گزارش سهل انگاری سازمانها در زلزله اخیر روی میز رئیس جمهور
بروزرسانی
خبرگزاري مهر- گروه اجتماعي: ابوالحسن فقيه زاده قائنات از توابع خراسان جنوبي و متولد سال۱۳۵۱ است که امروز حدود 900 روز است بر صندلي رياست جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران تکيه زده است. اين مدير جوان که عضو نهاد رهبري در دانشگاهها بوده سر از قوه قضائيه در آورد . مدير روابط عمومي پزشکي قانوني کشور شد و بعد به عنوان مشاور شهردار تهران وارد تيم محمود احمدي نژاد شد. فقيه وقتي بحث کانديداتوري محمود احمدي نژاد براي رياست جمهوري پيش آمد وارد تيم انتخاباتي احمدي نژاد شد و به عنوان قائم مقام ستاد حمايت از احمدي نژاد منصوب شد و با تشکيل دولت نهم به عنوان رئيس سازمان بهزيستي کشور منصوب شد. تحولات زياد در بهزيستي و ساخت سريال ساعت شني و مصاحبه هاي مختلف موجب شد فقيه به چهره اي رسانه اي تبديل شود تا اينکه ارديبهشت ماه سال 89 به عنوان رئيس جمعيت هلال احمر منصوب شد. فقيه در مدت دو سال اخير سه مصاحبه مشروح با خبرگزاري مهر داشت که در آن از برنامه ها و قول و وعيدهاي متعدد سخن گفت. ولي حادثه زلزله اخير آذربايجان و اما و اگرهاي مطرح شده موجب شد تا براي چهارمين بار با فقيه گفتگو داشته باشيم.
بودجه هلال احمر افزايش 100 درصدي داشته است
ابوالحسن فقيه رئيس جمعيت هلال احمر در پاسخ به اينکه بودجه سال 91 هلال احمر چه مقدار بوده است گفت: بودجه سال 90 حدود 86 درصد افزايش داشت و بودجه سال 91 هم علاوه بر 86 درصد افزايش 20 درصدي داشته است. هر چند بودجه سال 90 تامين شد ولي بودجه سال جاري هنوز به طور کامل اختصاص داده نشده است.
به زودي مسئولي براي امور زنان هلال احمر منصوب مي شود
وي در پاسخ به اينکه مسئوليت همزمان سازمان داوطلبان و امور بانوان هلال احمر توسط خانم رافع موجب کمرنگ شدن امور زنان هلال احمر شده است گفت: البته در بخش امور زنان با ايجاد تيمهاي توانا (زنان داوطلب و امدادگر) گام بلندي برداشتيم که اين تيمهاي در زلزله آذربايجان خوب ظاهر شدند و نشان دادند که حلقه مفقوده تيمهاي امدادي با ايجاد توانا تکميل شده است. البته اينکه مي گوييد بهتر است يک مسئول براي امور زنان هلال احمر منصوب کنيم هم درست است.
از رئيس هلال احمر سوال شد که شما در گفته هاي قبلي خود اعلام کرده بوديد که امدادهوايي کشور متولي و قانوني ندارد آيا اين مشکل برطرف شد که پاسخ داد: همچنان اين مشکل وجود دارد و در رديفهاي بودجه و قوانين کشوري چيزي به نام امدادهوايي تعريف نشده است.
خريد بالگردهاي 25 ميليارد توماني براي 18 استان
فقيه همچنين از خريد چهار بالگرد جديد براي هلال احمر خبرداد و افزود: دو بالگرد به ناوگان پيوسته و منتظر ترخيص دو بالگرد ديگر هستيم که جزو جديدترين بالگردهاي روز دنيا محسوب مي شوند.
از رئيس جمعيت هلال احمر سوال شد ما 32 استان داريم ولي تنها 14 بالگرد موجود است آيا ساير استانها هم صاحب بالگرد مي شوند که پاسخ داد: برنامه ما خريداري بالگرد براي ساير استانها است. نمونه هاي مختلف بالگرد هم در جلسه اي با حضور وزارت دفاع بررسي شده تا بر اساس شرايط موجود بالگردهاي مناسب خريداري شود.
ابوالحسن فقيه در مورد قيمت تمام شده هر بالگرد گفت: بالگردهاي قيمتهاي مختلفي دارند و بر اساس قيمت دلار بايد خريداري شود که از 6 ميليون تا 12 ميليون دلار قيمت دارند.
اميدواريم آموزش امداد قبل از اخذ گواهينامه محقق شود
رئيس جمعيت هلال احمر در پاسخ به اينکه آيا طرح اجباري شدن آموزش امداد و نجات قبل از اخذ گواهينامه به افسانه تبديل شد گفت: اميدواريم اين طرح به واقعيت بپيوندد!
هلال احمر امسال چند آمبولانس دريايي خريداري مي کند
فقيه در مورد خريد آمبولانسهاي دريايي گفت: چند نمونه خريداري شد ولي هنوز تعداد آن تکميل نشده و امسال هم چند نمونه ديگر در سبد خريد امداد و نجات داريم. قراردادها هم منعقد شده و مبلغ آن پرداخت شده است.
سهل انگاري سازمانها در زلزله به رئيس جمهور گزارش شد
از رئيس جمعيت هلال احمر در مورد عملکرد جمعيت در زلزله اخير آذربايجان شرقي و نقاط و ضعف و قوت کار در مناطق زلزله زده سوال شد که پاسخ داد: تمامي کمکها و اقداماتي که هلال احمر در زلزله آذربايجان انجام داد بر اساس اساسنامه و منشور بين المللي و در قالب کمکهاي بشر دوستانه بود. ولي وقتي وارد کار شديم و از فاز امداد و نجات اوليه گذشتيم ديديم متاسفانه برخي دستگاههاي مسئول وارد نشدند و ما نمي توانستيم دست روي دست بگذاريم. براي همين سازمان جوانان و داوطلبان هلال احمر (براي ايجاد روستامهدها، نمازخانه، برگزاري مراسمهاي مذهبي، تامين سرويس بهداشتي و حمام، تامين لوازم خانگي، تلويزيون و...) وارد شدند.
وي افزود: در طول کار هم اگر مشکلاتي رخ مي داد به سرعت گزارش مي کرديم. به عنوان نمونه همين بحث آتش سوزي اخير در يکي از روستاهاي زلزله زده بود. قبل از آن محمود مظفر به عنوان رئيس کارگروه امداد و نجات مناطق بحراني آذربايجان نامه اي به وزير نيرو نوشت و موارد را تذکر دادند. ولي به اعتقاد من لزومي نبود تمامي مشکلات رسانه اي شود و وظيفه ما رسيدگي به مردم بود. در مورد تامين کانکس ها، نگهداري دامها، برق، گاز و... هم خودم نامه نوشتم و اعلام کرديم اينها لازم و ضروري است و همه را مکتوب داريم.
رئيس جمعيت هلال احمر گفت: حالا چون هلال احمر جور ساير سازمانها را کشيده دليلي ندارد تا سازمانها بر اين خيال باشند که وظيفه هلال احمر بوده است! هر چند که تمامي سهل انگاريها را به رئيس جمهور گزارش کردم ولي رسانه اي نکرديم.
فقيه با بيان اينکه عمليات امدادي و کارهاي فرهنگي هلال احمر در مناطق زلزله زده به پايان رسيده و تنها هلال احمر استان در محل حضور دارد اظهار داشت: تاکنون 14 ميليارد تومان کمکهاي مردمي براي کمک به زلزله زدگان جمع آوري شده که بيش از 10 ميليارد تومان آن صرف تامين لوازم خانگي زلزله زدگان مي شود که هر بسته لوازم خانگي حدود يک ميليون و 300 هزار تومان تعريف شده است.
رئيس جمعيت هلال احمر در خصوص آسيب پذيري تهران در برابر حوادث غير مترقبه گفت: من نمي توانم بگويم که شهرداري تهران به عنوان مسئول بحران پايتخت خوب عمل کرده يا بد! ولي مي گويم که بهتر هم مي شود کار کرد. به قول مقام معظم رهبري که در سفر خود به آذربايجان فرمودند کار جمعي در کشور ما دشوار است ولي بايد بتوانيم باهم کارکنيم.
وي افزود: بنده شخصا همراه با رئيس سازمان امداد و نجات و مديرعامل هلال احمر تهران به شوراي شهر رفتم و اعلام کرديم که آماده همکاري هستيم. ولي اگر هم همه کنار هم باشيم جمع کردن زلزله تهران بسيار سخت است.
از فقيه با توجه به آسيب پذير بودن کشور در برابر بلاياي طبيعي در خصوص امداد هسته اي و شيميايي سوال شد که گفت: در اين خصوص تفاهم نامه اي با دانشگاه مالک اشتر منعقد شد. و اين تيمها بعد از 6 ماه مي توانند مدرس باشند و آموزش دهند.
---------------------