کردوانی: تعطیلی کارخانهها و زوج و فرد کردن راه کنترل آلودگی هوا نیست
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ يک کارشناس ارشد محيط زيست با اشاره به بارش باران اسيدي در شهر اهواز و مسموميت تعداد زيادي از ساکنان اين شهر، گفت: تعطيلي کارخانهها و زوج و فرد کردن تردد خودروها راه کنترل آلودگي هوا نيست.
پروفسور پرويز کردواني افزود: باران اسيدي علاوه بر اثرات زيانباري که براي سلامت انسان دارد موجب از بين رفتن حيوانات و گياهان به ويژه درختان کاج شده و حتي موجب تحليل رفتن رنگ خودروها و سياه شدن لباس افراد ميشود.
وي با بيان اينکه بارش باران اسيدي در اهواز با ريزگرد همراه شده است، افزود: شرايط شرجي منطقه، رطوبت هوا در کنار آلودگي هوا بر اثر فعاليت کارخانهها و ريزگردهايي که از کشور عراق آمده دست به دست هم داده و باعث به وجود آمدن شرايط خفقان آور در اين شهر شده است و اکنون در شهراهواز باران اسيدي همراه با گل داريم.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد: شهرهايي مانند تهران و اصفهان به دليل شرايط اقليمي که دارند مستعد بارش بارانهاي اسيدي هستند؛ اما در شهر اهواز با وجود آنکه اين کارخانهها سالهاي پيش نيز همينگونه فعاليت ميکردند مي توان گفت که در اين مقطع زماني شرايط جوي به گونهاي پيش آمده که باعث بارش باران اسيدي شده است.
اين چهره ماندگار اضافه کرد: در حالت عادي به دليل گرماي زمين آلودگيها به سمت بالا حرکت ميکنند اما با سرد شدن هوا آلودگي هوا در اطراف زمين باقي مانده و باعث شکل گيري پديده اينورژن ميشوند که معمولا با شکل گيري اين پديده نقاط مرکزي شهر آلوده ترين نقاط هستند.
اين کارشناس ارشد محيط زيست، گفت: اکنون بايد در تهران نيز با سرد شدن تدريجي هوا منتظر پديده اينورژن باشيم اما با اين تفاوت که در تهران منشاء آلودگي هوا خودروها بوده و در شهر اهواز کارخانه ها هستند که بيشترين آلودگي را ايجاد ميکنند.
کردواني با بيان اينکه سه نوع باران اسيدي داريم، افزود: از اين ميان باراني که بيشترين آسيب را به سلامتي انسان وارد ميکند بر اثر ترکيب گوگرد ناشي از سوخت خودروها و يا کارخانهها به وجود آيد که منجر به اسيد سولفوريک شده و بسيار خطرناک است.
وي ادامه داد: بارش باران اسيدي به اندازهاي براي گياهان، حيوانات و کشاورزي مخرب است که يکبار در آلمان منجر به خشکيدگي جنگلهاي سوزني برگ اين کشور و مرگ تمام ماهيان سفيد و آزاد درياچههاي اطراف شد.
اين دانشگاه افزود: در آن زمان پس از بارش باران اسيدي دولت آلمان توسعه جنگلهاي خود را از نوع سوزني به جنگلهاي پهن برگ تغيير داد و به دليل تاثيري که اين باران با اسيدي کردن خاک و کاهش توليد دارد از کارخانههاي منطقه روهر خسارت دريافت کرده و به کشاورزان ميپردازد.
نبايد فضاي سبز را توسعه دهيم/کارخانهها به سيستم تصفيه مجهز شوند
اين چهره ماندگار تاکيد کرد: سازمان حفاظت محيط زيست بايد به جاي تعطيل کردن کارخانهها، مدارس و ادارات مشکل آلودگي هوا را به صورت ريشهاي حل کند.
کردواني همچنين با تاکيد بر لزوم تجهيز کارخانهها به سيستم تصفيه، اظهار کرد: اکنون در کشور آلمان هم صنايع بيشتري مستقر هستند و هم ماشينهاي بيشتري وجود دارند؛ اما چون به سيستمهاي تصفيه مجهز هستند مانند ما با مشکل مواجه نميشوند.
وي با بيان اينکه نبايد براي کاهش آلودگي هوا فضاي سبز را توسعه دهيم، افزود: در شرايطي که حتي آب براي خوردن نداريم چنين کاري غير منطقي است.
اين کارشناس ارشد محيط زيست،اضافه کرد: از طرفي بايد در نظر داشت که با وجود آنکه برخي از کارخانههاي کشور مانند کارخانجات مستقر در پاکدشت، سمنان و ورامين داراي سيستمهاي تصفيه هستند اما اين کارخانهها هنگام شب سيستمهايشان را خاموش ميکنند و سازمان حفاظت محيط زيست بايد براي اين مسئله نيز چارهاي بينديشد.
کردواني ادامه داد: همچنين بايد کارخانههاي آلاينده بخش از درآمد خود را به جبران خساراتي که به محيط زيست وارد ميکنند اختصاص دهند.