فارس/ معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش گفت: امتحانات پايه دوازدهم قطعا حضوري خواهد بود و حجم امتحانات هم 80 درصد محتوا با 20 نمره خواهد بود و 20 درصد هم نمره اختياري است؛ آزمون کنکور هم بر اساس آن خواهد بود.
عليرضا کمرئي معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر در پاسخ به اين پرسش که «چرا مدرسه تلويزيوني از اواسط عيد کمرنگ شد و رفته رفته جاي خود را به آموزش هاي مجازي داد؟»، اظهار کرد: هفته اول اسفند تعطيلات طولاني آغاز شد و متوجه شديم بايد خودمان را براي روند طولاني از تعطيلات آماده کنيم؛ اصولي را درنظر گرفته و بر اساس آن اقدام به طراحي برنامه کرديم.
وي افزود: اولين اصل، عادلانه بودن آموزش و حداکثر فراگيري بود و اصل دوم مهيا بودن امکانات بود چرا که فرصتي براي طراحي جديد يک بستر و تجربه تعطيلي فراگير نداشتيم؛ اصل سوم رعايت پروتکلهاي وزارت بهداشت بود. امنيت و سلامت، اوليتر از آموزش است و اصل چهارم نيز انعطافپذيري در برنامه بود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه از هفتم اسفند برنامهريزي با رسانه ملي آغاز و کليد مدرسه تلويزيوني دهم اسفند زده شد، گفت: آموزش تلويزيوني کمرنگ نشده و تا پايان زمان تحصيل تداوم دارد و حتي پررنگتر هم خواهد شد با 12 برنامه شروع کرديم و اکنون 28 برنامه از سه شبکه آموزش، معارف و چهارم پخش مي شود و درباره پخش آموزش دروس شاخه کاردانش هم طراحيهاي گستردهتري خواهيم داشت.
وي اضافه کرد: بيش از 1500 تا 1600 برنامه در همه مقاطع تحصيلي و رشتهها از طريق تلويزيون تهيه و پخش شده است؛ 93 تا 97 درصد پوشش آنتني وجود دارد اما برآوردي از اينکه کدام دانشآموزان پاي آموزش هاي تلويزيوني نشستهاند، نداريم. هرچند طبق ارزيابيهاي ما مسجل شده که حدود 70 درصد بچهها پاي تلويزيون نشستهاند و آموزشها را دنبال کردهاند و بيش از 9 ميليون بار دانلود از طريق تلوبيون انجام شده است.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش ادامه داد: شايد يکي از دلايل حرکت ما به سمت سامانههاي مشخص نظارتپذير همين نقيصه آموزشهاي تلويزيوني بود که نمي توانستيم ارزيابي از ميزان و نحوه استفاده از اين آموزشهاي تلويزيوني داشته باشيم و قابل سنجش و مديريت نبود؛ برخي مناطق هم اصلا دسترسي نداشتند و درسنامههايي ارسال شد و راهبران آموزشي به صورت حضوري آموزش را ادامه دادند.
وي درباره اينکه «آيا آماري داريد که چند دانشآموز به تلفن هوشمند دسترسي ندارند؟»، گفت: آماري نداريم.
کمرئي در واکنش به اين گفته رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس مبني بر اينکه « اخيرا وزير آموزش و پرورش اعلام کرد که با راهاندازي سامانه شاد قصد دارند حجم صد درصدي کتاب درسي را امتحان بگيرند که ما مخالف هستيم»، بيان کرد: تأکيد وزير آموزش و پرورش، استمرار آموزش تا پايان محتواي درسي است و نه بحث آزمون و ارزشيابي؛ آزمون و ارزشيابي تا جايي که واقع شده و آموزش براي معلم مسجل شده و دانشآموز در معرض يادگيري قرار گرفته است، انجام مي شود؛ هنوز در حين آموزش هستيم و بايد از يک کف دروس ارائه شده يقين حاصل کنيم و آن را ملاک قرار دهيم.
وي ادامه داد: در پايه دوازدهم شبهاتي مبني بر غيرحضوري بودن آزمون ها مطرح شده بود که برطرف شد و امتحانات نهايي پايه دوازدهم قطعا غيرحضوري خواهد بود؛ درباره حجم دروس بايد با سازمان سنجش يک مبادله اطلاعات انجام دهيم؛ روي 80 درصد توافق کردهايم.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش اضافه کرد: درباره ساير پايههاي دوره متوسطه، اين سناريو را مد نظر داريم که چون آموزشهاي ارائه شده توسط معلمان در دوره تعطيلات هم حائز اهميت است، 80 درصد محتواي درسي، 20 نمره ارزيابي دانشآموز را به خود اختصاص دهد و آموزشهاي ارائه شده باقي مانده، با سوالات اختياري 4 نمره داشته باشد و يک فرصتي براي آنها باشد که يک پنجم پاياني کتاب را مطالعه کردهاند.
کمرئي درباره اجباري شدن استفاده و عضويت در شبکه شاد براي معلمان و دانشآموزان و ساير سؤالات مطرح شده از سوي رئيس کميسيون آموزش مجلس گفت: دغدغه هاي مالي و حقوقي پيرامون شبکه شاد بايد در حوزه هاي کارشناسي مربوطه بحث شود؛ اما هر دو پلتفرمي که در اختيار آموزش و پرورش قرار گرفته در پشت آن افراد زبدهاي از دانشگاه شريف حضور داشتند و در پلتفرم تعاملي آموزش الکترونيکي نيز شرکت همراه اول ورود کرده و هر دو پلتفرم به صورت رايگان هبه شده و پلتفرم شبه تعاملي را همراه اول تا 15 سال تضمين کرده که خدمات پشتيباني و بروزساني را انجام دهد. اما ابعاد حقوقي ديگر بايد در جاي خودش بررسي شود.
وي افزود: اين پلتفرم در يک زمان 15 روزه عينيت يافته و ماموريت آموزشي ما ارجح بوده و خود ما وارد ابعاد اجرايي و فني نشده ايم. اما مدل اجرايي شبکه شاد همانند مدرسه است؛ فقط وارد فضاي مجازي شده است. بچه ها فقط تعامل متني را دارند و يک پيام رسان متناظر با ساختار مدرسه است و اطلاعات را از سناد گرفته ايم و موارد امنيتي تا حد ضرورت رعات شده است. دليل عدم حضور پيام رسان هاي داخلي اين بوده که آنها در زمان امضاي قرارداد ضعيف پاي کار آمدند و مشارکتشان در نيمه راه قطع شد.
وي در پاسخ به اينکه بيش از 27 و نيم ميليون دانلود آموزش هاي تلويزيوني از تلوبيون و سروش انجام شده است ، چرا براي تقويت مدرسه تلويزيوني تلاش نميشود؟ گفت: از رسانه ها به عنوان مکمل استفاده مي کنيم و هرنوع رسانه اي حکم رسانه مکمل را دارد. در شرايطي تلويزيون جايگزين معلم شده بود اما ماهيت تعاملي ندارد و امکان ادامه به روش قبلي نبود اما در فضاي مجازي امکان تعاملي بودن با معلم بيشتر برقرار است.
کمرئي ادامه داد: 11 ميليون نفر عضو شبکه شاد هستند و نشان دهنده اين است که اين قابليت در شبکه وجود دارد. درباره مدارس ضرورت نصب شبکه را تاکيد کرديم . اجباري است و معلوم نيست شرايط مشابه کرونا را باز داشته باشيم يا خير. در کشور در معرض بلاياي طبيعي قرار داريم و بايد واکنش سريع داشته باشيم. اکنون آموزش و پرورش دارد دستورالعمل آموزش در فضاي بحران را تهيه ميکند و در مقدمات کار است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگي برگزاري امتحانات دانش آموزان هفتم تا يازدهم (متوسطه اول و دوم به جز دوازدهم)گفت: از عيد به اين سو چند سناريو داشتيم و بر روي روش هاي ارزيابي براي پايان خوب ، متمرکز شديم؛ ارزشيابي در شش پايه اول دوره ابتدايي که توصيفي است و آزمون هماهنگ پايه ششم هم منتفي شده است. امتحانات پايه نهم نيز به جهت تاثير در هدايت تحصيلي، به صورت هماهنگ استاني برگزار مي شد اما امسال هماهنگ نخواهد بود و آن را ضروري نميدانيم.
وي ادامه داد: اما براي ارزشيابي ها، ابتدا بايد ديد دانش آموزان فضاي آموزش حضوري را تجربه مي کنند يا خير؟ اگر بازگشت به مدرسه داشته باشند طبيعتا ارزشيابيهاي ما مشابه روشهاي سنجش قبلي است؛ به غير از موضوع حجم دروس که بر اساس مدل ارائه شده، مدير و معلم درباره آن به صورت غيرمتمرکز تصميم ميگيرند و آموزش را پايان ميدهند. اما حالت دوم اين است که امکان حضور مهيا نشود.
کمرئي افزود: البته ترجيح ما آزمون هاي حضوري با رعايت پروتکل هاي بهداشتي و در صورت صدور مجوز از سوي مراجع مربوطه است. اما اگر نشد؛ چاره اي جز ارزشيابي غيرحضوري نداريم که طراحي شده و دستورالعمل آن تبين شد و يک مرحله در شوراي عالي کلياتش بحث شده است و به اين شکل است که معلمان بر اساس آموخته هاي دانشآموزان به ميزان حجم تدريس شده با روشهاي چهارگانه مکمل و بر اساس ارزشيابي مستمر نوبت اول دانش آموز و همچنين عملکرد يک ماهه بعد از آن تا تعطيلي مدارس، ارزشيابي نهايي را انجام دهند. در واقع همان کاري بود که در دوره ابتدايي انجام ميشود و حالا به پايه هاي بالاتر تعميم پيدا ميکند.
وي در پاسخ به اينکه آيا آخر سال آزمون اينترنتي گرفته خواهدشد يا خير گفت: خير، آزمون اينترنتي هماهنگ گرفته نخواهد شد ولي معلم ها دارند آزمون ها و ارزشيابي ها را انجام و تکاليف را از سوي دانشآموزان دريافت مي کنند. ارزشيابي از فرايند آموزش انجام ميشود.
وي درباره پايه دوازدهم بار ديگر تصريح کرد: امتحانات پايه دوازدهم قطعا حضوري خواهد بود و حجم امتحانات هم 80 درصد محتوا با 20 نمره خواهد بود و 20 درصد هم نمره اختياري است تا آموزشهاي ارائه شده دوره کرونا هم ترتيب اثر داده شود. آزمون کنکور هم بر اساس آن خواهد بود.
بازار