ايسنا/ رئيس گروه آبزيان آبهاي داخلي سازمان محيط زيست با اشاره به اينکه «زبرا» يک ماهي گوشتخوار است نسبت به رهاسازي آن در آبهاي آزاد کشور هشدار داد و گفت: «زِبرا» يک گونه مهاجم سلطهطلب است که از تخم و لارو ساير آبزيان تغذيه ميکند.
به گزارش ايسنا، اين روزها علاوه بر ماهي قرمز شاهد فروش ماهيهاي بسيار کوچکي به نام «زبرا» هستيم که در سطح شهر در سوپرمارکتيها، ميوهفروشيها و حتي توسط دستفروشهاي مترو عرضه ميشوند. عرضهکنندگان «زِبرا» اين ماهي را در ظرفهاي شيشهاي بسيار کوچک دربسته ارائه ميکنند. در روزهاي گذشته بسياري از فعالان حوزه محيط زيست به اين نوع عرضه و فروش يک گونه جانوري انتقاد و آن را مصداقي از «حيوانآزاري» تلقي کردند و در همين راستا مردم را از خريد ماهي «زبرا» آن هم با اين شکل عرضه (در شيشههاي دربسته کوچک) برحذر ميدارند.
علاوه بر اينکه نوع عرضه و فروش ماهي زبرا مصداق حيوان آزاري تلقي ميشود؛ نگرانيهايي هم در مورد تاثيرات مخرب اين گونه ماهي بر محيط زيست ايران وجود دارد. امير محمد علمي - رئيس گروه آبزيان آبهاي داخلي سازمان حفاظت محيط زيست - در گفت وگو با ايسنا با بيان اينکه در روزهاي نزديک به سال نو آکواريومدارها گونههاي مختلف ماهي را براي فروش به بازار عرضه ميکنند،اظهارکرد: يکي از اين گونهها «زبرا» است که معمولاً براي آکواريومها استفاده ميشود اما اين روزها به شکل گستردهتري در سطح شهر فروخته ميشود و به دليل زيبايي طرفدار دارد و از آن براي سفره هفتسين استفاده ميشود.
وي با اشاره به ويژگيهاي ماهي «زبرا» در مورد آثار زيست محيطي اين گونه هشدار داد و گفت: «زبرا» ماهي گوشتخواري است که ممکن است به ساير گونههاي ماهي موجود در پيرامون خود حمله کند. بر اساس همين ويژگي حتي مشکلاتي براي بقيه ماهيهاي آکواريوم ايجاد ميکند بنابراين تحت هيچ شرايطي نبايد «زبرا» در آبهاي آزاد رها شود چون اکوسيستم آبي حوزه را تحت تاثير خود قرار ميدهد و بقاي ساير گونههاي آبزي را تهديد ميکند.
اين کارشناس محيط زيست در حوزه آبزيان با بيان اينکه متاسفانه گاهي ماهيهاي «زبرا» در آبهاي آزاد رها ميشود،اظهارکرد: اين موضوع هم مثل ماهي قرمز يک معضل بزرگ براي محيط زيست کشور ما به حساب ميآيد و از آنجا که «زبرا» يک گونه سلطهطلب است و از تخم و لارو ساير ماهيها تغذيه ميکند، بهراحتي ميتواند حيات و بقاي ساير گونهها را تحت تاثير قرار دهد.
علمي تاکيد کرد: قرار دادن ماهي سر سفرهفتسين اصلاً سنتي ايراني نيست و يک سنت چيني وارداتي به ايران است.
به گزارس ايسنا، سرهنگ جمشيد محبتخاني - فرمانده يگان حفاظت محيط زيست کشور- هفته گذشته در جريان آخرين نشست خبري سال ۹۷، ضمن اشاره به آمادهباش محيطبانان در تعطيلات نوروز و برخورد جدي با تخلفات زيست محيطي در اين ايام، نسبت به خريد و فروش ماهي «زبرا» انتقاد کرد و گفت: متأسفانه شاهديم که در شيشههاي بسيار کوچک دربسته ماهي «زبرا» به فروش ميرسد. نهايتاً اين ماهيها تا ۵ يا ۶ روز ميتوانند زنده بمانند.
وي با تاکيد بر اينکه شهروندان نبايد نسبت به خريد ماهي «زبرا» اقدام کنند، گفت: متأسفانه با کشتن يک حيوان به استقبال سال نو ميرويم و انتظار داريم اتفاقهاي خوب براي خودمان و خانوادهمان هم بيفتد. ماهي «زبرا» صد در صد محکوم به مرگ است و نهايت عمر آن شش روز است. اين شکل زندگي براي اين حيوان زجر بزرگي است. در اين مورد حتماً بايد با دستگاه قضائي مکاتبه کنيم و جرم انگاري لازم براي خريد و فروش ماهي «زبرا» انجام شود.
بازار