رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد: تشریح چگونگی ورود بدون آزمون 3 هزار بورسیه دکتری/ برخی از ورودی ها حتی کف معدل را ندارند
مهر
بروزرسانی
مهر/ رئيس سازمان امور دانشجويان وضعيت 3 هزار دانشجوي بورسيه را که بدون رعايت ضوابط وارد دانشگاه ها شده اند را تشريح کرد و گفت: مسيرهايي براي بورس داخل و خارج از کشور ايجاد شده که در آن، موضوع آزمون کتبي مطرح نبوده بلکه به مصاحبه حضوري توجه شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبي صديقي درباره ورود به دانشگاه 3 هزار دانشجوي بورسيه بدون رعايت ضوابط کامل علمي در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: مسيرهايي براي بورس داخل و خارج از کشور ايجاد شده که در آن، موضوع آزمون کتبي مطرح نبوده بلکه به مصاحبه حضوري توجه شده است.
وي ادامه داد: براين اساس آييننامههايي پيشبيني شده و يا فراخوانهايي صورت گرفته که تبديل بورس خارج به داخل مطرح شده و مجموعه اين افراد با معدلهاي مختلف، مصاحبههايي در درون وزارتخانه انجام دادند و به دانشگاهها معرفي شدند.
رئيس سازمان امور دانشجويان با بيان اينکه از سال 89 تا 92 حدود 3 هزار نفر به اين شکل به دانشگاهها معرفي شدند خاطرنشان کرد: برخي از آنها کف معدلي آيين نامهها را نيز نداشتند و برخي هم که کف معدل را داشتهاند ولي براساس آييننامه ما، مشکل قانوني نداشتهاند و به همين دليل فعلا در دانشگاهها مشغول به تحصيل هستند.
وي ادامه داد: برخي از اين افراد جايابي ندارند و بايد در فرصتي مشخص براي آنها تعيين تکليف و جايابي شود، اگر براي آنها جايابي شود و دانشگاه بپذيرد، مشکل خاصي نيست و اگر احيانا در جايابي آنها مشکلي ايجاد شود، بايد براي آنها فکري کنيم البته نه در ارتباط با ادامه تحصيل آنها، بلکه در خصوص نوع بورس بايد تصميمگيريهايي صورت گيرد تا در سال آينده اجرايي شود.
صديقي تاکيد کرد: در اين مجموعه برخي از شرايط آييننامههاي مصوب را داشته و يا نداشتهاند، در مورد آنهايي که شرايط آييننامه را نداشتند، بايد کاري کنيم که آموزش عالي ضرر نکند، در حالي که متوسط وروديهاي ما در دکتري از طريق آزمون در مقطع کارشناسي بالاي 17.50 و در مقطع کارشناسي ارشد نزديک 17.2 است قاعدتا بايد وضعيت علمي بورسيهها بالاتر از متوسط باشد زيرا آنها ميخواهند هيات علمي دانشگاه شوند و پيشاني توسعه علمي کشور را تشکيل دهند.
رئيس سازمان امور دانشجويان با بيان اينکه اميدواريم مسائلي که در گدشته وجود داشته در آينده نباشد افزود: به همين دليل اعلام کرديم که در سال آينده همه در آزمون شرکت کنند و مربيان نيز طبق آييننامه خاص خودشان دنبال خواهند شد.
وي در خصوص تعداد افرادي که براي مصاحبه مجدد دعوت شدهاند گفت: يک بخش از اين مسئله جوسازي است و ما از وقتي که آمديم، اعلام کرديم که تعهدات قبلي به قوت خود باقي است؛ تعداد زيادي احکام بورس در 3 ماه اخير صادر شده و برخي افراد هستند که وضعيت تحصيلي و معدل آنها به گونهاي است که نيازمند بررسي مجدد هستند و تا زماني که حکم بورس نگرفتهاند، طبيعي است که تعهد نهايي ايجاد نشده لذا از اين افرادي که مصاحبه مجدد شدهاند، بيشترشان تائيد شدهاند.
صديقي ادامه داد: تلاش ما اين است، افرادي که به هر دليلي براي خودشان تعهد ايجاد کردهاند و احيانا استعفا دادهاند و براي بورس خود عقبه حقوقي ايجاد کردهاند کمک کنيم ولي بايد قبول کنيم که صلاح نيست افرادي که وضعيت علميشان زير متوسط وروديهاي دکتري است، عضو هيات علمي دانشگاهها شوند، البته ما همه جوانب را در نظر ميگيريم و اميدورايم کمترين صدمه به مردم وارد شود.
وي گفت: تعداد افرادي که براي مصاحبه مجدد دعوت شدهاند، زياد نيستند، حدود 15 درصد از مجموعه افرادي است که به اين شکل در انتظار بورس بوده و امورات آنها در دست انجام بوده است که البته تعداد قابل توجهي از آنها در مصاحبه تاييد شدند.
رئيس سازمان امور دانشجويان يادآورشد: وقتي افراد از وضعيت علمي خود مطمئن هستند، نبايد درباره آزمون علمي مجدد حرفي داشته باشند و همه اينها براي آنهايي است که تاکنون حکم بورس دريافت نکردهاند. هر کسي که حکم را دريافت کرده، ما به تعهدات قبلي خود در اين زمينه پايبنديم و هزينههايشان را به دانشگاهها ميدهيم.