ايرنا/ رييس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تست تشخيصي کرونا در کشور انجام ميشود و در نتيجه بيماريابي فعالتر شده، اما همچنان در موج اول بيماري ناشي از ويروس کرونا هستيم.
کيانوش جهانپور روز شنبه درباره افزايش تعداد مبتلايان به کوويد ۱۹ در هفته اخير افزود: در فروردين ماه روزانه ۷ تا ۱۰ هزار تست انجام ميشد که عمده موارد، اخذ نمونه از افراد بستري در بيمارستانها بود. در ابتداي خرداد ماه تا هفته اخير، افزايش موارد رهگيري تماس نزديک با مبتلايان را شاهد هستيم. ظاهر اعداد افزايش پيدا کرده، اما اين به معني موج جديد بيماري نيست.
رييس مرکز روابط عمومي وزارت بهداشت اظهار کرد: هيچ کشوري نميتواند ادعا کند که همه موارد ابتلا را شناسايي کردهاند. زيرا بخش زيادي از مبتلايان، بدون علامت هستند و شايد هيچ وقت شناسايي نشوند. در ايالات متحده آمريکا گفته ميشود به ازاي هر بيمار قطعي شناسايي شده، ۴۰ مورد شناسايي نشده وجود دارد.
وي ادامه داد: آمار قطعي شامل موارد شناسايي شده قطعي بر اساس تستهاي انجام شده است. وقتي تعداد تستها در خرداد ماه افزايش يافته، تعداد بيشتري هم شناسايي ميشود. اينکه در مقطع رهگيري تماس نزديک، تعداد بيشتري شناسايي شود، به معني شيوع بيشتر نسبت به فروردين ماه نيست.
تغيير در الگوي ابتلا به ويروس کرونا
جهانپور در پاسخ به سوالي درباره تغيير رفتار ويروس کرونا اظهار کرد: الگوي ابتلا به ويروس کرونا تغيير چنداني نداشته و شواهدي در اين زمينه نداريم. استانهايي که ديرتر درگير اين اپيدمي شدند هم رفتار مشابه استانهايي دارند که زودتر به اين ويروس مبتلا شدند. تفاوت در مرحله شروع اپيدمي و اوج است.
وي ادامه داد: ۱۵ تا ۲۱ استان مدتهاست از مرحله اپيدمي خارج شده و در حال حاضر استانهايي مثل خوزستان در مرحله اپيدمي است. در استانهايي مثل هرمزگان و جنوب کرمان و جنوب سيستان و بلوچستان و کرمانشاه در وضعيت هشدار هستيم.
تاثير بازگشاييها در افزايش ابتلا
سخنگوي ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به اين سوال که بازگشاييها و طرح ترافيک چه تاثيري در افزايش ابتلا خواهد داشت، گفت: با توجه به طولاني شدن روند طغيان اين بيماري در کشورهاي مختلف، بازگشاييها گريز ناپذير است. رعايت نکات بهداشت فردي مثل شستوشوي دستها با آب و صابون و فاصله گذاري اجتماعي و استفاده از ماسک و رعايت پروتکلهاي بهداشتي بهترين اقدام است. هيچ کشوري قادر نيست که براي ماهها موضوع در خانه ماندن و محدوديتهاي شديد را دنبال کند. ما هم مانند ساير کشورها وارد مرحله بازگشاييها شدهايم.
وي درباره سفرها در روزهاي اخير بيان کرد: مبتلايان جديد در شهرهاي مختلف متفاوت هستند و اگر افراد در منزل بمانند، مواجهه با ويروس کمتر است. وقتي افراد تردد و سفر داشته باشند، خطر ابتلا به ويروس کرونا افزايش پيدا ميکند.
بازار