وزیر بهداشت: هنوز اتفاق چشمگیری برای بودجه سلامت در مجلس نیفتاده است
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ وزير بهداشت در رابطه با بودجه سال آينده حوزه سلامت و حذف تبصره 21 بودجه، گفت: مجلس هنوز کارش تمام نشده است و شوراي نگهبان نيز بايد بودجه را بررسي کند و اتفاق چشمگيري هنوز در مجلس نيفتاده است، اما نااميد نيستيم.
دکتر سيد حسن هاشمي در حاشيه کنگره سرطان با بيان اينکه اميدواريم در روزهاي باقي مانده بررسي بودجه، شاهد تصويب مصوباتي باشيم که هزينه مشکلات را کاهش دهد، گفت: بودجه نسبت به سال گذشته افزايش پيدا کرده است و درصد قطعي سهم سلامت از بودجه را بعد از ابلاغ رئيس مجلس و تائيد شوراي نگهبان خواهيم گفت. زيرا اعلام اعداد خوشحال کننده نيست و در مردم توقع ايجاد ميکند و شايد مردم فکر کنند ما کوتاهي کردهايم.
وي با اشاره به اينکه اعداد و ارقام بودجه در حد گمانهزني است، به حذف تبصره 21 بودجه که اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها را تا خرداد 93 به تعويق مياندازد، گفت: تصور ميکرديم از ابتداي سال آينده هدفمندي يارانهها انجام شود و اعتباراتي به حوزه سلامت تخصيص داده شود اما نمايندگان تشخيص دادند که اين اتفاق با تاخير بيفتد.
وزير بهداشت افزود: اميدواريم که تا آن زمان يعني اول تير ماه 93 نظرات عوض شود و فضاي توجه به سلامت باقي بماند و در آن دوره مردم در حوزه سلامت از اعتباراتي که ممکن بود از اين طريق براي کاهش مشکلات در نظر گرفته شود، محروم نشوند.
هاشمي در پاسخ به سؤالي در رابطه با منابع ديگر پيشبيني شده براي حوزه سلامت، گفت: رقم بودجه امسال بيش از آنچه که دولت پيشبيني کرده بود، تعيين خواهد شد. در سال جاري هم اين مشکلات را داشتيم که از 210 هزار ميليارد تومان بودجه، کمتر از 130 هزار ميليارد تومان آن محقق شد.
وي افزود: اميدواريم به برکت اين روزها و تلاشي که در بين سياستگذاران نظام است، سال آينده بودجه محقق شود.
وزير بهداشت همچنين به مردم توصيه کرد: با توجه به لغزندگي سطوح و معابر، در روزهاي آينده که هوا آفتابي ميشود، بسيار مراقب باشند.
هاشمي افزود: رانندگان، افراد مسن، کودکان و زنان باردار بيشتر بايد مراقبت کنند.
وي همچنين در رابطه با بارش بيسابقه برف در شمال کشور و تمهيدات وزارت بهداشت، به گزارش وزير کشور اشاره کرد و گفت: خدماترساني بسيار خوب بوده است و طبق گزارشهاي رسيده، همکاران من سه شبانهروز در بيمارستان بودند و به مردم خدمترساني کردند. اميدوارم در روزهاي آينده مردم هم مراقبت کنند.
وزير بهداشت در رابطه با رنگدانهها و افزودنيهاي غيرمجاز به مواد غذايي، با اشاره به اينکه در تمام سطح کشور تنها 90 نفر نيرو براي بازرسي در مورد مواد غذايي هستند، گفت: البته اين نظارت در مرحله ابتدايي توليد مواد غذايي است. در حالي که روش صحيح اين است که از توليدات غذايي به طور مرتب در بازار بازرسي شود.
هاشمي افزود: همچنين در رابطه با مواد غذايي وارداتي، نظارت به درستي انجام ميشود و آزمايشگاههاي مجهزي داريم. اما در کل در اين زمينه ناتوانيهايي وجود دارد و راه آن گذاشتن ماليات بر مواد غذايي است که توسط شرکتها توليد ميشود.
وي همچنين در رابطه با استفاده از رنگدانهها، تاکيد کرد: اين يک معضل جهاني است اما در کشورهاي توسعه يافته دستگاههاي نظارتي بهتر عمل ميکنند. در ايران دستگاههاي نظارتي ضعيفترند و تصديگري در اين بخش بايد کاهش يابد و به بخش نظارتي توجه بيشتري شود.
هاشمي در پاسخ به سؤالي در رابطه با ايجاد شبکه بهداشت، با بيان اينکه در 35 سال گذشته فقط توانستهايم شبکه بهداشت را فقط در سطح روستاها اجرايي کنيم، ابراز اميدواري کرد تا شبکه سلامت بهداشت در آينده بازسازي و به کشورهاي بزرگي توسعه داده شود.
وزير بهداشت با بيان اينکه بدون رسانهها و خبرگزاريهاي مختلف در انجام ماموريتهايمان موفق نخواهيم بود، گفت: اين به اين دليل است که پيشگيري بسيار مهمتر از درمان بوده و پيشگيري نيازمند آگاهيبخشي به مردم است.
وي در رابطه با مشکلات بيمهها تاکيد کرد: بيمهها کمبود منابع دارند و بايد براي آنها هم منابع تعريف شود که بتوانند از بيماران سرطاني حمايت کنند و به خاطر سرطان و درمان آن، کسي بيمار نشود.