ايسنا/ آمار موثقي از اينکه مواد پلاستيکي در فروردين و ارديبهشت امسال نسبت به پارسال چه ميزان افزايش پيدا کرده وجود ندارد، اما بررسيهاي ميداني نشان مي دهد، ميزان استفاده از محصولات پلاستيکي بويژه دستکش و ظروف يکبار مصرف افزايش قابل توجهي داشته است.
شينا انصاري - مديرکل محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با اشاره به تاثير ويروس کرونا بر محيط زيست شهر تهران، بيان کرد: همزمان با شيوع ويروس کرونا به دليل اعمال برخي محدوديتها و کاهش حمل و نقل، آلودگي هوا کنترل و از ميزان آلايندهها کاسته شد. از طرف ديگر در برخي بوستانها و مکانهاي گردشگري جهان حضور جانوران و پرندگان بيشتر شد که نشان از تاثير مثبت کرونا بر محيط زيست داشت.
وي با بيان اينکه کرونا تبعات منفي هم داشت، گفت: يکي از تبعات منفي اين ويروس، مصرف بي رويه آب است، گرچه در يکي، دو سال اخير بارشهاي خوبي در کشور رخ داد، اما همچنان موضوع تنشهاي آبي وجود دارد و مصرف زياد آب در طولاني مدت آسيب زيادي به کشور وارد مي کند.
وي اضافه کرد: بر اساس تصميم ستاد ملي مقابله با کرونا، فعاليت ايستگاههاي مياني پسماند در شهر تهران متوقف و به تبع آن تفکيک پسماندي هم صورت نگرفت، به همين دليل آمار موثقي از اينکه مواد پلاستيکي در مثلا فروردين و ارديبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال چه ميزان افزايش پيدا کرده، وجود ندارد، اما بررسيهاي ميداني نشان مي دهد، ميزان استفاده از محصولات پلاستيکي به خصوص دستکش و ظروف يکبار مصرف افزايش قابل توجهي داشته است.
انصاري ادامه داد: کرونا ويروسي بود که به يکباره ظاهر شد و تجربه قبلي براي مقابله با اين ويروس وجود نداشت، لذا يکسري اقدامات مطابق پروتکلهاي بهداشت جهاني انجام شد که بعدا مشخص شد در مواجهه با بيماري چندان موثر نيست. در موضوع ضدعفوني نيز اگر حد مجاز شويندهها و مواد گندزدا رعايت نشود، ميتواند سبب آسيب هاي زيست محيطي و آلودگي منابع آب و خاک شود.
مديرکل محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با بيان اينکه در سه ماه اخير شهروندان از دستکش و محصولات پلاستيکي بيشتر استفاده ميکنند، گفت: اگرچه در شرايط شيوع بيماري خطرناکي مانند کرونا، تبعيت از پروتکلهاي بهداشتي ضرورتي اجتنابناپذير است، ولي در سايه قرارگرفتن جنبههاي محيطزيستي اقداماتي مانند مصرف گسترده فراوردههاي پلاستيکي يکبارمصرف و بيتوجهي به ميزان توليد اين پسماندهاي زيانبار براي طبيعت، با توجه به مديريت مصرف اين محصولات در ساير کشورهاي درگير با بيماري کرونا، بيانگر اين واقعيت است که ميتوان ضمن حفظ بهداشت فردي و رعايت تمامي موازين مدنظر، مصرف محصولات پلاستيکي را مديريت و آلودگي کمتري به محيط زيست تحميل کرد.
بازار