نماد آخرین خبر

نجات ۵۵ نفر از غرق‌شدگی توسط امدادگران هلال‌احمر

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نجات ۵۵ نفر از غرق‌شدگی توسط امدادگران هلال‌احمر

ايرنا/ معاون عمليات سازمان امداد ونجات جمعيت هلال‌احمر از نجات جان ۵۵ فرد مضطر حوادث مرتبط با محيط‌هاي آبي(غرق شدگي) از سوي امدادگران و نجاتگران هلال احمر در رودخانه‌ها، سواحل دريا و درياچه پشت سدها در ۱۲۹ روز گذشته(دوشنبه) خبر داد.

محمدباقر محمدي روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا با اعلام اين مطلب افزود: از ابتداي فروردين تا ۶ مرداد ۱۳۹۹، در محيط هاي آبي ۲۹ استان کشور ۲۴۴ ماموريت امداد و نجات، توسط نجاتگران جمعيت هلال احمر انجام شده که منجر به نجات ۵۵ غريق، انتقال ۱۹ غريق به مراکز درماني و درمان سرپايي ۱۸ نفر در محل حادثه شده است.

وي ادامه داد: بيشترين ماموريت هاي امداد و نجات در محيط هاي آبي از نظر محل وقوع حادثه به ترتيب با ۱۱۰ ماموريت نجات در رودخانه ها (۴۵ درصد)، ۳۸ ماموريت نجات در درياچه هاي پشت سدها ( ۱۴ درصد)  و ۳۸ مورد ماموريت نجات سواحل دريا (۱۵) درصد بوده است.

معاون عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با اشاره به انجام بيشترين ماموريت امداد و نجات در سه استان گيلان، البرز و مازندران تاکيد کرد: بيشترين ماموريت هاي امداد و نجات در محيط هاي آبي به ترتيب در استان هاي گيلان با ۳۱ مورد ( ۱۲.۷ درصد از کل ماموريت)، مازندران  با ۲۱ مورد (۸.۶ درصد از کل ماموريت) و البرز  با ۱۹ مورد ( ۷.۷ درصد از کل ماموريت)  انجام شده است.

محمدي با اعلام هشدار زودهنگام بالا بودن آمار فوتي ها ناشي از حوادث مرتبط با محيط هاي آبي (غرق شدگي) افزود: متاسفانه طبق آخرين آمار و اطلاعات ارزيابي شده دريافتي تا کنون ۱۹۷ نفر از هموطنانمان در محيط هاي يادشده غرق و فوت شده اند.

وي اظهار داشت: از تمامي هموطنان مي خواهيم تا از شنا کردن در رودخانه ها، سدها، استخرهاي کشاورزي، سواحل و محيط‌هاي آبي بي‌ناجي ناشناخته جدا خودداري کنند، زودتر از دو ساعت پس از صرف غذا به شنا نپردازند، فقط در مناطق تحت نظارت ناجيان غريق شنا کنند و با ديدن پرچم سياه و قرمز از شنا در منطقه خطر به ويژه در سواحل درياي خزر پرهيز کنند.

معاون عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر اضافه کرد: مسافران تابستاني سواحل شمالي کشور حتي المقدور در مسافت هاي طولاني به موازات ساحل شنا کنند، هنگام رعد و برق و توفان سريعا از آب خارج شوند، براي شوخي و گول زدن ديگران، خود را به حالت غريق نيندازند و هيچ گاه به تنهايي شنا نکنند.

اين مقام مسئول در سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر خطاب به مسافران تابستاني و گردشگران تابستاني گفت: هيچ گاه در تاريکي براي شنا به دريا نرويد، در کنار دريا همواره مراقب کودکان خود باشيد، از هل دادن يکديگر در آب جدا خودداري کنيد و هنگام شنا در فاصله زياد مراقب قايق هاي عبوري باشيد.

محمدي تصريح کرد: در صورت نبود ناجي غريق هنگام نياز فرد در حال خطر، اگر عمق آب دريا مناسب بود با ايجاد زنجيره انساني و با گرفتن دست يکديگر و در صورت عمق زياد با پرتاب وسايلي که خاصيت شناور دارد مانند يک تکه چوب يا کلمن آب، فرد را نجات دهند؛ استفاده از تيوب هاي لاستيکي مي تواند خطرناک باشد از اين رو فاصله خود را با ساحل ثابت نگه داريد و همواره تذکرات ناجيان غريق را جدي بگيريد.

وي از مردم خواست تا در صورت قرار گرفتن در وضعيت‌هاي اضطراري و پيچيده انواع حوادث و سوانح با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگويي فوري به انواع حوادث در سراسر کشور تماس بگيرند.

ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذيه اضطراري در زمان وقوع حوادث و سوانح، ارائه آموزش هاي امداد و کمک هاي اوليه به اقشار مختلف جامعه، برنامه ريزي و اقدام در جهت آمادگي مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محموله هاي کمک هاي بشردوستانه به کشورهاي آسيب ديده و متاثر از حوادث طبيعي، غيرطبيعي و اعزام عوامل امدادي در داخل و خارج از کشور از جمله وظايف اين سازمان راهبردي وابسته به جمعيت هلال احمر است.

سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با بيش از ۳۰ سال تجربه در زمينه آمادگي و پاسخگويي سوانح در داخل و خارج از کشور به عنوان يکي از بخش‌هاي اصلي جمعيت هلال احمر وظيفه دارد با امکانات گسترده عملياتي، پشتيباني، مخابراتي، امداد هوايي، جاده اي، دريايي، کوهستان و شهري، عمليات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و براي خدمات رساني به آسيب ديدگان و متاثرين از انواع حوادث و سوانح احتمالي در سراسر کشور اجرا کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar