فارس/ سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسکو)، شب گذشته در چهاردهمين نشست کميته بينالمللي براي حفظ ميراث معنوي بشري در کشور کلمبيا، مهمانداري و ارائه خدمات در خلال زيارت اربعين امام حسين(ع) را بعنوان يک ميراث معنوي ثبت جهاني کرد.
صفحه رسمي سازمان يونسکو در توئيتر اين رخداد فرهنگي را به مردم عراق تبريک گفت. هزاران موکب در طول بيش از ۲۰ روز هر ساله در ايام پياده روي اربعين امام حسين (عليه السلام) در مسير نجف به کربلا، از ميليونها زائر پذيرايي ميکنند. خدماتي از قبيل تهيه غذا و جاي خواب تا دهها خدمات مختلف ديگر و منحصربفرد، نمونه بي نظير جهاني را خلق ميکند.
پيادهروي اربعين بزرگترين مراسم اطعام جهان است. حدود ۷۰۰ ميليون وعدهغذا شامل صبحانه و ناهار و شام و همچنين ميان وعده بين زائران اربعين توزيع ميشود که بخش عمده آن با هزينههاي شخصي مردم عراق و روستاييان و کشاورزان مناطق اطراف کربلا و البته داوطلباني در کشورهاي همسايه طبخ ميشود و به کمکهاي دولتي و بينالمللي نيازمند نيست.
بحث ثبت جهاني پيادهروي اربعين نيز از سالها پيش مطرح است و سازمان گردشگري وزارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مرداد سال ۹۵ از توافق با کشور عراق براي تشکيل پرونده مشترک «اربعين» براي ثبت در سازمان يونسکو خبر داد.
مراسم پيادهروي اربعين هر سال با جمعيتي بيش از ۲۰ ميليون نفر برگزار ميشود. تنها مراسم قابلمقايسه با اربعين از نظر جمعيت، مراسم «کوم ميلا»ي هنديهاست که البته هر سه سال يکبار برگزار ميشود. پيادهروي اربعين زائراني از بيش از ۷۰ کشور جهان دارد که اين هم خودش رکوردي است.
بازار