سخنگوی وزارت بهداشت: مسافران عامل 30 درصد موارد ابتلا به کرونا در گیلان بودهاند

ايرنا/ سخنگوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: بر اساس آمارها، ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا و بستري به علت کرونا در استان گيلان از بين مسافران بوده و خواهش ما اين است که در تعطيلي پيش رو مردم از سفر غيرضروري به استانهاي شمالي خودداري کنند.
سيما سادات لاري روز چهارشنبه در يک گفت وگوي تلويزيوني درباره وضعيت ويروس کرونا در کشور افزود: در حال حاضر استان مازندران وضعيت خوبي از نظر بيماري ندارد و حتي در اسفند ماه نيز مردم اين استان پيک بدي از بيماري را تجربه کردند. استان گيلان نيز همزمان با استان قم پيک بدي از بيماري کوويد ۱۹ را تجربه کرد و در حال حاضر روند صعودي را طي ميکنند.
وي ادامه داد: مردم ما همکاري خوبي با وزارت بهداشت داشتهاند. هرچند کمي عادي انگاري صورت گرفته و همه فکر ميکرديم شرايط بيماري با تابستان کاهش پيدا ميکند. بازگشاييها اتفاق افتاد و برخي نسبت به رعايت پروتکلها بيخيال شدند. بسياري از مردم استفاده از ماسک را رعايت ميکنند و حتي بچهها نيز ماسک ميزنند و اين نشان دهنده آموزش خانواده به کودکان است.
معاون وزير بهداشت بيان کرد: بيشتر جوانان از ماسک استفاده نميکنند و حتي در اروپا نيز اثبات شده که جوانان نسبت به استفاده از ماسک بيخيالتر هستند. در موج اخير کرونا حتي جوانان بيشتر به ويروس کرونا مبتلا شدهاند و حتي جواناني را از دست دادهايم. اين نگراني جهاني است و حتي در اروپا نيز که موج دوم کرونا آمده، بيشتر نگراني از رفتار جوانان است.
برخورد با کساني که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نميکنند
سخنگوي وزارت بهداشت گفت: قانون بايد از افرادي که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت ميکنند، حمايت کند. در اين زمينه هم در ستاد ملي مقابله با کرونا بحثهايي شده و هم در وزارت بهداشت در اين راستا صحبتهايي شده تا تنبيهي براي کساني که پروتکلهاي بهداشتي را رعايت نميکنند در راستاي حفاظت از مردم در نظر گرفته شود.
شيوه جمع آوري آمارهاي کرونا
لاري اظهار کرد: آمارهاي کرونا از منابع مختلفي تهيه و تجميع ميشود. اين آمار از آزمايشگاهها و مراکز دولتي و بيمارستانها تهيه ميَشود و همچنين يک تيم به صورت تلفني آمار را از استانها چک ميکنند.
وي درباره شيوه تشخيص استانهاي قرمز و هشدار بيان کرد: يک تيم آماري وجود دارد که با کمک معاونت بهداشت اين موارد را مشخص ميکنند. معمولا موارد بروز بستريها را در ۱۴ روز اخير در هر استان در نظر ميگيرند و اگر روند صعودي بيماري وجود داشته باشد، در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعيت سنجيده ميشود. ميزان مرگ در هر يک ميليون نفر جمعيت و بستري در هر صد هزار نفر در نظر گرفته ميشود. منطقه سبز جايي است که در يک ماه اخير، حتي يک مورد بيماري شناسايي نشده است. قرمز جايي است که آمار بستري در دو هفته اخير به شدت بالا رفته و بايد محدوديتها بيشتر شود.
سخنگوي وزارت بهداشت افزود: ما موظف هستيم گزارشهاي بيماري در ابتلا و بستري و فوتي به سازمان جهاني بهداشت اعلام کنيم و حتي در منطقه مديترانه شرقي، بيشترين ارائه گزارش را ايران دارد. ملاک ما تست مولکولي مثبت است. اين نمونه گيري از ته حلق يا بيني انجام ميشود و ويژگي آن بالاست. يعني اگر کسي مثبت باشد، قطعا مثبت است. ممکن است مرگهايي وجود داشته باشد که تست مولکولي آنها مثبت باشد و اين موارد اعلام ميشوند. برخي ممکن است علائم داشته باشند، اما تست تاييد نکند که اين موارد محتمل خواهد شد. در گواهي فوت، مشکوک به کرونا نوشته ميشود تا در مراحل خاکسپاري نيز پروتکلهاي مربوطه رعايت شود. اگر تست مولکولي اين افراد منفي باشد، در بيماريهاي مشکوک به کرونا ثبت ميشود.
وي تاکيد کرد: وزارت بهداشت يک وزارتخانه سياسي نيست و سلامت مردم براي وزارت بهداشت اهميت دارد.
کرونا يک چالش جهاني است
معاون وزير بهداشت اظهار کرد: ويروس کرونا يک چالش جهاني محسوب ميشود و همه دنيا را دربرگرفته است. نامشخص بودن اين وضعيت براي همه جهان وجود دارد و حتي کسي نميتواند بگويد واکسنها چقدر موثر هستند و چقدر ايمني ايجاد خواهد کرد. دانستههاي ما در برابر نادانستهها در زمينه کرونا کم است. تنها مورد اثبات شده، اصول سه گانه رعايت فاصله گذاري، شستوشوي مداوم دستها و استفاده از ماسک است. در هر کشوري که بازگشاييها انجام شده و فاصله گذاري به هم ريخته، دوباره بيماري اوج پيدا ميکند.
وي بيان کرد: مورد ديگر، ابتلاي کادر بهداشت و درمان است. مدافعان سلامت دلسوز مردم است و از ما ميخواهند که به مردم بگوييم بيشتر رعايت کنند تا مراقبت بيشتري ارائه بدهند. دردناکترين حالت اين است که بيماري و فوت هموطنان خود را ببينيم.