معاون وزیرآموزش و پرورش در غرفه ایسنا: اجباری برای شرکت در اردوهای راهیان نور نبوده و نیست
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين هژبري با حضور در غرفه ايسنا در نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها، اظهار کرد: يکي از پرجاذبهترين برنامههاي تاريخ آموزش و پرورش، برگزاري اردو است که هيچگاه متوقف نخواهد شد، چرا که محبوبترين برنامه در ميان دانشآموزان است.
وي با اشاره به حضور سالانه چهار ميليون دانشآموز در اردوهاي رسمي آموزش و پرورش، خاطر نشان کرد: البته اگر اردو را خارج شدن از مدرسه به مدت چند ساعت، يک روز و يا بيشتر به همراه مربي تعريف کنيم، کل 12.5 ميليون دانشآموز ايراني در سال حداقل يک بار از برنامههاي اردويي استفاده ميکنند.
به گفته هژبري، اردوهاي راهيان نور نيز يکي از پرجاذبهترين اردوهاي آموزش و پرورش است که سالانه قريب به يک ميليون نفر از فرهنگيان و دانشآموزان در آن شرکت ميکنند.
هژبري درباره علت برگزاري اردوهاي راهيان نور در قالب واحد درسي آمادگي دفاعي، توضيح داد: مقرر بود که برنامه راهيان نور تقويت و بر تعداد شرکتکنندگان آن افزوده شود، اما با توجه به محدوديتهاي موجود اين سوال مطرح بود که براي کدام گروه سني اين اردوها مناسبتر است.
وي ادامه داد: پايه دبيرستان به عنوان گزينه انتخابي براي اردوهاي راهيان نور انتخاب شد، اما باز هم آمار دانشآموزان اين مقطع سنگين بود و امکان حضور تمامي دانشآموزان دبيرستاني در راهيان نور وجود نداشت. به همين خاطر در نهايت پايه دوم دبيرستان انتخاب و به بهانه درس آمادگي دفاعي در اين پايه، اردوهاي راهيان نور طراحي شد.
معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش با تاکيد بر اينکه رضايت اوليا مهمترين نکته در برگزاري کليه اردوهاي آموزش و پرورش است، افزود: حتي تاکيد کردهايم که احراز امضا صورت گيرد تا از امضاي جعلي استفاده نشود.
هژبري بار ديگر بر اين موضوع که هيچ اجباري در شرکت در اردوهاي راهيان نور نبوده و نيست و به خبرنگار ايسنا گفت: حتي براي دانشآموزان پايه دوم دبيرستان که درس آمادگي دفاعي را ميگذرانند، اين اردوها اجباري نيست و نمرهاي براي آن در نظر گرفته نميشود؛ نمره زماني براي يک فعاليت پيشبيني ميشود که متقاضي استفاده از آن به اندازه کافي وجود نداشته باشد، اما اين موضوع درباره اردوهاي راهيان نور صدق نميکند.
وي تاکيد کرد: سند اجباري نبودن اردوهاي راهيان نور هم اين است که سال گذشته 30 درصد دانشآموزان پايه دوم دبيرستان به هر دليل در اردوهاي راهيان نور شرکت نکردهاند، اما کسر نمره هم نداشتهاند و اين درس را با موفقيت گذراندهاند.
معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اينکه دانشآموزان ميتوانند با چه فعاليتهاي ديگري نمره درس آمادگي دفاعي را کسب کنند؟ به ايسنا گفت: هشت نمره از درس آمادگي دفاعي، عملي است و نمره عملي به اين معناست که از کلاس درس و مباحث تئوري خارج شده و يک فعاليت دفاعي به بچهها آموزش داده شود؛ اين فعاليت ممکن است داخل مدرسه و يا در اردوهاي استان و يا راهيان نور انجام شود.