فارس/ معاون درمان وزارت بهداشت با بيان اينکه ۴۹ درصد زايمانها در کشور از طريق سزارين و ۵۱ درصد به صورت طبيعي انجام ميشود، گفت: استانهاي جنوبي کشور در صدر زايمانهاي طبيعي قرار دارند.
قاسم جانبابايي معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به توقف رو به رشد سزارين در کشور، اظهار داشت: آمار زايمانهاي طبيعي در استانهاي جنوبي کشور بيشتر است.
وي ادامه داد: در طرح تحول نظام سلامت، ترويج زايمان طبيعي مورد توجه قرار دارد و به تدريج اتاقهاي انفرادي زايمانهاي طبيعي ايجاد ميشود که در اين خصوص ۹۵ درصد از اين اتاقها به بهرهبرداري رسيده است.
معاون درمان وزارت بهداشت با بيان اينکه اين اقدامات شيب رشد سزارين را متوقف کرده است و به سمت زايمان طبيعي پيش ميرويم، يادآور شد: بالا رفتن سن ازدواج و باردار شدن خانمها در سنين بالا از جمله عوامل داراي ريسک بارداري است.
جانبابايي با اشاره به اينکه ۴۹ درصد زايمانها در کشور از طريق سزارين و ۵۱ درصد به صورت طبيعي انجام ميشود، خاطرنشان کرد: استانهاي جنوبي کشور در صدر زايمانهاي طبيعي قرار دارند؛ ضمن اينکه آمار استانهاي شمالي و تهران که قبلاّ بيشترين تعداد سزارين را داشتند، در حال حاضر کاهش پيدا کرده است؛ اکنون ۶۰ درصد سزارينها سزارين تکراري است.
معاون درمان وزارت بهداشت با تأکيد بر انجام فعاليتها در جهت افزايش تعداد زايمانهاي طبيعي در کشور، بيان داشت: همه مراکز درماني در کشور برنامههايي در خصوص بارداري انجام ميدهند که برگزاري کلاسهاي آموزشي و اجراي برنامههاي مرتبط با زايمان طبيعي از هفته بيستم در بيمارستانها از جمله اين برنامههاست.
جانبابايي با اشاره به عوامل پرهيز خانمها از انجام زايمان طبيعي، متذکر شد: براي تحقق زايمان طبيعي مؤلفههاي مختلفي نقش دارند که يکي از مهمترين علل ترس از زايمان طبيعي است، اما بايد توجه داشت دوره بازگشت فردي که عمل سزارين را انجام ميدهد، طولانيتر است؛ ضمن اينکه ميزان بستري نوزاد در بخشهاي ويژه بيمارستاني نيز در روش سزارين بيشتر بوده است اما عفونت در کودکاني که به روش زايمان طبيعي به دنيا ميآيند، کمتر است.
وي با تأکيد بر اينکه براي ترويج زايمان طبيعي فقط رايگان کردن محل انجام زايمان کافي نيست، گفت: اکنون دنيا به سمت انجام زايمان در خانهها پيش ميرود و موضوع زايمان بدون درد مطرح است که براي انجام اين عمل، کلاسهاي يوگا و آرامشبخشي به مادران انجام ميشود.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به نقش مهم ماماها در انجام زايمان، ابراز داشت: يک ماما مسؤول يک مادر باردار است و فعاليت او از زمان قبل از بارداري مادر آغاز ميشود و تمام مراقبتهاي يک مادر باردار در مراکز درماني توسط ماماها صورت ميگيرد و اين فرد در طول چهل هفته زمان بارداري، نقش بسيار محوري دارد.
جانبابايي با اشاره به تسهيلات در نظر گرفته شده براي ماماها، اضافه کرد: در نظام پرداخت، سهمي در زايمانهاي طبيعي براي ماماها درنظر گرفته شده است.
بازار