جام جم/ هفته قبل همسر محبت صادقي به خاطر عقربزدگي به شبکه بهداشت روستايشان رفت و با مصرف دارو بهبود پيدا کرد و براي همين اين بار وقتي نيش عقرب سهم محبت شد، موضوع را جدي نگرفت و فکر ميکرد او هم خيلي زود خوب ميشود.اما ماجرا جديتر از اين حرفها بود و زن جوان جان خود را از دست داد.
چند روزي ميشود که اهالي روستاي شيرينبهار از توابع انديکاي خوزستان در غم از دست دادن يکي از زنان جوان روستا به نام محبت صادقي عزادارند. بيتابي کودک شيرخواره محبت که در خانه دنبال مادرش ميگردد بيشتر از هر چيز اهالي را غمگين ميکند.
همسر اين زن در مورد حال و روز اين روزهاي خانهشان گفت: من پنج فرزند دارم که بزرگترين آنها کلاس ششم است و فرزند خردسالم يک سال و نيم دارد و شيرخوار است. نميدانم کدامشان را آرام کنم اما آرامکردن فرزند کوچکم از هر چيز سختتر است؛ چون او حرف من را متوجه نميشود و فقط گريه و بيقراري ميکند.
روزي که عقرب آمد
صبح زود محبت از خواب پريد و متوجه شد عقرب شکمش را گزيده است.سريع آماده شد و خودش را به درمانگاه روستايشان رساند. کاظمي، رئيس شبکه بهداشت و درمان انديکا در مورد مراجعه محبت صادقي گفت: زماني که خانم صادقي به درمانگاه رفته، پزشک به او گفته بود که بايد سريع خودش را به بيمارستان برساند و حتي براي او آمبولانس هم خبر کرده بودند، اما خانم صادقي گفته بود بچههايم در خانه تنها هستند و نميتوانم آنها را تنها بگذارم. بعد هم با رضايت کتبي خودش به خانه رفت. عقربگزيدگي معمولادر ساعات اول درد چنداني ندارد و بيمار هم به همين دليل موضوع را جدي نميگيرد. همان شب حال خانم صادقي بد شده و او را به بيمارستان اهواز ميرسانند، اما به دليل واردشدن سم به کليههاي زن جوان، او جان خود را از دست ميدهد.
کاظمي در ادامه گفت: در روستاهاي انديکا آمار عقربزدگي بالاست و مقدار زيادي پادزهر در درمانگاه روستاها نگهداري ميشود اما بعد از تزريق پادزهر بايد بيمار به بيمارستان منتقل شود چون محل گزش عقرب و سيستم ايمني افراد متفاوت است و افراد در چنين شرايطي لازم است تحت مراقبتهاي بيمارستاني قرار بگيرند.
مرگ تلخ مادر فرزندانم
روز حادثه، همسر محبت خانه نبود و در مورد آن روز گفت: من کشاورز هستم و زمينهاي کشاورزيمان در نزديکي زادگاهمان در استان سيستان و بلوچستان است. ما در شيرينبهار قوم و خويشي نداريم و وقتي اين اتفاق براي همسرم افتاد او ترسيده بود بچههايم را تنها بگذارد و به اهواز برود. با من تماس گرفت و من راهي روستا شدم و بعد چند ساعت به آنجا رسيدم. همسرم خيلي بدحال بود و تب داشت و از درد به خود ميپيچيد.او را به بيمارستان رساندم اما رسيدگي خوبي به او نشد و مادر بچههايم جلوي چشمانم از دنيا رفت.
صادقي در ادامه گفت: همسرم 27 سال داشت و 13سال با او زندگي کرده بودم. هفته قبل از اين که او را عقرب بزند، خودم دچار عقربگزيدگي شده و به بيمارستاني در مسجدسليمان رفتم و درمان شدم. او فکر ميکرد خطري تهديدش نميکند ولي نياز به مراقبت بيشتري در بيمارستان داشت.
بعد از عقربگزيدگي چه کنيم؟
دکتر محمدامين زرگر، متخصص جراحي عمومي و رئيس اورژانس استان خوزستان در گفتوگو با جامجم در توضيح اقدامات لازم قبل از رسيدن اورژانس، براي فردي که عقرب او را گزيده است ميگويد: اولين اقدام براي روبهرو شدن با فردي که عقرب او را نيش زده اين که فرد را از محل دور کنند.چون حشره فردي را که گزيده به صورت طعمه يا دشمن ديده و احتمال دارد بار ديگر هم او را بگزد. دومين قدم اين است که هرگونه زيورآلات و لباس تنگ از بيمار جدا شود چون ممکن است باعث بروز التهاب و تورم شود و خونرساني به آن قسمت از بدن مختل شده و به دليل نرسيدن اکسيژن منجر به شروع روند مرگ سلولي شود.سومين کاري که بايد انجام شود اين که منطقه گزش را بيحرکت کنيد تا درد و التهاب آن کم شود. چهارمين اقدام استفاده از کيسه کمپرس سرد در محل گزش است.کمپرس بايد به صورت متناوب و به دفعات انجام شود. پنجمين کار اين که بالاي زخم را با بانداژ ببنديد که بازگشت خون به محل زخم و انتشار سم در خون کم شود اما بانداژ را محکم نبنديد تا خونرساني مختل نشود. در آخر دقت داشته باشيد که از مکيدن محل گزش خودداري کنيد چون اين کار ممکن است با تحريک محل زخم، موجب عفونيشدن محل گزش شود.
بازار