تسنيم/ معاون سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي درباره ثبتنام کتب درسي گفت: ثبت سفارش کتاب هاي درسي دانشآموزان پايه اول دبستان، هفتم و دهم پس از ثبتنام در مدارس امکانپذير است.
اسدالله مرتضايي درباره شرايط ثبتنام دانشآموزان کلاس اولي در سامانه ثبت سفارش کتاب هاي درسي اظهار کرد: خانوادهها زماني ميتوانند براي ثبت سفارش کتاب درسي دانشآموزان کلاس اولي اقدام کنند که ثبتنام اوليه در مدرسه انجام شده باشد.
وي افزود: شرط ثبت نام در سامانه کتابهاي درسي اين است که نام دانشآموز در سامانه سناد ثبت شده باشد.
کتابهاي درسي زودتر توزيع ميشود
مرتضايي گفت: با توجه به اينکه سال تحصيلي از 15 شهريور شروع ميشود توزيع کتابهاي درسي نيز زودتر آغاز ميشود و يک هفته قبل از بازگشايي مدارس کتابهاي درسي دانشآموزان در اختيار مدارس قرار خواهد گرفت.
وي درباره توزيع کتابهاي درسي و اينکه چرا آموزش و پرورش از طريق کتابفروشيها اقدام به توزيع نميکند، متذکر شد: يکي از آسيبها در مسير ثبت سفارش سنتي کتابهاي درسي، انواع زيانهايي بود که به کشور وارد ميشد؛ توزيع کتاب درسي با ارز يارانهاي است و دولت به سختي يارانه را براي کتابهاي درسي فراهم ميکند، اگر ثبت سفارش کتابهاي درسي در سامانه به شيوه شفاف نباشد و توزيع براساس کد ملي انجام نشود همچنان مشکلات وجود خواهد داشت يعني اگر مراقبت حداقلي صورت نگيرد، چند هزار تن کاغذ هدر ميرود.
معاون توسعه منابع و پشتيباني سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي ادامه داد: 143 ميليون جلد کتاب براي چاپ به بيش از 40 هزار تن کاغذ نياز دارد بنابراين با ثبت سفارش اينترنتي و توزيع براساس کدملي هر دانشآموز ميتوان مانع هدر رفتن کاغذ شد.
مرتضايي با اشاره به اينکه براي توزيع کتابهاي درسي از طريق کتابفروشيها هيچ مشکلي نداشتيم و حتي از آنها خواستيم که کار توزيع کتاب هاي درسي دوره متوسطه اول و دوم راه عهدهدار شوند، چندافزود: ما چند شرط گذاشتيم نخست اينکه در سامانه ثبت سفارش کتابهاي درسي به صورت شفاف آدرس کتابفروشيها ثبت شود و از سوي ديگر سود توزيع را کم کنند تا هزينههاي بالاتري به مردم تحميل نشود اما کتاب فروشيها اصرار به سود 17 درصد داشتند و اگر آن را ميپذيرفتيم بايد هزينه را از طريق افزايش قيمت کتابهاي درسي تأمين ميکرديم.
وي گفت: ما دو خواسته داشتيم، شفاف شدن ثبت سفارش و توزيع کتابهاي درسي و توزيع با سود 8 درصد که با توجه به حجم بالاي کتابهاي درسي رقم مناسبي است اما کتابفروشيها به هيچ کدام از اين موارد مد نظر ما توجهي نداشتند و در نتيجه توزيع مستقيم را عهدهدار شديم.
معاون توسعه منابع و پشتيباني سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي در پاسخ به اين پرسش که آموزش و پرورش سال گذشته در توزيع کتابهاي درسي با مشکل مواجه شد و با گذشت 1.5 ماه از آغاز سال تحصيلي در برخي مدارس کتابهاي درسي به دست دانشآموزان نرسيده بود، عنوان کرد:م سال گذشته در مرحله توزيع کتاب از منطقه به مدرسه و مدرسه به دانش آموز مشکلاتي وجود داشت و امسال با مديرکل آموزش و پرورش شهر تهران جلساتي داشتيم تا مشکلي پيش نيايد امسال بازار آزاد نخواهيم داشت و ثبتنام کتابهاي درسي هر 12 پايه در سامانه انجام شده و کتاب از طريق کد ملي توزيع ميشود.
بازار