باشگاه خبرنگاران/ پسر يک سال و نيمه دماوندي که با شکنجههاي نامادري معتادش تا يک قدمي مرگ رفته بود با کمک همسايگان نجات پيدا کرد.
عصر سهشنبه ساکنان يکي از محلههاي دماوند در تماس با اورژانس اجتماعي از شنيدن صداي گريههاي پسر بچه همسايه خبر دادند و اظهار داشتند اين طفل يک سال و نيمه مدام از سوي نامادري و پدرش شکنجه ميشود. با اين گزارش تيمي از اورژانس اجتماعي و پليس به محل اعزام شدند. مأموران پس از ورود به خانه، پسر کوچولو را که از شدت درد ضجه ميزد، در گوشه اتاق پيدا کردند.
با توجه به وضعيت آسيب ديدگي اين بچه مأموران او را به يکي از بيمارستانهاي دماوند منتقل کردند و پدر و نامادري او نيز بازداشت شدند. تحقيقات اوليه نشان ميداد پدر کودک کارگر و نامادري ۱۸ سالهاش معتاد است، اما هر دو پس از دستگيري در بازجوييها سکوت کرده بودند و حاضر به بيان جزئيات اين شکنجه بيرحمانه و علت اين کار غير انساني نبودند.
پسر کوچولو بهدليل آسيب بدني و شکستگي در بيمارستان تحت درمان است و متهمان براي تکميل تحقيقات پرونده در اختيارمأموران پليس شرق استان تهران قرار دارند.
«حسن ابراهيمي بسابي»، دادستان عمومي و انقلاب دماوند با تأييد اين خبر گفت: آثار شکستگي استخوان و گازگرفتگي همراه با زخمهاي عميق بر بدن اين کودک مشهود بوده است و اين طفل آسيب ديده با دستور قضايي تحت نظارت بهزيستي دماوند در بيمارستان تحت درمان قرار دارد.
همه بايد از نو تربيت شويم
دکتر مسعود غفاري روانشناس
هيچ مسئوليتي در دنيا مهمتر و جديتر از مسئوليت فرزندپروري نيست و فرزنداني به جايگاه متعالي ميرسند که داراي پدر و مادر شايسته، فضاي ايمن خانوادگي، مدرسه و جامعه استاندارد باشند؛ بنابراين بهعنوان يک روانشناس معتقدم مهمترين فاکتور در اين باره، «روان درستي» است که بسياري از مردم عاري از آن هستند و اين افراد نميتوانند در جايگاه پدر، نامادري، مادر، ناپدري و... نيز مسئوليت خود را انجام دهند.
همه ما بايد از نو تربيت شويم. خانواده، کارخانه آدمسازي است و تربيت، مهمترين فاکتور در خانواده. پس هرگز نميتوان از خانوادهاي درجه پنجم، انساني درجه يک انتظارداشت. حتي شخصيت پدربزرگها و مادربزرگها نيز بهصورت زنجيروار در تربيت نسلهاي بعدي مؤثر است. در واقع آسانترين مدل يادگيري، الگوبرداري است.
مهمترين الگوي يک مرد، پدرش و مهمترين الگوي يک زن مادرش است. سلامت روان مهمترين اصل براي افراد در جايگاه پدر، مادر، نامادري و ناپدري است. تا زماني که افراد کمبود و ناکامي و محروميت داشته باشند و در پيشينه زندگي خود تنبيه، توهين، تهديد، تحقير، تبعيض، تنفر و ترس را تجربه کرده باشند به تباهي ميرسند و تأکيد بر آنها زندگي نسلهاي بعدي را نيز تحتالشعاع قرار ميدهد. با نگاهي به شرايط جامعه متوجه ميشويم که جامعه امروز دچار گسست اجتماعي شده است.
در نتيجه اين عوامل، آسيبهاي اجتماعي مانند کودک آزاري، فاصله طبقاتي و نابساماني مالي ايجاد ميشود و محصول آن نيز تربيت انسانهاي غيرمسئول است.
بازار