آخرين خبر/رييس مرکز رسانه هاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار اعضاي ستاد بزرگداشت هفته روابط عمومي ايران خبر داد :راه اندازي کلينيک سواد رسانه اي در دستورکار مرکز رسانه هاي ديجيتال قرار دارد.
اعضاي ستاد بزرگداشت هشتمين هفته روابط عمومي ايران، با دکتر محمد رضا بهمني رييس مرکز فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ديدار و گفتگو کردند. دکتر بهمني در اين ديدار اظهار داشت؛ تمهيد مقدمات راه اندازي کلينيک سواد رسانه اي انجام شده و در صورت حمايت مرکز ملي فضاي مجازي و همکاري دستگاههاي اجرايي و فعالان سواد رسانهاي، اين کلينيک ميتواند در سالجاري راه-اندازي شود.
به گزارش روابط عمومي مرکز فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال در اين ديدار که عصر دوشنبه 29 ارديبهشت 1399 همزمان با سومين روز هفته بزرگداشت روابط عمومي صورت گرفت، بيش از 15 تن از اعضاي اين ستاد و روساي انجمن روابط عمومي ايران و انجمن سواد رسانه اي ايران حضور داشتند.
هفته بزرگداشت روابط عمومي ايران از 27 ارديبهشت آغاز شده و به مدت يک هفته ادامه دارد. هر روز اين هفته به يک نام نامگذاري شده و برنامه هاي ويژه اي به همين مناسبت اجرا مي شود.
امير عباس تقي پور، عضو شوراي سياستگذاري هفته روابطعمومي و مدير مسئول ماهنامه مديريت ارتباطات در اين جلسه، ضمن معرفي روزهاي هفته روابط عمومي، اظهار داشت، روز سوم اين هفته، به نام روابط عمومي و سواد رسانه اي نامگذاري شده است و به همين مناسبت اعضاي شوراي سياستگذاري هفته روابط عمومي از مرکز رسانه هاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ديدار مي کند، چرا که اين مرکز نقش مهمي در ترويج و ارتقاي سطح سواد رسانه اي در کشور داشته ودارد و لذا ما اميدواريم، همکاري ها خوبي بين فعالان عرصه روابط عمومي ها با اين مرکز صورت پذيرد. وي اشاره کرد ، شعار سال 99 روابط عمومي در کشور، با عنوان «روابط عمومي هوشمند انسان سالم، جامعه سالم » تعيين شده است و لذا مرکز رسانه هاي ديجيتال نقش مهمي در تحقق اين شعار مي تواند داشته باشد.
خسرو رفيعي رييس انجمن روابط عمومي ايران در اين ديدار با اشاره به اينکه دير زماني، روابط عمومي ها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارتباط ارگانيک داشتند اما مدتي است اين ارتباط قطع شده اظهار داشت: انجمن روابط عمومي ايران آمادگي دارد مجددا اين ارتباط را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و به خصوص مرکز رسانه هاي ديجيتال آن که در ساماندهي فعالان و رسانه هاي ديجيتال محوريت دارد، برقرار سازد.
در اين ديدار صميمانه، تعدادي از اعضاي جامعه روابط عمومي ايران از جمله، مديران روابط عمومي بانکهاي صادرات ايران، بانک پارسيان ، مدير بازاريابي بانک تجارت، عضو هيات مديره انجمن تئاتر ايران، استادان و صاحب نظران ارتباطات و روابط عمومي حضور داشتند و طي سخناني پيشنهاداتي در مورد نحوه همکاري خبرگان و انجمن و فعالان روابط عمومي با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مطرح کردند.
دکتر مرتضي موسويان رييس انجمن سواد رسانه اي ايران در اين ديدار با اشاره به تحولات جديد فضاي مجازي اظهار داشت: مفهوم تنظيم گري در فضاي مجازي امروزه کاملا تغيير کرده است و ديگر اعمال ديسيپلين هاي از پيش تعيين شده بر اين فضا امکان پذير نيست چون به محض اعلام و اعمال مقررات و ضوابط، فناوري ها و ابزار تازه اي مي آيد و آن مقررات بلا اثر مي شود تنها راه اين است که مسئوليت اجتماعي و خودآموزي افراد و توليد کنندگان محتوا و دريافت کنندگان محتوا ارتقا يابد و در اين دوران ، آموزش سواد رسانه اي و سواد فضاي مجازي براي همگان ضرورت دارد.
در ادامه اين نشست، دکتر محمد رضا بهمني رييس مرکز فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاکيد بر اينکه بازطراحي روابط عمومي در ايران نيازمند يک رويکرد تمدني است اظهار داشت: در تمدن به مثابه مناسبات انساني، حداقل سه سطح از ارتباطات و مناسبات انساني، نيازمند مطلوبيت-بخشي و تعالي است که اين سه سطح مناسبات عبارتند از: مناسبات مردم با مردم، مناسبات مردم با کارگزاران و حاکميت و مناسبات فراحاکميتي. عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، اظهار داشت، روابط عمومي تراز تمدني، در واقع نقش و جايگاه مهمي در هر سه سطح اين مناسبات دارد. و لذا در اين رويکرد، روابط عمومي ها را نبايد به بازيگر لايه خبر و اطلاع رساني صرف تقليل داد. بهمني در ادامه تبيين روابط عمومي تراز تمدني، اظهار داشت، در اين رويکرد، روابط عمومي بايد در ارتقاي «قدرت انتخابگري مردم» در رفتارهاي اجتماعي و مناسبات سه سطح پيش گفته، فعاليتهاي خود را ناظر به آينده و با هدف تعالي مناسبات انساني در لايه ها و سطوح ارتباطاتي مختلف، طراحي و اجرا نمايد که بر همين اساس، رسالت و مأموريت نوين روابط عمومي ها را بايد «ارتقاي سواد رسانه اي مردم و کارگزاران» تعريف کرد. بهمني در تکميل تحليل تمدني نقش و جايگاه روابط عمومي ها درگام دوم انقلاب اظهار داشت، چنين نقش و جايگاهي در واقع تمهيد زمينه حرکت کشور به سوي الگوهاي نوين حکمراني در عرصه هاي مختلف است و دو مولفه ي کليدي در صورت بندي اين الگوها موضوعيت دارند؛ اول؛ رسانه پايه بودن حکمراني و دوم؛ افزايش و واقعي شدن نقش مردم در حکمراني. بنابراين روابط عمومي تراز تمدني، به جاي مخاطب قرار دادن مردم در مقام سخنگويي سازماني، بايد حافظ حقوق و منافع مردم و در مقام پاسخگويي به مردم، عمل نمايد. چنين کارکردي مي تواند اعتمادافزايي و توسعه سرمايه ي اجتماعي را در پي داشته باشد.
دکتر بهمني با اشاره به برنامه هاي سال جاري مرکز رسانه هاي ديجيتال گفت: راه اندازي کلينيک سواد رسانه اي جزو برنامه هاي امسال اين مرکز است که البته با توجه به محدويت هاي منابع مالي از يک سو و ضرورت مشارکتي بودن چنين اقدامي از سوي ديگر، تحقق اين برنامه در گرو حمايت کليدي مرکز ملي فضاي مجازي و دستگاههاي اجرايي است. و لذا براي تقويت اين طرح، مشارکت ظرفيت هاي غيرحاکميتي مانند انجمن روابط عمومي ايران و انجمن سواد رسانه اي اهميت زيادي دارد و آمادگي داريم اين همکاري و تعامل در چارچوب يک تفاهم نامه ميان طرفين دنبال شود.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گسترش ارتباطات فرهنگي، در توصيف برنامههاي جديد مرکز در حوزه سواد رسانه اي، به سه برنامه اشاره کرد که عبارتند از؛ فعال سازي «هيأت انديشه ورز سواد رسانه اي» در وزارت متبوع، تدوين نگاشت نهادي ارتقاي سواد رسانه اي و نيز طراحي و اجراي پويشهاي ملي و استاني توليد محتوا در فضاي مجازي.
در انتهاي اين نشست مشترک مقرر شد چارچوب طرح تفاهم متقابل همکاري ميان مرکز فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال و انجمن روابط عمومي ايران توسط کارشناسان دو طرف تدوين و پيگيري شود تا به طرح عملياتي همکاري مشترک منجر شود.
بازار