ايسنا/ وزير صنعت، معدن و تجارت ضمن اعلام موافقت خود با واگذاري شرکتهاي آذرآب و واگن پارس به شرکت مپنا از لزوم انتخاب هرچه سريعتر مديرعامل شرکتهاي آذرآب و هپکو خبر داد.
رضا رحماني امروز در کارگروه ملي تسهيل و رفع موانع توليد در استانداري مرکزي با تاکيد بر احياي سه شرکت بزرگ استان مرکزي اظهار کرد: هر سه شرکت هپکو، واگن پارس و آذرآب با يک درد مشترک به نام مالکيت مواجه هستند.
مديرعامل آذرآب و هپکو بايد هرچه سريعتر مشخص شود
رحماني تاکيد کرد: مديرعامل آذرآب بايد هرچه سريعتر تعيين شود چراکه شرکت بايد مدير داشته باشد. حتي لازم نيست جلسات مفصل داشته باشيم و تنها بايد با هماهنگي درست، جمع بندي لازم انجام و تصميم نهايي گرفته شود.
وي با تاکيد بر تسريع در انتخاب مدير براي هپکو توسط سازمان خصوصي سازي گفت: قطعا وزارت صمت و استان در اين انتخاب به سازمان کمک خواهد کرد، اما قانونا انتخاب مدير با سازمان خصوصي سازي است که بايد سريعا انجام شود تا بدانيم براي کمک به هپکو بايد با چه کسي صحبت شود .
رحماني اضافه کرد: قطعا وضعيت گذشته هپکو بررسي ميشود و مسلما هرجا تخلفي صورت گيرد دستگاه هاي بازرسي و نظارتي ورود مي کنند و حتي نياز به شکايت نيست، اما واگذاري هپکو به قرارگاه خاتم الانبيا يا جاي ديگر بايد در جلسه هفته آينده بررسي و تصميمگيري شود. البته با توجه به اينکه هپکو در حال حاضر سهامدار( عطاريان) دارد، بايد مشاوره حقوقي در اين رابطه انجام شود و قطعا راه حلي خواهد داشت .
وي با بيان اينکه سوال اينجاست، چه اتفاقي پس از به توليد نشستن هپکو در سال گذشته افتاد؟ افزود: قطعا بايد علت بررسي و به بنده منتقل شود .
رحماني به مصوبه پرداخت ۹۰ ميليارد تومان تسهيلات به هپکو اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۰ ميليارد تومان از اين تسهيلات پرداخت شده و با توجه به پابرجا بودن اين مصوبه، در جلسه آينده روند اجرا و پرداخت تسهيلات پيگيري ميشود .
وزير صنعت تاکيد کرد: براي جلسه هفته آينده جمع بندي نهايي از وضعيت شرکت ها ارائه شود و در صورت نياز موضوع در جلسه دولت يا سران سه قوا مطرح ميشود .
وي با بيان اينکه بانک کشاورزي به عنوان سهامدار عمده شرکت آذرآب در قبال آن کاملا مسئول است، گفت: روز گذشته در مورد هپکو و آذرآب با وزير اقتصاد صحبت کردم و بايد تصميم گيري جدي در اين راستا انجام شود. چطور ميشود که شرکت آذرآب فاقد مديرعامل و اعضاي هيات مديره باشد؟! بانک نسبت به اين وضعيت مسئول است و بايد ارکان را مشخص کند.
رحماني تصريح کرد: اگر شرکت مپنا مايل به تحويل گرفتن آذرآب و حتي واگن پارس است شخصا با اين واگذاري موافق هستم و حتي آماده ايم همين فردا اين کار انجام شود و حتي آماده همکاري و تشويق نيز هستيم، چراکه مپنا توانمند است و جنس کار آن با واگن پارس و آذرآب بي ربط نيست. اگر تاکنون مذاکراتي در خصوص واگذاري آذرآب به مپنا صورت گرفته است، همان مذاکرات بايد پيگيري شود.
وي با بيان اينکه عليرغم برگزاري جلسات متعدد، اکثر راهها نقش مسکن داشتهاند؛ چراکه افرادي که بايد اساسا تصميم گيري مي کردند محکم عمل نکردند، افزود: براي تصميم گيري در خصوص مالکيت ها اختيار کامل نداريم و بايد دستگاه قضايي به اين موضوع ورود کند و در کنار تصميم گيري براي تعيين سهامدار، بايد حکم مالکيت از سوي مرجع قضايي صادر شود .
وزير صنعت، معدن و تجارت با تاکيد براينکه اجازه نمي دهم بيشتر از اين مشکل ايجاد شود، گفت: اجازه نمي دهيم يک نفر با بي مبالاتي شرکت را تعطيل و کارگران را بيکار کند. راه حل هاي موقت بايد به راه حل هاي اساسي متصل شود.
وي بيان کرد: طبق فرمايش مقام معظم رهبري، حفظ وضع موجود توليد و اشتغال نوعي جهاد است و وزارت صنعت نيز در سال جاري شاه بيت برنامه هاي خود را حفظ وضع موجود قرار داده است. بايد حرف خودمان را يکي کنيم، براي شرکت ها نسخه در اختيار داشته باشيم و متناسب با شرايط يک تصميم درست گرفته شود.
بازديد از سه واحد توليدي در خمين
در ششمين روز از هفته دولت، وزير صنعت، معدن و تجارت به همراه تني چند از مسئولان استاني از سه واحد توليدي در شهرستان خمين بازديد کرد .
بازديد از فاز اول کاغذ پاسارگاد در شهرک صنعتي خمين با مساحت ۲۵ هزار و ۷۰۰ متر و ۴۰ هزار تن توليدات در سال و اشتغالزايي ۱۱۰ نفر انجام شد .
۳ ميليون و ۵۰۰ هزار دلار سرمايه گذاري ارزي در اين شرکت انجام و ۵ ميليارد تومان تجهيزات خريداري شده و براي تکميل فاز دوم آن ۴۰۰ ميليارد تومان اعتبار نياز است .
بر اساس اين گزارش، واحد صنعتي نخ خمين نيز در اين سفر مورد بازديد وزير صنعت قرار گرفت .
شرکت صنايع نخ خمين (نخ طلا) در سال 1364 آغاز به کار کرد . اين شرکت 140 هکتار وسعت و 38 هزار مترمربع سالن توليد دارد و در اين واحد نخ هاي اکريليک، هايپاليکي و مواد اوليه فرش توليد مي شود .
عمليات اجرايي واحد توليدکننده سلول هاي خورشيدي در اين شرکت از سال گذشته در مساحت ۱۵ هکتار در شهرستان خمين کليد خورد. ظرفيت توليد سلولهاي خورشيدي در اين واحد صنعتي ۹۰ هزار قطعه سلول در روز است. متوسط توان الکتريکي خروجي هر قطعه سلول بيش از ۴ وات است. همچنين بهره وري عملکرد اين محصول توليدي بيش از ۹۸ درصد با نرخ مقاومت کمتر از يک درصد است .
سيستم تصويري کنترل کيفيت رنگي به منظور ايجاد ظاهر يکنواخت سلول ها در سطح پنل پيش بيني شده و سيستم کنترل کيفيت الکتريکي سلول ها به صورت 100 درصد است .
سلول هاي خورشيدي اين واحد توليدي از نوع چند کريستال در قالب 6 اينچي توليد مي شود که اين روش توليدي اکنون به عنوان روش توليد استاندارد در سلول هاي فتوولتائيک شناخته شده است .
بازار