خراسان/ گفته مي شود هواپيمايي ماهان در حال انتقال مسافران چيني از مبدأ خارجي به ايران و سپس ترانزيت به چين است و اين موضوع نگرانيها از پروازهاي ويروسي را افزايش داده است.
به گزارش خراسان، طي يکي، دو روز گذشته ويدئويي در شبکه هاي اجتماعي دست به دست مي شود که طبق گفته گوينده، تصاويري از حضور تعدادي مسافر چيني در صف دريافت کارت پرواز هواپيمايي ماهان در فرودگاه استانبول را نشان مي دهد که به دليل عدم پذيرش مسافران چيني توسط ديگر ايرلاين ها همچون ترکيش و قطري، هواپيمايي ماهان در حال پذيرش آن ها براي ترانزيت به تهران و پس از آن، انتقال به چين است.
يک شنبه گذشته نيز «چانگ هوا» سفير جمهوري خلق چين در تهران با انتشار تصويري از ديدار خود با عرب نژاد مديرعامل شرکت هواپيمايي ماهان، در توئيتر نوشت: در ديدار با جناب آقاي عرب نژاد مدير عامل محترم شرکت هواپيمايي ماهان، ايشان اعلام کردند که تمايل دارند همکاري با چين را ادامه دهند.انتشار اين توئيت و آن ويدئو موجي از انتقادات کاربران فضاي مجازي را به دنبال داشته و همچنين سوالات زيادي را در اين زمينه مطرح کرده است.
اطلاعي ندارم
سخنگوي سازمان هواپيمايي کشوري روز گذشته در گفت و گو با خراسان درباره اين ويدئو گفت: نمي دانم هدف از انعکاس اين ويدئو چيست و متوجه انگيزه آن نمي شوم.رضا جعفرزاده افزود: از صحت و سقم اين ويدئو اطلاعي ندارم.
اطلاعيه غيرشفاف
تماس تلفني خبرنگار خراسان با يکي از مديران هواپيمايي ماهان هم بي نتيجه ماند اما اين شرکت هواپيمايي عصر ديروز در اطلاعيه اي که در کانال تلگرامي خود منتشر کرد، نوشت: «شرکت هواپيمايي ماهان بر اساس سياست هاي دولت جمهوري اسلامي ايران به اطلاع مسافران خود در مسيرهاي پروازي به مقاصد مختلف از ايران به چين و برعکس مي رساند که اين شرکت بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني و نقطه نظرات سازمان هواپيمايي کشوري ايران اقدام به توقف فروش بليت در مسيرهاي فوق الذکر تا پايان ماه فوريه سال جاري ميلادي کرده است. بديهي است پس از اتمام زمان مذکور بر اساس مجوزهاي دستگاه هاي اجرايي مربوط و سازمان هواپيمايي کشوري تصميمات لازم گرفته خواهد شد و هواپيمايي ماهان در چارچوب راهبردهاي کشور اقدام لازم را به عمل خواهد آورد.»در ادامه اين اطلاعيه، ماهان انجام پروازهاي رفت و برگشت به چين را به صورت ضمني تاييد کرده و آورده است: «همچنين به اطلاع مي رساند در اين مدت هر گونه پرواز رفت و برگشت به چين به منظور انتقال مسافران ايراني از چين به ايران و مسافران چيني به چين در چارچوب مجوزهاي سازمان هواپيمايي کشوري ايران و چين بر اساس توافقات جاري انجام خواهد شد.»اطلاعيه هواپيمايي ماهان شفاف نيست و نگراني اصلي از مخاطرات بهداشتي است که در پي انتقال مسافران چيني از کشور ديگري همچون ترکيه به ايران و پس از آن چين يا از ايران به چين و ورود ويروس کرونا به کشور وجود دارد.
چند سوال
سوالات زيادي در اين زمينه وجود دارد که مهمترين آن ها در زير آمده است:
اول اين که چرا باوجود قطع پروازهاي هواپيمايي مهم و معتبري همچون قطري و ترکيش به چين، پرواز يک ايرلاين ايراني به چين همچنان ادامه دارد؟ آن هم براي انتقال چيني ها از کشور ديگري به چين!
دوم اين که آيا اين پروازها از چين خالي باز ميگردد که به صورت منطقي و از ديد اقتصادي و بازرگاني نبايد اين اتفاق بيفتد و اگر اين پروازها با مسافر به کشورمان باز مي گردد چه تمهيدات بهداشتي براي جلوگيري از
ورود کرونا به کشور انديشيده شده است؟
سوم اين که آيا هواپيماهايي که اين پروازها را انجام مي دهند، ضد عفوني مي شوند؟ چنان که هواپيمايي تايلند هواپيماهاي خود را پس از بازگشت از چين ضدعفوني کرده بود.
چهارم اين که آيا هواپيماهايي که اين پروازها را انجام مي دهند، پس از آن به مسافران ايراني هم خدمات رساني مي کنند و چه اقدامي براي جلوگيري از احتمال انتقال ويروس کرونا انجام مي شود؟
پنجم اين که آيا اقدامي براي مصون سازي کُروي پروازي اين گونه پروازها از ابتلا به کرونا انجام شده است؟
به نظر مي رسد براي رفع نگراني ها از انتقال ويروس کرونا با انجام اين گونه پروازها، بايد شفاف سازي انجام شود تا خيال مردم راحت شود.
خبر مرتبط
افزايش آمار کرونا دريک قدمي ايران
وزارت بهداشت امارات پنجمين مورد ابتلا به کروناويروس را در اين کشور تاييد کرد. به گزارش ايسنا، پيش از اين چهار بيمار مبتلا از اعضاي يک خانواده چيني بودند که در بيمارستان دبي تحت درمان هستند.همچنين اين خبر حاکي است، يک کارشناس خبر داد که تاجران چيني در حال پيشخريد ماسکهاي توليدي ايران هستند. مقامهاي وزارت بهداشت و بازرگاني ايران هنوز واکنشي به اين خبر نشان ندادهاند.
بازار