به گزارش ايسنا، دکتر عباس چنانه اظهار کرد: در مهرماه امسال متاسفانه به علت سوانح شديد رانندگي پنج مورد مرگ مغزي گزارش شد، اما متاسفانه عليرغم پيگيريهاي هماهنگکنندههاي پيوند اعضاء بيمارستان گلستان، خانوادهها به اهدا عضو رضايت ندادند.
وي افزود: با اين وجود با رضايت خانواده جواني 30 ساله اعضاي وي، جان سه بيمار نيازمند نجات يافت. کليههاي اين جوان به "جواد" 22 ساله و "عبدالکريم" 38 ساله پيوند زده شد و کبد وي هم توسط دکتر امين بحريني، فوق تخصص جراحي پيوند بيمارستان گلستان، به مرکز پيوند کبد بيمارستان نمازي شيراز فرستاده شد.
چنانه گفت: پسنديده است هنگامي که خداي ناکرده، براي بيماري مرگ مغزي اتفاق ميافتد، والدين و سرپرستان متوفي را به اهداي عضو تشويق کنند تا با اهدا اعضاء، جان دوبارهاي به بيماران نيازمند داده شود.
وي ادامه داد: بيشتر حوادث مرگ مغزي به علت تصادفهاي رانندگي اتفاق ميافتند که اميدواريم هموطنان با رعايت قوانين راهنمايي رانندگي از بروز حادثهها جلوگيري کنند.
مدير مرکز پيوند اعضاء بيمارستان گلستان اهواز با اشاره به برگزاري سلسله مباحث طرح "آموزش و سلامت" با حضور مربيان دبيرستانهاي اهواز، تصريح کرد: بخشي از اين همايش که اولين جلسهاش در هفته گذشته در بيمارستان گلستان برگزار شد، مربوط به فرهنگسازي اهدا عضو در مدارس اهواز بود.
چنانه گفت: در اين مراسم تفاوت کما و مرگ مغزي تشريح شد و با ارايه بروشورهاي آموزشي به آموزگاران اهواز براي گسترش و برنامهريزي ارتقاء فرهنگ اهدا از طريق مدارس اهواز برنامهريزي شد.
وي اضافه کرد: فرهنگسازي اهداي عضو از بيماران مرگ مغزي در قالب طرح " آموزش و سلامت" ادامه خواهد يافت و معلمان آموزش پرورش اهواز مطالب آموخته شده را با دانشآموزان آموزش خواهند داد.
مدير مرکز پيوند اعضاي بيمارستان گلستان اهواز عنوان کرد: آموزش آداب عيادت، فرهنگ اهداي عضو، آشنايي با رشتههاي علوم پزشکي و آشنايي با حقوق و مسوليتهاي شهروندي در مراکز درماني ديگر آموزههاي طرح "آموزش و سلامت" است که با ابتکار بيمارستان گلستان و با همکاري اداره آموزش و پرورش اهواز در مقاطع دبيرستان در حال انجام است.