ايسنا/ معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اينکه درخواست و مطالبه ما از دولت جوانگرايي است، گفت: از وزير جديد آموزش و پرورش که از سوي دولت به مجلس معرفي ميشود انتظار داريم تا از ظرفيت تشکلهاي مردم نهاد براي آموزش مهارتهاي زندگي و اشتغال در مدارس استفاده کند.
محمدمهدي تندگويان در نشست خبري امروز خود که به مناسبت «هفته دولت» برگزار شد با اشاره به مسکوت ماندن قانون تسهيل ازدواج جوانان گفت: دولت نهم و دهم به جاي تشکيل صندوق اندوخته جوانان، صندوق مهر امام رضا را تشکيل داد و زير بار اجراي قانون نرفت.
نظر تندگويان در خصوص ارائه گواهينامه موتور به زنان
تندگويان در خصوص موتورسواري بانوان نيز افزود: اگر اين موضوع شرعي است چرا آن را منع ميکنيد؟ اما اگر شرعي نيست يک بار بايد اين موضوع با دلايل عدم مشروعيت آن براي مردم شرح داده شود و احکام و حدود آن براي مردم مشخص شود. بايد احکام را براي مردم باز کنيم. در ابتداي اسلام هم زنان مرکب سوار داشتيم و امروزه نيز موتور به عنوان مرکب امروزي محسوب ميشود که حتي براي آن مسابقات جهاني هم پيش بيني شده است.
وي با اشاره به اينکه در حوزه جوانان بايد به نيازهاي روزآمد آنها پاسخ داده شود، اظهار کرد: با پاسخ دادن به نيازهاي آنها ميتوانيم آنها را درست کنترل و هدايت کنيم وگرنه بايد شاهد انتقال تفريحات آنها به فضاهاي غير رسمي، فرار آنها از کشور، پناهندگي يا عضويت آنها در تيمهاي رقيب باشيم.
حضور بانوان در ورزشگاه و تماشاي فوتبال آزادي مشروع است
تندگويان در ادامه با اشاره به امکان حضور زنان و خانوادهها در ورزشگاه آزادي در اولين بازي ملي ايران نيز گفت: نبايد آزاديهاي مشروع جوانان را از آنها سلب کنيم. حضور بانوان در ورزشگاه و تماشاي فوتبال يک آزادي مشروع است. بايد پرسيد که چرا بايد اين آزادي را سلب کنيم در حالي که به شکل مشروع نشاط را در ارزانترين حالت در اختيار خانوادهها قرار ميدهد.
تندگويان افزود: هم زمان با هفته ازدواج نيز برنامههاي سنتي و متنوعي برگزار شد که با رويکردي جديد تلاش ميکرد از ظرفيتهاي مختلف مثل موسيقي براي ايجاد نشاط استفاده کند. آمار بازديد از اين برنامهها قابل باور نبود و نشان ميداد که مردم تا چه حد به نشاط و تفريح احتياج دارند. در کنار موسيقي و برنامههاي شاد ترويج فرهنگ ازدواج نيز اتفاق افتاد که البته به اين شکل اين آموزشها موثرتر نيز هستند.
وي افزود: حال بايد پرسيد چرا برخي از نهادهاي موازي جلوي اين اقدامات را ميگيرند يا مديرکلي بايد بعد از اجراي اين برنامهها احضار شود و توضيح دهد. همانطور که در برنامههاي مذهبي و سوگواري هم در کنار هستيم بر اساس دستورات اسلام بايد در جشنها و اعياد هم در کنار هم مشارکت کنيم.
آمارهايي از ازدواج و طلاق
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه به تشريح آمار ازدواج و طلاق در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال ۹۷ بيش از ۵۵۰ هزار و ۵۰۰ فقره ازدواج در کشور ثبت شده است و تعداد طلاقها نيز به حدود ۱۷۵ هزار و ۶۰۰ مورد رسيده است.
به گفته تندگويان ميانگين سني ازدواج براي بار اول در کشور در سال گذشته براي مردان ۲۷.۴ سال و براي زنان ۲۳.۳ سال بوده است. همچنين ميانگين سن طلاق نيز در زنان حدود ۳۲ و در مردان حدود ۳۶ سال ثبت شده است.
وي ادامه داد: در مجموع نيز در يک نگاه کلي ميتوان گفت که از هر سه ازدواج يک مورد به طلاق منجر شده است.
بازار