شهرونداني که در محدودههاي شمال و غرب تهران به اين روش (جعل عنوان و اسناد) مورد کلاهبرداري و اخاذي قرار گرفتهاند ميتوانند با مراجعه به اداره آگاهي تهران بزرگ، موضوع شکايت خود را مطرح کنند.
وي با اشاره به اين موضوع که هر گونه سوءاستفاده از مدارک مجعول جرم محسوب ميشود، گفت: اقدامات خلافکارانه اين جاعلان، خود باعث ايجاد جرمي ديگر ميشد؛ به طور مثال زماني که اين اسناد در اختيار خلافکاران ديگر قرار ميگرفت، آنان با سوءاستفاده از آن اقدام به جعل عنوان، کلاهبرداري و گاهي اقدام به آدمربايي براي اخاذي ميکردند که اين خود جرمي جدا از جعل اسناد است و به صورت ويژه به آن رسيدگي ميشود.
اين مقام ارشد انتظامي ضمن هشدار به شهروندان در خصوص برخورد با جاعلان و مامورنماها تاکيد کرد و گفت: عليرغم تاکيد و هشدارهاي پليس در خصوص ماموران قلابي، متاسفانه شاهد هستيم که گاهي اوقات شهروندان بدون درخواست کارت شناسايي معتبر وحکمقضايي تسليم خواستههاي غيرمنطقي مامورنماها ميشوند در صورتي که پليس تاکيد دارد صرف همراه داشتن البسه و تجهيزات نظامي دليل بر ماموربودن نيست بلکه ماموران وظيفهشناس پليس علاوه بر همراه داشتن کارت شناسايي، داراي حکم قضايي و انتظامي براي اقدامات خود هستند.
وي در اين خصوص که چگونه شهروندان ميتوانند مامورنماها را از پليس تشخيص دهند، گفت: معمولا مامورنماها چهرههايي نامتعارف داشته و همواره اشتباهاتي را در نصب علايم، اتيکت و همچنين رعايت شئونات رفتاري و اجتماعي ميکنند علاوه بر اين که شهروندان ميتوانند پيش از هر اقدامي مشخصات ماموراني را که به آنان مراجعه ميکنند، از طريق مرکز فوريتهاي پليسي 110 استعلام کنند.
محمديان در پايان اظهار داشت: کساني که تحت پوشش مامور، خواستههاي غيرمنطقي ازشهروندان دارند، بيشک مامورنما هستند و شهروندان ميتوانند در صورت مشاهده چنين مواردي مراتب را به پليس 110 يا نزديکترين مرکز انتظامي گزارش دهند.