ايلنا/ رييس پليس فتاي تهران بزرگ درباره نظارت پليس بر بازيهاي رايانهاي و اينترنتي که به صورت آنلاين انجام ميشود، گفت: پليس فتا بهطور مستمر اين بازيها را رصد ميکند و بر آنها نظارت دارد. بازي "نهنگ آبي" نيز از دسترس کاربران در داخل کشور خارج شده و در زمان بارگذاري اين بازي، پليس بلافاصله اقدامات لازم را انجام دادهاست.
سرهنگ محمدمهدي کاکوان درباره اقدامات پليس فتا در فضاي مجازي گفت: براساس آنچه قانونگذار مصداق جرم ميداند، پليس فتا در اين فضا گشتزني کرده و در تالارهاي گفتگو و پيجهاي عمومي مواردي را که مصداق جرم در قانون است با آن برخورد ميکند. در حقيقت پليس فتا با گشتزني در گروهاي عمومي بر آنها نظارت دارد، اما در ارتباطات خصوصي و پيامهاي دو نفره به هيچ عنوان دخالتي ندارد.
بازي نهنگ آبي در کشور از دسترس کاربران خارج شده است
کاکوان درباره نظارت پليس بر بازيهاي رايانهاي و اينترنتي که به صورت آنلاين انجام ميشود، گفت: پليس فتا به طور مستمر اين بازيها را رصد ميکند و بر آنها نظارت دارد. بازي نهنگ آبي از دسترس کاربران در داخل کشور خارج شده است و در زمان بارگذاري اين بازي، پليس بلافاصله اقدامات لازم را انجام دادهاست.
او ادامه داد: سازمان مربوط به اين نوع بازيها سازمان ملي بازيهاي رايانهاي است و آنها متولي اين امر هستند، اما آن چيزي که مربوط به پليس است رصد کلي اين بازيها است و در صورتي که در کميته تعيين مصاديق تشخيص داده شود اين بازيها مخرب هستند؛ بلافاصله از دسترس خارج و به مبادي مربوطه اعلام خواهد شد.
رييس پليس فتاي تهران بزرگ درباره نوجوانان اصفهاني که گفته ميشود ممکن است؛ به دليل انجام بازي نهنگ آبي خودکشي کردهاند، گفت: اين موضوع نياز به بررسي بيشتر دارد و بايد براساس مستندات نتيجه اعلام شود.
پليس فتا بر ارتباطات خصوصي افراد در فضاي مجازي نظارتي ندارد
وي با بيان اينکه پليس در کمپينها و گروهاي عمومي حضور داشته و تمام موارد را رصد ميکند و نسبت به احصا اخبار موجود اقدامات لازم را انجام ميدهد، تصريح کرد: شبکههاي اجتماعي داخلي و خارجي از فروش اطلاعات افراد درآمد خود را بدست ميآورد، بنابراين مردم بايد دقت کنند که در فضاي اجتماعي و شبکههاي مجازي از انتشار مواردي که از آن بيم دارند، خودداري کنند. البته در اپليکيشينهاي داخلي به دليل اينکه سرور در داخل کشور است، در صورت بروز مشکل شکايت و پيگيري راحتتر خواهد بود، اما در مورد شبکههاي اجتماعي که سرور آنها در خارج از کشور است، پيگيري آسيبهاي احتمالي مشکلتر خواهد بود.
بيشترين جرايم سايبري در حوزه اقتصادي هستند
رييس پليس فتاي تهران بزرگ درخصوص مهمترين و بيشترين جرايم سايبري خاطرنشان کرد: مهمترين و بيشترين جرايم سايبري در حوزه اقتصادي و برداشت از حسابهاي بانکي است. کپي کردن عابر بانکها و يا پروندههايي که به نام کلاهبرداري فيشينگ انجام ميشود از بيشترين مراجعات ما است. در حقيقت کلاهبرداران با ايجاد صفحات جعلي بانکي اقدام به دريافت شماره کارت و رمز دوم کارت حساب افراد کرده و از اين طريق حساب بانکي افراد را سرقت ميکنند. بهتر است مردم آدرس اينترنتي بانکها را به صورت دستي وارد کرده و در موتورهاي جستجو پيدا نکنند.
کاکوان تصريح کرد: شبکههاي اجتماعي با توجه به نوع کارکردي که دارند، انواع جرايم در آنها انجام ميشود و با توجه به نوع آن اپليکيشن هر کدام تعدادي از جرايم را در خود اختصاص دادهاند و در حقيقت اين جرايم سوءاستفاده برخي از کاربران از ديگر کاربران است.
توهين، فحاشي و تهديد در فضاي مجازي از مصاديق جرم است
وي درباره افرادي که در فضاي مجازي اقدام به فحاشي و تهديد و... ميکنند، گفت: اين موارد در کشور ما جرمانگاري شده و براساس قانون از مصاديق جرم است. مواردي مانند توهين، فحاشي و تمسخر از مصاديقي است که در قانون براي آن مجازات تعيين شده و در فضاي مجازي اگر کسي اقدام به اين نوع رفتارها داشته باشد، مجرم محسوب شده و پليس فتا نسبت به شناسايي آن اقدام ميکند و فرد خاطي را تحويل مراجع قضايي خواهد داد.
رييس پليس فتاي تهران بزرگ ادامه داد: در تهران بزرگ هم پروندههايي با اين مضمون تشکيل شده است، البته در مواردي هم که به طرف مقابل آسيبي وارد شده باشد و از طريق پزشکي قانوني يا پليسهاي تخصصي به پليس فتا اعلام شود که به طور مثال قتل يا خودکشي براساس تهديدات سايبري و در فضاي مجازي بوده، اين پرونده از طريق پليس فتا پيگيري خواهد شد.
صفحه مربوط به کودکآزاري در فضاي مجازي نداريم
کاکوان درباره صفحاتي در فضاي مجازي با موضوع کودکآزاري تاکيد کرد: خوشبختانه در کشور ما صفحاتي که مربوط به کودک آزاري باشد به طور خاص و به صورت حرفهاي و باندي وجود ندارد و اگر چنين چيزي به ما اطلاع داده شود به دليل حساسيت موضوع به سرعت شناسايي و تحويل مقامات قضايي خواهد شد.
نظارت دائمي پليس بر استارتاپها و فروشگاههاي مجازي
او در بخش ديگري از صحبتهايش درباره نظارت پليس فتا بر فروشگاههاي مجازي و استارتآپها گفت: نظارت کلي بر استارتآپها و فروشگاههاي مجازي وجود دارد، اما اگر اقدام خلاف قانون در اين فروشگاههاي مجازي اتفاق بيفتد مانند فروش حيوانات وحشي و ... پليس فتا از طريق شکايت خصوصي به آن رسيدگي ميکند و براساس گزارشي که به پليس فتا ميشود؛ مجوزهاي قضايي براي برخورد با آنها صادر مي شود.
رييس پليس فتاي تهران بزرگ گفت: در خصوص فروش داروهاي قاچاق، غيرمجاز، تقلبي و نيروزا از طريق سايتها، کانال و گروهها در شبکههاي مجازي در شهريورماه کشفيات بسيار خوبي داشتيم و اين نظارتها هم همچنان ادامه دارد. اين کانالها و سايتها دائما در حال شناسايي هستند و ما آنها را رصد ميکنيم و در موقع مقتضي وارد عمل خواهيم شد.
کلاهبرداري از طريق کانالها و گروههاي شرطبندي و قمار
کاکوان همچنين درباره شرطبندي و قماربازي در فضاي مجازي اظهار کرد: در اين زمينه نيز پروندههايي در پليس فتا تشکيل شده و جزو مواردي است که ما به شدت با آنها برخورد کرديم. بيشتر اين کانالها و گروههاي قمار و شرطبندي، کلاهبرداري است و بعد از اخذ وجه آن سايت يا کانال از دسترس خارج ميشود، البته اگر شرطبندي يا قماربازي در آنها نيز انجام شود به شدت برخورد خواهد شد.
او درباره آشناييهايي که در فضاي مجازي صورت ميگيرد و منجر به اخاذي يا وقوع جرم ميشود، گفت: به دليل اينکه اين آشناييها در فضاي خصوصي است، پليس هيچگونه نظارتي بر آن ندارد، اما بهتر است اگر اتفاقي افتاد و مشکلي پيش آمد؛ بلافاصله به پليس فتا مراجعه و شکايت تنظيم شود تا از طريق پليس پيگيري شود و اصلا توجهي به خواستههاي آن شخص نکنند، چراکه اين خواستهها قطعا ادامهدار خواهد بود.
آموزش بهترين اقدام براي جلوگيري از جرائم سايبري
رييس پليس فتاي تهران بزرگ تاکيد کرد: جرائم سايبري نسبت به تعداد کاربران و جمعيت ما زياد نيست، اما از سال 90 اين جرائم رو به افزايش است. بهترين کار براي جلوگيري از جرائم سايبري، آموزش است و بايد استفاده از فضاي مجازي به فرزندان از طريق خانوادهها آموزش داده شود و در کنار آن نيز بايد تهديدات در فضاي مجازي به خانوادهها گوشزد شود.
کاکوان خاطرنشان کرد: اگرچه فضاي مجازي کار را آسان و تسريع کرده است، اما همين فضا براي مجرمان نيز ايجاد شده است و بهتر است افراد براي ورود در فضاي مجازي ابتدا اطلاعات کافي را داشته و بعد به آن ورود کنند. همچنين در خصوص پستها و عکسهايي که بارگذاري ميکنند، اطلاعات کافي داشته باشند، چراکه اگر پست يا تصويري مصداق مجرمانه داشته باشد، انتشار دهندگان آن نيز مجرم هستند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار