پشت پرده پیامکهای مافیایی برای کنکور!

خراسان/ تعدادي از کنکوري ها درباره اقدام مشاوران برخي موسسات آموزشي افشاگري کردند.
«محمدرضا» فرزند خانواده مشغول تست زدن است و پدر و مادر هم مدام خبرها را مرور مي کنند که ببينند بالاخره کنکور امسال به تعويق مي افتد يا نه. لحظاتي بعد صداي دريافت پيامک روي گوشي محمدرضا حواسش را پرت مي کند،گوشي را بر مي دارد و چند ثانيه بعد به مادرش مي گويد : «بايد فردا به ستاد ملي کرونا زنگ بزنم، مشاورم پيام داده که : «حتما با ستاد ملي کرونا تماس بگير و مخالفت خودت رو با تعويق کنکور اعلام کن».
افشاگري داوطلبان چه بود؟
داستان مافياي کنکور، داستان ديروز و امروز نيست و سال هاست از آن ها سخن گفته مي شود. آن هايي که طبق اظهارنظرهاي رسمي مسئولان، سالانه بيش از 10 هزار ميليارد تومان درآمد دارند و همه وجودشان به برگزاري کنکور بسته است. سال هاي قبل بيشتر نام مافياي کنکور را در ماجراي پيگيري حذف کنکور و مخالفان اين طرح مي شنيديم اما شرايط خاص امسال، نام آن ها را هم در فهرست سوژه هاي کرونايي قرار داده است. ماجرا از آن جا آغاز شد که هفته گذشته، سازمان سنجش آموزش کشور ادعاي موافقت 95 درصدي داوطلبان با برگزاري کنکور سراسري را مطرح کرد. ادعايي که حالا با افشاگري برخي داوطلبان کنکور، کمي بايد درباره صحت آن ترديد کرد. طي روزهاي گذشته برخي داوطلبان کنکور علاوه بر راه اندازي پويش تعويق کنکور، پيام هايي از مشاوران يکي از موسسات آموزشي را در فضاي مجازي بازنشر کردند که ماجراي تازه اي را روايت مي کند. پيام هاي منتشر شده نشان مي دهد برخي از مشاوران يک موسسه آموزشي در گفت وگوي مجازي با داوطلبان، از آن ها خواسته اند به هر شکل ممکن مخالفت خودشان با به تعويق افتادن کنکور را اعلام کنند : «به ستاد زنگ زدي و مخالفت خودت رو اعلام کردي؟»، «اگه کنکور به تعويق بيفته به ضرر خودت ميشه ها»، «شماره نماينده هاي شهر رو فرستادم برات، زنگ بزن با جديت بگو چرا مي خوان کنکور روبه تعويق بندازن، اين به ضرر بچه هاست».
نظر شخصي يا دستوري ؟
اولين سوالي که درباره اين پيام ها مطرح مي شود، اين است که «يک مشاور کنکور، تا چه حد امکان تشخيص درست يا غلط بودن تعويق کنکور را دارد؟» البته پاسخ اين سوال کاملا مشخص است و مي توان با قاطعيت گفت در شرايط خاص کرونايي کشور، تنها و تنها ستاد ملي کروناست که مي تواند با در نظر گرفتن همه جوانب، در اين باره تصميم گيري کند. اما سوال دوم و مهم تر پس از آن در ذهن شکل مي گيرد که واکنش موسسه آموزشي مورد اشاره در باره اين ماجرا را مرور کنيم. ظهر ديروز بود که اين موسسه با انتشار پيامي اعلام کرد : «در ارتباط با بحث هاي مربوط به تعويق يا عدم تعويق آزمون ها و کنکور، روال هميشگي ما اين بوده و هست که در باره اين گونه موضوعات که مورد بحث و جدل واقع مي شود، نفيا يا اثباتا (موافق يا مخالف) دخالت و اظهار نظري نداشته باشيم. اظهار نظرهاي شخصي در باره اين گونه موضوعات سبب ايجاد هيجان در خانواده ها، از بين رفتن آرامش ايشان و کاهش بازده مطالعاتي دانش آموزان مي شود». با خواندن اين پيام، سوالي که مطرح مي شود اين است که آيا ممکن است مشاوران فعال در چنين موسساتي، درباره موضوع مهمي همچون تعويق کنکور، تا اين حد آزادي عمل داشته باشند که داوطلب را به اعلام نظر مخالفت با آن و تماس با ستاد ملي کرونا و نمايندگان تشويق کنند ؟ عجيب تر آن که در پيام هاي منتشر شده در فضاي مجازي، تهديدهايي درباره محروم شدن داوطلب از برخي حمايت ها و امکانات آموزشي موسسه مذکور هم به چشم مي خورد! با اين افشاگري و سوت زني داوطلبان کنکور، سوال مهم ديگري هم مطرح مي شود : چه تعداد از داوطلباني که در سايت سازمان سنجش يا در تماس با ستاد ملي کرونا مخالفت خود را با به تعويق افتادن کنکور اعلام کرده اند، تحت تاثير پيام هاي مافياي کنکور قرار گرفته اند و نظراتشان ملاک تصميم گيري شده است ؟
روز پرهياهوي کنکور در مجلس
18 روز مانده به موعد کنکور، اما يک ميليون و50 هزار کنکوري همچنان بلاتکليف اند
مجلس روز گذشته به محل بحث و تبادل نظر درباره برگزاري يا تعويق کنکور تبديل شد و اين در شرايطي است که فقط 18روز مانده به موعد کنکور و يک ميليون و 50هزارکنکوري همچنان بلاتکليف اند. نظر «قاليباف» در نطق پيش از دستور جلسه اين بود که «نگران رعايت نشدن پروتکل هاي دقيق بهداشتي در کنکور سراسري هستيم، متاسفانه به وعدههاي داده شده در برگزاري کنکور دکترا عمل نشد و بيتوجهيهاي تاسف آوري در برگزاري آن کنکور وجود داشت».
«زهره الهيان» نماينده مردم تهران هم پس از جلسه ديروز مجلس توئيت کرد : «پيرو صحبتي که در صحن علني مجلس با آقاي دکتر قاليباف درباره تعويق کنکور سراسري داشتم ايشان ضمن موافقت، فرمودند موضوع تعويق را از طريق ستاد ملي کرونا پيگيري خواهند کرد لذا با قول آقاي دکتر قاليباف مبني بر پيگيري، فعلا درباره طرح دو فوريتي کنکور سراسري دست نگه ميداريم». اما «احمدي بيغش» از جمله نمايندگان مخالف تعويق بود که در جلسه علني صبح ديروز گفت : «آن ها که درخواست تعويق کنکور به بهانه وجود کرونا ميدهند، آيا تضمين دارند که کرونا تا چند ماه ديگر تمام شود؟ مطمئن باشيد مسئولان مربوطه پيش بينيهاي لازم را انجام داده و رعايت پروتکل هاي بهداشتي را در نظر دارند».
در همين حال ما از دکتر«سيدمجيد حسيني» عضو هيئت علمي دانشگاه تهران که طي سال هاي اخير به عنوان
چهره اي جنجالي در مبارزه با مافياي کنکور شناخته شده درباره چرايي زيانبار بودن تعويق کنکور براي مافيا پرسيديم که وي چنين گفت : «موسسات آموزشي کنکور موظف اند تا زمان برگزاري کنکور خدمات خود را به داوطلبان ارائه کنند، بنابراين با به تعويق افتادن برگزاري آن همچنان بايد خدمات بدهند اما امکان دريافت وجه اضافي ندارند و متضرر مي شوند. نکته بعد اين که با تعويق کنکور، زمان ثبت نام موسسات از دانش آموزان جديد هم به تاخير مي افتد و اين هم ضرري ديگر براي آن هاست». اما اين که برخلاف تصور، در برخي اظهارنظرها، سود مافياي کنکور در تاخير برگزاري آن مطرح شده، موضوعي است که حسيني در اين باره اظهار کرد : «اين هم بخشي از برنامه مافياست که خودشان را مخالف برگزاري کنکور نشان دهند، آن ها اظهارنظرهاي کارشناسان درباره سود بردن مافيا از برگزاري کنکور را شنيده اند و مي خواهند به شيوه اي ديگر افکار عمومي را تحت تاثير قرار دهند».
تصميمگيري درباره برگزاري کنکور به امروز موکول شد
عصر ديروز هم نشست تخصصي کميسيون آموزش با حضور وزيران علوم، ورزش و جوانان، بهداشت و رئيس سازمان سنجش برگزار شد. «منصور غلامي» وزير علوم در گفت وگو با خانه ملت در اين باره بيان کرد : در اين نشست، نگرانيهاي نمايندگان درباره برگزاري آزمونها به مهمانان منتقل شد اما در مجموع فعلا تصميمي براي تغيير تاريخ برگزاري کنکور گرفته نشد و مقرر شد تصميم نهايي در نشست فردا (امروز) گرفته شود.