.
محمد چينيان درباره آلودگي به شپش سر در مدارس گفت: اين پديده يک مسئله اجتماعي و گريبانگير بسياري از جوامع است و کليه طبقات اجتماعي اقتصادي جامعه ممکن است دچار اين آلودگي شوند.
وي با تاکيد بر اين که ايران در دستيابي به بسياري از شاخصهاي بينالمللي رشد و توسعه سلامت کودکان يکي از موفقترين کشورها تلقي ميشود، اظهار کرد: آلودگي به شپش به ويژه در دانش آموزان احساس خارش و سوزش در نتيجه التهاب و عدم تمرکز و کاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي در دانش آموزان ايجاد ميکند.
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش تصريح کرد: طرحهاي مختلفي با هدف پيشگيري و کنترل آلودگي به پديکلوزيس سر در مدارس شهري و روستايي کشور با رويکرد مدرسه محور انجام ميشود که افزايش آگاهي آموزگاران، دانش آموزان و والدين در خصوص پيشگيري از اين آلودگي، بيماريابي و ارجاع به مراکز بهداشت، ارتقاي سطح بهداشت فردي دانش آموزان از جمله اهداف اين طرحها است.
وي ادامه داد: براساس دستورالععمل پيشگيري از پديکلوز در مدارس داراي مراقب سلامت، مراقبان سلامت در ابتداي سال تحصيلي موي سر تمامي دانش آموزان را مورد معاينه و غربالگري قرار داده و موارد مشکوک را به مراکز بهداشتي درماني ارجاع ميدهند و در صورت بيماري، مورد را تا درمان کامل پيگيري ميکنند.
آمار منتشر شده در استان خوزستان مبني بر وجود شپش سر در مدارس را تاييد نميکنم
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه دستورالعمل اين طرح به استانها ابلاغ شده، از آغاز طرح مبارزه با آلودگي به پديکلوز در مدارس کشور خبر داد و گفت: آمار منتشر شده در استان خوزستان مبني بر وجود شپش سر در مدارس را تاييد نميکنم، چرا که بايد آمار رسمي از سوي دانشگاه علوم پزشکي اين استان ارائه شود.
معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه در سال تحصيلي جديد گزازشي از پديکلوز در مدارس کشور ارائه نشده براي پيشگيري و مقابله با اين پديده از آغاز طرح مبارزه با آلودگي به پديکلوز در مدارس کشور خبر داد.
چينيان گفت: مدارس فاقد مراقب سلامت نيز طي هماهنگي کارشناس سلامت منطقه يا شهرستان توسط اکيپي متشکل از مراقبان سلامت، تمامي دانش آموزان مدارس مدنظر را مورد معاينه و غربالگري قرار ميدهند.
/ خبرگزاري ايسنا