ايسنا/ معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، ضمن تشريح مصوبات ستاد ملي کرونا اعلام کرد، خدمت دهنده موظف است از ارائه خدمت به افرادي که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نميکنند، خودداري کند.
مهندس محسن فرهادي گفت: در جلسات ستاد ملي کرونا تصميمات خوبي گرفته شده و تاکيد گرديده تمام پروتکل هاي بهداشتي بايد اجرا شوند ومسئول اجرا هم تمام دستگاهها هستند. نظارت کماکان بر عهده وزارت بهداشت است و اين وزارتخانه بايد اقدامات کنترلي اش را تشديد کند.
وي تصريح کرد: خدمت دهنده و خدمت گيرنده و فضايي که کار و خدمات در آن صورت مي گيرد مورد هدف هستند. معنايش اين است که خدمت دهنده و خدمت گيرنده هر دو وظايفي دارند. يعني اگر من خدمتي را از يک فروشگاه زنجيره اي مي گيرم اين فروشگاه بايد در صورتي به من خدمت دهد که پروتکل بهداشتي را رعايت کرده باشم. در فضاي سربسته ماسک زده باشم و فاصله اجتماعي خود را رعايت کرده باشم.
فرهادي ادامه داد: نکته ديگري که ستاد مصوب کرد اين است که بر اساس اين مصوبه رنگ بندي ها و فعاليت گروه هاي شغلي مطابق دستورات کشوري انجام نمي شود. يعني اين که ما ابتداي شيوع کرونا مثلا مي گفتيم رستوران ها در کل کشور تعطيل هستند، اکنون چنين نيست. تصميم خوب ستاد ملي کرونا در اين مرحله اين است که اختيار داده با توجه به رنگ بندي ها و تعيين گروه هاي شغلي، محدوديت ها در سطح شهرستان و حتي شهر و روستا اعمال شود.
وي افزود: يعني اگر يکي از شهرهاي يکي از شهرستان هاي يک استان قرمز شده است، ما محدوديت هاي گروه هاي شغلي را فقط در آن شهر اعمال مي کنيم و دليلي ندارد که مثلا تالارهاي پذيرايي در کل کشور تعطيل شوند. طبيعتا در جايي که وضعيت قرمز و در مرز هشدار است محدوديتها اعمال مي شود.
فرهادي بيان داشت: مزيت ديگر اين تصميم اين است که زماني که پروتکلها را رعايت کنيم گشايشها هم ايجاد و کسب و کارها رونق پيدا مي کند. زماني که رعايت نکنيم و شرايط به مرز خطر برسد، محدوديتهاي شغلي اعمال و رونق کسب و کار کاهش مييابد.
وي تصريح کرد: يکسري هم واحد صنفي داريم که اين واحدها بنا به طبيعت کارشان مخاطراتشان بيشتر است. مثل تالارهاي پذيرايي، استخرهاي شنا و مراکز تفريحي آبي، شهربازيها و باغ وحشها و ... طبيعتا اينها چون جمعيتي در آن جا تردد ميکند، حتي با رعايت پروتکلها در مناطق قرمز اين مکان ها دچار مشکل خواهند شد. چون در يک مرکز تفريحي آبي که مردم خانوادگي براي تفريح ميروند محدوديت نميتوان ايجاد کرد، زيرا تمرکز جمعيت خواهد بود؛ لذا در مناطق قرمز فعاليت اين مراکز ممنوع است.
فرهادي گفت: حتي در مناطق سفيد و زرد هم اين مراکز بايد با رعايت دقيقتر پروتکلها باز باشند. به همين دليل طي هماهنگيهايي با وزارت ورزش و فدراسيون پزشکي ورزشي و جلسات فيمابين توافقاتي انجام و به استخرها در مناطق سفيد و زرد اجازه فعاليت داده شد.
معاون مرکز سلامت محيط و کار گفت: دغدغه از آب استخرها در اين مناطق نداريم. البته اگر سيستم تصفيه آب و PH و کلر آزاد آب در حد استاندارد باشد، ويروس کوويد ۱۹ نميتواند فعاليت کند. نگراني ما سطوح مشترکي است که اين مراکز دارند. رختکن و سرويسهاي بهداشتي، راهروهاي تردد، بوفه، سطوح لبه استخرها ميتواند ويروس را منتقل کند و زدن ماسک هم براي شناگر معنا ندارد.
وي افزود: براي همين در مناطق سفيد فعاليتهاي استخرها آزاد و در مناطق زرد با تاييد مرکز بهداشت شهرستان ميتواند فعال باشد. لذا استخرها و باشگاههاي ورزشي که امکان فاصلهگذاري داشته باشند، در اين مناطق ميتوانند فعال باشند. چون برخي مراکز حتي اگر بخواهند هم امکان فاصلهگذاري و رعايت پروتکلها را ندارند.
فرهادي تاکيد کرد: تالارهاي پذيرايي هم در مناطق سفيد و زرد با رعايت پروتکلهاي بهداشتي سختگيرانه باز هستند. اين به اين معني نيست که اين تالارها جمعيت کثيري در خود جاي دهند و ارتباطات نزديک برقرار باشد. در واقع فعاليت تالارهاي پذيرايي شبيه يک رستوران خواهد بود و با حداکثر نصف ظرفيت تالارها ميتوانند جمعيت بپذيرند.
وي گفت: يک تالار زماني ميتواند نصف گنجايش خود جمعيت بپذيرد که فاصله يک تا دومتري بين ميزها رعايت شده باشد.
فرهادي ادامه داد: در نظر است که با توجه به افزايش بيماري در برخي مناطق تشديد نظارت و کنترل توسط دانشگاههاي علوم پزشکي اعمال شده و با همکاري دستگاههاي مربوطه خصوصا ناجا و مقامات قضايي و سازمان تعزيرات حکومتي نظارت صورت گيرد.
وي گفت: قرار است جاهايي که فاصله گذاريها را رعايت نميکنند، برخورد قضايي و حقوقي انجام شود. بررسيهاي اخير نشان ميدهد عدم رعايت پروتکل هاي بهداشتي منجر به افزايش بيماري و بستري شده است. لذا دو روش ساده بيشتر براي اين بيماري نمي شناسيم. يک رعايت بهداشت و زدن ماسک و دوم رعايت فاصله گذاري اجتماعي، اين دو مورد را اگر همه رعايت کنند طبيعتا شرايط به شرايطي که بيماري کنترل شده بود بازميگردد.
بازار