ايسنا/ رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه سالانه ۳۰ هزار نفر به دليل آلودگي هوا جان خود را از دست ميدهند، گفت: تصادفات جادهاي ما در کشور سبب مرگ ۱۶ هزار نفر در سال ميشود اما آلودگي هوا تلفاتي تقريبا دو برابر تلفات جادهاي به دنبال دارد.
عيسي کلانتري در بيست و يکمين همايش ملي واحدهاي صنعتي و خدمات سبز که امروز در سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد ضمن اشاره به روز زن و مادر اظهار کرد: در حال حاضر بيش از ۵۰ درصد پرسنل سازمان محيط زيست را خانمها تشکيل ميدهند.
وي افزود: امروز محيط زيست يک انتخاب اجباري است چرا که ما سالهاي طولاني به طبيعت فشار وارد کردهايم همچنين افزايش جمعيت و افزايش نياز سبب وارد شدن آسيبهايي به طبيعت شده است. امروزه هيچ صنعت و فعاليتي وجود ندارد که دوستدار محيط زيست باشد. در حال حاضر ما با دو نوع آلايندگي مواجهيم که يکي از آنها سبب تغيير اقليم و گرم شدن زمين ميشود و ديگري اثرات مستقيمي بر سلامت مردم دارد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اين که گاز کربنيک بهطور مستقيم سبب گرم شدن زمين ميشود، تصريح کرد: امروزه صنعت گاوداري در جهان ۷.۱ ميليارد تن در سال معادل گاز کربنيک توليد ميکند و ۱۸ درصد از آلايندههاي که سبب تغيير اقليم و گرم شدن زمين ميشوند به گاوداريها مرتبط هستند.
معاون رئيس جمهوري با اشاره به اين که مزراع و شاليزهاي جهان ۱۷ درصد معادل گاز کربنيک را توليد ميکنند تصريح کرد: هر صنعتي به نسبت اقداماتي که انجام ميدهند آلاينده است. ما در کشور خودروها را آلاينده اعلام ميکنيم چرا که به صورت مستقيم خسارتهايي به سلامت مردم وارد ميکند.
به گفته وي، در حال حاضر حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از جنگلهاي زاگرس در حال خشک شدن است.
معاون رئيس جمهوري افزود: دولت دوم آقاي روحاني هزينههاي بسياري را براي حفظ محيط زيست کرده است. متاسفانه در حال حاضر برخي برنامههاي زيست محيطي ما به دليل تحريم نيمه تمام مانده است قرار بود ما هر سال ۷۰ هزار کاميون نوسازي کنيم و کل ميني بوسها و اتوبوس ها تا پايان دولت نوسازي شوند همچنين قرار بود که موتور سيکلتهاي کاربراتوري ظرف ۱۰ سال حذف شوند. تمامي اين موارد به ۱۲۰ ميليارد دلار سرمايه گذاري نياز دارد اين در حاليست که کل درآمد دولت صرف واردات کالاهاي اساسي ميشود و اولويت اول واردات کالاهاي اساسي است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح کرد: اگر ما از صنعت حمل و نقل به دليل آلودگي هوا گله داريم اين آلودگي از بابت سوخت نيست. در سال ۹۶ گزارشهايي از مشهد داشتيم که در چند پمپ بنزين سولفور گازوئيل بالاي ۱۰ هزار پي پي ام بود. در حال حاضر متوسط بنزين ما تقريبا در کل کشور استاندارد است.
کلانتري با اشاره به اين که کشور ما بعد از روسيه بيشترين شدت مصرف انرژي را دارد، تصريح کرد: ما روزانه ۸۵ تا ۹۰ ميليون ليتر بنزين مصرف ميکنيم. کشور ترکيه که درآمد سرانه بيشتري نسبت به ما دارد و جمعيتي تقريبا معادل جمعيت ما دارد مصرف روزانه بنزينشان کمتر از يک پنجم مصرف ماست.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن اشاره به اين که پروژههاي زيست محيطي به دليل تحريمها نيمه تمام مانده است، گفت: قرار بود که ما سالانه ۷۰ هزار کاميون نوسازي کنيم و کل ميني بوسها و اتوبوسها تا پايان دولت نوسازي شوند.
وي ادامه داد: در حال حاضر ۸۱ درصد موتورسيکلتهاي ما اسقاطي هستند و ۶۰ درصد کاميونها از زمان جنگ جهاني دوم هستند ما با اين وضعيت انتظار هواي پاک را هم داريم. بايد گفت که ذرات معلق کمتر از ۲.۵ ميکرون به صورت مستقيم وارد خون بچههاي زير شش ماه ميشوند و مقصر ۶۱ درصد ذرات معلق کمتراز ۲.۵ ميکرون خودروهاي ديزلي هستند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در پايان با انتقاد از اين که عوارض آلايندگي محيط زيست به شهرداريها و دهياريها پرداخت ميشود و آنها صرف فعاليتهاي عمراني و حقوق و مزايا ميکند، اظهار کرد: در حال حاضر براساس مصوبه بودجه سال ۹۹ قرار است يک سوم اين مبلغ صرف محيط زيست شود که اميدواريم اين موضوع در مجلس به تصويب برسد.
۷۷ واحد صنعتي و خدماتي سبز در همايش ملي صنعت و خدمات سبز برگزيده شدند
به گزارش ايسنا حميد جلالوندي - مدير کل دفتر ارزيابي زيست محيطي سازمان حفاظت محيط زيست - در بيست و يکمين همايش ملي صنعت و خدمات سبز گفت: در همايش امروز از ۵۶ واحد صنعتي سبز و ۲۱ واحد خدماتي سبز تقدير شد که از اين ٧٧ واحد ۴ واحد صنعتي برگزيده و ٣ واحد خدمات برگزيده هستند.
مدير کل دفتر ارزيابي زيست محيطي سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه اظهار کرد: هدف از اين همايش ايجاد رويکرد زيست محيطي بين فعالان اقتصادي است و ميتواند در بستر رقابتهاي بينالمللي براي بسياري از واحدهاي صنعتي که فعاليتهاي فرامرزي نيز انجام ميدهند مفيد باشد.
وي با اشاره به اينکه فرايند اين همايش به صورت خوداظهاري بوده است، گفت: واحدهاي صنعتي براساس شاخصهايي که در سامانه سازمان حفاظت محيط زيست تجميع شده بود اين شناخت را پيدا ميکردند که ميتوانند به آن حد نصاب برسند.
جلالوندي ادامه داد: اين سامانه را نيز نسبت به سال گذشته تقويت کرديم و اشکالات نرمافزاري آن را به حداقل رسانديم.
وي با اشاره به اينکه شاخصهاي انتخاب صنايع سبز نسبت به سال گذشته تغييراتي داشته است، گفت: رعايت استانداردهاي زيست محيطي، ايجاد سيستم پايش لحظهاي، ايمني بهداشت و محيط زيست، استقرار نظام مديريت سبز از شاخص انتخاب صنايع سبز بوده است.
جلالوندي در پايان اظهار کرد: انتظاري که از شاخصهاي انتخاب صنايع سبز داشتيم اين بود که عملياتي و اجرايي باشند و به گونهاي نباشد که در رقابت واحدهاي کوچک و بزرگ، واحدهاي کوچک ناديده گرفته شوند.
بازار