ايسنا/ درحالي که با افزايش نسبي سفرها، پروازهاي داخلي با رونق بيشتري در جريان است، ضرورت رعايت نکات بهداشتي در سفرها بيش از پيش جدي است، اما به نظر ميرسد در برخي موارد اين نکات رعايت نميشود.
پرواز صبح امروز تهران-مشهد که تقريبا با ظرفيتي کمتر از يک سوم انجام شد، بدون رعايت فاصلهگذاري اجتماعي و استفاده از ماسک توسط برخي مسافران انجام شد که به گفته سخنگوي سازمان هواپيمايي کشوري رعايت کردن الزامات پروتکلهاي بهداشتي ضروري است و در صورت تخلف با شرکتهاي هواپيمايي برخورد ميشود.
صبح امروز ساعت ۸:۵۰ دقيقه پرواز ايرانايرتور به شماره ۹۶۰ فرودگاه مهرآباد را به سمت مشهد ترک کرد و در حالي که در اين هواپيما تعداد کمي مسافر حضور داشت و بيش از دو سوم کابين پرواز خالي بود، فاصله اجتماعي از سوي کروي پروازي براي مسافران رعايت نشد و برخي مسافران نيز با وجود اينکه بستههاي بهداشتي در اختيار آنها قرار داده شده بود چندان اهميتي به استفاده از ماسک در طول پرواز ندادند. براي پيگيري اين مشکلات که مورد اعتراض مسافران قرار گرفته بود به سراغ شرکت هواپيمايي مورد نظر و سازمان هواپيمايي کشوري رفتيم تا علت را جويا شويم.
رضا رضايي - مدير روابط عمومي شرکت هواپيمايي ايرانايرتور- درباره علت رعايت نکردن پروتکلها در اين پرواز گفت: هيچ دستورالعملي از سوي سازمان هواپيمايي کشوري و انجمن بينالمللي حملونقل هوايي (ياتا) درباره رعايت فاصلهگذاري اجتماعي در صندليهاي هواپيما به ما ابلاغ نشده است اما درباره استفاده از ماسک بايد بگويم که در همه پروازها پروتکلها رعايت ميشود و همه لوازم بهداشتي مورد نظر از جمله ماسک، دستکش، الکل و... را به مسافران ميدهيم اما اگر مسافري نسبت به رعايت پروتکلها بيتوجه باشد، تذکرات لازم به او داده ميشود.
وي افزود: يکي از دلايلي که توصيهاي درباره رعايت فاصلهگذاري اجتماعي در کابين هواپيما نشده، اين است که مرکز ثقل هواپيما بايد رعايت شود و چينش مسافران بر اين اساس صورت ميگيرد.
اين اظهارات در حالي صورت گرفت که رضا جعفرزاده سخنگوي سازمان هواپيمايي کشوري در گفتوگو با ايسنا تأکيد کرد که شرکتهاي هواپيمايي و تمامي ذينفعاني که شيوهنامه سازمان هواپيمايي کشوري را درباره رعايت پروتکلهاي بهداشتي مقابله با کرونا دريافت کردهاند موظف به رعايت آن هستند و انجام اقدامات پيشگيرانه براي ورود به کابين هواپيما مانند استفاده از ماسک الزامي است.
سخنگوي سازمان هواپيمايي کشوري افزود: همه عوامل مربوطه از جمله گروه پروازي بايد در داخل کابين هواپيما نظارت کافي بر رعايت اين موضوعات داشته باشند، در غير اين صورت رعايت نکردن اقدامات پيشگيرانه ميتواند منجر به ايجاد محدوديتها و برخوردهاي ديگر با متخلفان شود.
جعفرزاده ادامه داد: اگر شرکت هواپيمايي و يا هر ذينفعي در حوزه صنعت هوانوردي اقدامات پيشگيرانه و پروتکلهاي بهداشتي ابلاغ شده را رعايت نکند در ابتدا به او تذکر ميدهيم و اگر در مراحل بعد بر انجام آن تخلفات اصرار کند در وهله نخست محدوديتها براي انجام فعاليتها و پروازهايش اعمال ميشود و نهايتا ممکن است برخوردهاي ديگري در انتظار متخلفان باشد.
وي با تأکيد بر اينکه رعايت نکردن پروتکلهاي بهداشتي براي مقابله با ويروس کرونا در شرايطي که کشور به موفقيتهاي قابل توجهي در مهار اين ويروس دست پيدا کرده ممکن است سلامت تک تک افراد را به خطر بياندازد، گفت: مردم مسلما تاکنون ثابت کردهاند که رعايت کردن الزامات بهداشتي براي مقابله با ويروس کرونا برايشان اهميت دارد کما اينکه طي اين ايام ضمن کاهش پروازها و لغو بليت سفرهايشان بسياري از آنها در خانه ماندند اما اگر بعضي اين موارد را رعايت نکنند مسلما با تذکر و توصيه از سوي کروي پروازي موارد را رعايت خواهند کرد.
سخنگوي سازمان هواپيمايي کشوري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه فاصلهگذاري اجتماعي در کابين پرواز چگونه در دستورالعملها آورده شده و به شرکتهاي هواپيمايي ابلاغ شده است، اظهار کرد: اگر هواپيما با لود پرواز پايين و صندليهاي خالي مواجه باشد کروي پروازي و شرکت هواپيمايي مورد نظر موظف هستند که فاصله اجتماعي را در کابين براي مسافران رعايت کنند چرا که اقدامات قبل از ورود به هواپيما از نظر ما اهميت بسياري دارد.
بازار