ايرنا/ نتايج يک مطالعه جديد نشان ميدهد که ويروس کوويد-۱۹ دستکم دو هفته پس از رفع علائم بيماري همچنان در بدن مبتلايان باقي ميماند و ميتواند به ديگران منتقل شود.
به گزارش پايگاه خبري «لايوساينس»، اين مطالعه بر روي ۴ متخصص بهداشت و درمان بين ۳۰ تا ۳۶ ساله که به بيماري کوويد-۱۹ مبتلا شده و سپس درمان شده بودند، انجام شد. محققان پس از انجام دو تست (در دو روز متوالي) بهبود اين بيماران را تاييد کرده و از آنها خواستند تا به مدت پنج روز خود را در خانه قرنطينه کنند. پس از اين دوره پنج روزه، تا روز سيزدهم پس از بهبودي نمونه برداري سواب گلو از اين افراد ادامه پيدا کرد. نتايج همه تستها مثبت بوده و از وجود اين ويروس حکايت داشت. به گفته محققان اين يافتهها نشان ميدهد که دستکم بخشي از بيماران بهبود يافته از کرونا ممکن است پس از رفع علائم، همچنان ناقل اين ويروس باشند.
با اين حال اين نوع رفتار در بين ويروسها چيز جديدي نيست و خوشبختانه آن طور که پژوهشگران ميگويند، ويروس موجود در بدن بيماران بهبوديافته در اين مرحله چندان مسري نيست.
به گفته کريس جانسون از اپيدميولوژيستهاي دانشکده بهداشت عمومي دانشگاه تمپل، اين يافتههاي جديد ميتواند خبر خوبي براي جهان باشد زيرا ويروسهايي که به باقي ماندن در سيستم بدن افراد تمايل دارند، معمولا ويروسهايي هستند که بدن در برابر آنها يک واکنش ايمني قوي ايجاد ميکند. به عبارت ديگر، اگر اين ويروس در بدن بيماران بهبوديافته باقي بماند، ممکن است احتمال ابتلاي مجدد آن ها را از بين ببرد.
اين يافتهها در شرايطي منتشر ميشود که خبرگزاريها از ابتلاي دوباره يک زن ژاپني بهبوديافته از کرونا به اين بيماري خبر ميدهند. به گفته جانسون با توجه به نتايج جديدي که در مورد باقي ماندن ويروس کوويد-۱۹ در بدن بيماران بهبود يافته به دست آمده است، هنوز روشن نيست که در مورد اين بيمار ژاپني چه اتفاقي افتاده است. يک احتمال اين است که وي نوع جديدي از اين ويروس را از شخص ديگري گرفته باشد و احتمال ديگر اين است که سيستم ايمني بدن وي اين ويروس را به طور کامل از بين نبرده و با شروع تکثير دوباره آن در ريهها، علائم بيماري بار ديگر ظاهر شده باشند.
بازار