ايسنا/ مديرکل حفاظت محيط زيست خوزستان با رد گفته کارشناسان حوزه آب و برق مبني بر اين که حوضچه شماره سه و چهار هورالعظيم با پساب و با عمق کم آبگيري شده است و در تابستان تبخير خواهد شد، گفت: کارشناساني که اين موضوع را مطرح کردند از اين حوضچه ها بازديدي نداشته و تاکنون به اينجا نيامدهاند. در محلهايي که ادعا ميشود با عمق کم و از پسابها آبگيري شده، آب شيرين از رودخانه کرخه و با عمق بالا وجود دارد.
احمدرضا لاهيجان زاده در بازديد خبرنگاران از تالاب هورالعظيم که روز گذشته انجام شد، اظهار کرد: هورالعظيم از حوضچههاي شماره ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ تشکيل شده است که حوضچههاي شماره يک و دو به واسطه ۱۳نهر منشعب از رودخانه کرخه تغذيه ميشوند و هيچ ورودي به جز آب کرخه ندارند.
وي افزود: تالاب هورالعظيم به طور طبيعي از رودخانه کرخه و رودخانههاي و دجله و فرات آبگيري ميشود اما به دليل دايک مرزي ايجاد شده، اکنون تنها از آب کرخه تغذيه ميشود. علاوه بر رودخانه کرخه، دو کانال زهکشي کشاورزي دشت آزدگان و زهاب مزارع نيشکر به حوضچه شماره ۴ تالاب ميريزد.
مديرکل حفاظت محيط زيست خوزستان با بيان اين که در حال حاضر ۷۰ درصد تالاب هورالعظيم آبگيري شده است، گفت: با بازشدن دريچههاي تالاب در سال ۹۳، بيش از ۱.۷ ميليارد مترمکعب آب وارد تالاب هورالعظيم شده است، در حالي که تا پيش از سال ۹۲ حوضچه شماره سه و چهار و پنج خشک شده بود.
لاهيجان زاده ادامه داد: در دي ماه ۹۳ با حکم قضايي توانستيم دريچهها را باز کنيم و آب وارد حوضچه شماره سه و چهار تالاب شود. زهکشها تنها در جنوب تالاب و در حوضه چهار و پنج ميريزند اما بقيه قسمتهاي تالاب از آب شيرين تامين ميشود.
وي عنوان کرد: حوضچه شماره پنج نيز از گذشته بسيار دور تنها در سيلابها آبگيري ميشود، با اين حال در تلاش هستيم که آب به اين قسمت نيز برسد، زيرا اين اراضي کانونهاي ريزگردها هستند.
مديرکل حفاظت محيط زيست خوزستان با اشاره به ورود زهابهاي کشاورزي به تالاب هورالعظيم عنوان کرد: شرکت نيشکر دهخدا کانالي به طول ۱۲۰ کيلومتر از اطراف اهواز براي دفع پساب مزارع خود در تالاب هورالعظيم احداث کرده است. در سالهاي آغاز ايجاد اين کانال، ميزان شوري پساب ۴۰ هزار درجه بود اما در حال حاضر ۸ هزار تا ۹هزار است.
لاهيجان زاده افزود: حجم ورود پسابهاي کشاورزي در فصلهاي مختلف متفاوت است اما در حال حاضر و در فصل زمستان، از کانال زهابهاي کشاورزي ۱۰ متر مکعب در ثانيه وارد تالاب ميشود. از کانال پساب نيشکر نيز دو تا سه مترمکعب در ثانيه وارد هور شده که در زمان آبگيري اين حجم ورودي افزايش پيدا خواهد کرد اما اکنون زمان آبگيري اين کانال نيست.
وي با بيان اين که حدود ۷۵ هزار هکتار از مساحت تالاب هورالعظيم تا پيش از سال ۹۳خشک شده بود، اظهار کرد: آغاز ايجاد تاسيسات نفتي در هورالعظيم به سال ۸۴ بازمي گردد که پس از آن بر اثر فعاليتهاي نفتي قسمتهاي مختلفي از تالاب خشک شد اما با اقدام قضايي توانستيم آب را وارد تالاب کنيم.
مديرکل حفاظت محيط زيست خوزستان تصريح کرد: پرونده قضايي نفت در خصوص تالاب هورالعظيم همچنان باز است. جلسات متعددي با مديران نفت برگزار کرديم و تعهداتي را متقبل شدند و طي يک برنامه زمان بندي شده اين تعهدات صورتجلسه شد. اکنون تمام مشکلات سالهاي گذشته برطرف شده است و اقدامات نفت براي ساماندهي تالاب در حال انجام است و با ما هماهنگ هستند؛ چاههاي نفت پروژه آزادگان در هورالعظيم ۱۸۵حلقه است. همچنين ۴۰ حلقه چاه در پروژه نفتي ياران در محدوده تالاب قرار دارد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد