فارس/ عضو ستاد ملي کرونا در خصوص شايعه استفاده ازداروها براي پيشگيري از کرونا گفت: اگر کسي براي بيماري خود قبلا دارو استفاده ميکرده مشکلي نيست، اما به هيچ وجه استفاده از آنها براي پيشگيري توصيه نميشود.
مسعود مرداني عضو ستاد ملي کرونا در کشور با حضور در برنامه تلويزيوني «طبيب» با تأکيد بر اينکه در حال حاضر ابتلا به ويروس کرونا از حالت فردي درآمده و خانوادگي شده، در خصوص شايعه استفاده از برخي از داروها براي پيشگيري از کرونا، تصريح کرد: اگر کسي براي بيماري خود قبلا هم از اين داروها استفاده ميکرده ادامه دهد، اما به هيچ وجه استفاده از آنها براي پيشگيري توصيه نميشود، چه بسا که در افراد سالم خطرآفرين هم باشد.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر شاهد طغيان بيماري کرونا در 10 استان کشور هستيم، در خصوص خاصيت پيشگيريکننده قرص متفورمين در مقابله با ويروس کرونا گفت: اين که اين قرص فقط براي اثر و پيشگيري از کرونا خورده شود را توصيه نميکنيم، ولي بيماران ديابتي که بايد بخورند بايد مصرف را ادامه دهند، بعضي از داروها هستند که ميگويند اثر ضد کرونايي دارند مثل قرص فاموتيدين که جاي راينيتيدين آمد و يا يک قرض ضد انگل با نام آيورمکتين که ميگويند خوردن سه قرص آن، چهار هزار بار تکثير ويروس را به تأخير مياندازد.
وي ادامه داد: در حال حاضر ما در قالب طرح تحقيقاتي اين دارو را به عدهاي از بيماران ميدهيم تا ببينيم اثر آن چيست، در فلوريدا هم يک مقالهاي در مورد اثرات آن منتشر شده، يا داروهاي ضد فشار خون مثل آتورواستاتين که ميگويند ممکن است اثر ضد کرونايي داشته باشد، البته اين داروها هيچ کدام اثر معجزهآسايي در کرونا ندارد، چون در مورد کرونا هيچ داروي معجزهآسايي نداريم، توصيه اين است که اگر افراد براي بيماري خود از قبل اين دارو را ميخوردند حتما ادامه دهند، اما هيچ کدام آنها اصلا براي پيشگيري مناسب نيست، چرا که در حال حاضر همين قرص کلترا و هيدروکسي کلروکين را هم سازمان جهاني بهداشت از دستورالعملهايش کنار گذاشت.
مرداني همچنين يادآور شد: همين آمپول رندسيويل که آن قدر تبليغات ميکنند و با قيمتهاي گزافي به فروش ميرسد و ما اصلا آن را تأييد نميکنيم، در يک سري از بيمارستانها بر اساس تجويز پزشک رايگان به بيماران داده ميشود، اما اين داروي خوراکي نيست و سرپايي استفاده نميشود و مورد استفاده آن فقط در بيمارستان و براي بيماران بستري بدحال است.
اين پزشک متخصص با اشاره به اينکه بيماران کرونايي قبلا به صورت تک تک مراجعه ميکردند، اما در حال حاضر به صورت خانوادگي به مطب ميآيند، عنوان کرد: توصيه ما مرتبا اين است که فاصلهگذاري اجتماعي حتي در خانه هم رعايت شود، در حال حاضر خوشههاي ابتلاي خانوادگي در کشور بسيار فجيع است و موارد ابتلا خانوادگي شده، يکي در خانه بگيرد همه ميگيرند.
وي در پاسخ به اين سؤال که «نظر شما در خصوص برگزاري کنکور چيست» گفت: ما کميته علمي هستيم ولي توصيه ما اين است که هر چه تجمع کمتر باشد بهتر است، البته امروز در مجلس قرار است يک تصميماتي گرفته شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در پايان در خصوص ساخت واکسن اين ويروس نيز بيان کرد: از ابتدا 153 گروه روي واکسن کار کردند که يکي از آنها گروه اتحاديه اروپا است که خيلي خوب کار کرده و در آنجا يک شرکت دارويي بينالمللي مراحل کارآزمايي باليني را انجام داده که موفق بوده و قرار است تا اوائل سال جديد ميلادي اين واکسن به بازار عرضه شود، دو کمپاني آمريکايي هم داروي بسيار مؤثري توليد کردند و همچنين چينيها هم حدود دو، سه ماه است که خبر دادند واکسن را تهيه کردند و جمعا قرار است 5/2 ميليارد دوز واکسن تا آخر سال ميلادي در دنيا عرضه شود.
وي گفت: اين واکسن ويژه پولدارها نيست و اگر وارد شود يقينا با ارز دولتي وارد خواهد شد. سازمان جهاني بهداشت برنامه منسجمي براي عرضه واکسن دارد تا آن در اختيار تمامي مردم قرار گيرد، به ويژه در کشورهايي که پول ندارند و يا زيرساخت بهداشتي و درماني مناسبي ندارند.
بازار