نماد آخرین خبر

‌مشاور صنایع شیر ایران هشدار داد: افزایش تب مالت به دلیل استفاده از شیر فله‌ای و خام

منبع
فارس
بروزرسانی
‌مشاور صنایع شیر ایران هشدار داد: افزایش تب مالت به دلیل استفاده از شیر فله‌ای و خام
فارس/ مشاور صنايع شير ايران در تبريز با انتقاد از بخشنامه جديد سازمان دامپزشکي مبني بر دادن مجوز به عرضه‌کنندگان شير خام بسته‌بندي نشده گفت: اين بخشنامه بدون در نظر گرفتن فضاي سلامت جامعه صادر شده است.‌ حسين چمني بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال‌هاي اخير با تلاش دامداري‌ها و صنايع شير کشور رقم تب مالت از 80 تا 90 هزار در سال به 12 هزار نفر کاهش يافته بود که متاسفانه رقم اين بيماري در يک سال گذشته مجددا با رشد حدودا 3 هزار رقمي روبه‌رو شده است. وي اين افزايش را ناشي از اثرات استفاده از شير خام و بدون فرآوري شده دانست و افزود: عرضه شيره فله‌اي نه از جنبه اقتصادي مقرون به صرفه است و نه از لحاظ بهداشتي به طوري که کوچک‌ترين اقدامي که خانواده‌ها در استفاده از شير‌قله‌اي انجام مي‌دهند جوشاندن شير خام براي استفاده است که در اين عمل با توجه به يک‌سان نبودن حرارت و عدم برخورداري از حرارت صنعتي و يکسان براي تمام اجزا شير نزديک به 30 درصد ارزش غذايي اين محصول از بين مي‌رود. چمني نسبت به جذب ميکروب مالت از طريق پوست هشدار داد و گفت: اگر همراه با شير خام اين ميکروب وارد خانواده‌ها شود به‌راحتي قابل اشاعه خواهد بود. اين فعال عرصه صنايع شير کشور از آنتي بيوتيک‌هاي موجود در شير خام نيز به عنوان خطري ديگر نام برد و گفت: با توجه به اينکه دوز آنتي بيوتيک‌هاي مصرفي در حيوانات بسيار بالاتر از دوزهاي انساني است و به تبع اين آنتي بيوتيک‌ها وارد شير نيز مي‌شود مي‌تواند خود آنتي بيوتيک در وهله اول براي سلامت مصرف کننده تاثير‌گذار باشد که اظهار مي‌شود با جوشاندن شير مي توان از اثرات آن پيشگيري کرد که در صورت توليد سم توسط اين آنتي‌بيوتيک‌ها هيچ روش عادي نمي‌تواند از بين برنده اين سم باشد و با مصرف شير اين سم وارد سيستم بدني مصرف کننده شده و سلامت انسان را با خطرات جدي مواجه خواهد کرد. وي تاکيد کرد: بين 10 تا 14 مورد آزمايش متفاوت در بدو ورود شيرهاي خام به کارخانه‌هاي صنايع شير انجام مي‌شود تا در وهله اول سلامت مردم به خطر نيفتد و در گزينه‌هاي بعدي اقتصاد صنايع شير متضرر نشود که اين آزمايشات هرگونه مشکلات شيرهاي توليد را تشخيص و از ورود آنها به چرخه جلوگيري مي‌کند در حالي که در شيرهاي فله‌اي و خام به هيچ عنوان اين مسائل رعايت نمي‌شود.