نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

حریرچی: از مردم خواهش می‌کنیم خسته نشوند

منبع
ايسنا
بروزرسانی

ايسنا/ معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اينکه بستري بيماران اخيرا روند نزولي داشته است، گفت: از مردم خواهش مي‌کنيم خسته نشوند.

دکتر ايرج حريرچي درباره شيوه‌نامه‌هاي تهيه شده در خصوص عزاداري‌هاي ماه محرم، گفت: چون شيوه‌نامه‌هاي تهيه شده با هماهنگي هيئت‌ها، متوليان، سازمان تبليغات اسلامي و... بوده است کاملا بومي و قابل اجرا است. البته خطوط قرمز آن به خوبي مشخص شده است. اصل تجمع خلاف دستورالعمل است؛ اما همه اين موارد رعايت شده و ما به مردم اطمينان مي‌دهيم که هيئت‌ها و مراسم‌هاي عزادري کاملا موازين را رعايت خواهند کرد و تشکل‌هاي مذهبي بهترين نمونه براي رعايت مسائل بهداشتي خواهند بود.

وي با اشاره به تنوع شيوه عزاداري در نقاط مختلف کشور، تاکيد کرد: ضمن لحاظ کردن تمام موارد برخي، مراسمات نيز ممنوع شده است. قالي‌شوران، نخل گرداني، دسته‌جاتي که در بوشهر خوزستان مي‌ديديم، مراسم تشت گذاري در اردبيل و زنجان و... را امسال محرم نخواهيم داشت. بهترين ناظر ما در اين مسئله خود هيئت‌ها خواهند بود و براي هرکدام به فراخور منطقه گرم‌سير يا سردسير موارد رعايت مي‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت با تاکيد بر اينکه در اين راستا سه هدف اصلي وجود دارد، خاطرنشان کرد: نکته اول آن است که بزرگداشت شعائر اسلامي حتما بايد انجام شود، نکته دوم اينکه خط قرمز ما سلامتي مردم است و ان شالله در آخر محرم شرايط به گونه‌اي خواهد بود که حتي يک بچه هيئتي هم تب نکند و نکته سوم نيز اين است که از روش‌هاي نوين عزاداري مانند شعار هر خانه يک حسينيه که در تلفيق با فاصله‌گذاري اجتماعي است، استفاده شود. از مداحان عزيز خواهش مي‌کنم هيچ اشکالي ندارد که مراسم روضه‌خواني را در خانه يک شهيد يا در فضايي مناسب حتي در کوره‌پزخانه‌ها انجام دهد.

وي که در يک برنامه تلويزيوني صحبت مي کرد، درباره نحوه نظارت بر فعاليت هيئت‌ها، اظهار کرد: حدود ۸۰ هزار هيئت رسمي در کشور داريم که هماهنگي‌ها و مذاکراتي با آنها شده است. آقاي قمي رئيس سازمان تبليعات اسلامي مسئوليت اعلام موارد و نظارت را خواهند داشت و از همه بهتر با ما همراهي مي‌کنند. بر اساس آيين‌نامه اصل کساني که بايد نکات را رعايت کنند مسئولين هيئت‌ها هستند و پس از آنها مردم رعايت خواهند کرد. اين در حالي است که حدود ۸ هزار ناظر از وزارت بهداشت بر نکات مختلفي نظارت خواهند کرد.

حريرچي ادامه داد: جاي سوال است که در مورد برخي موارد مانند هيئت‌ها و کنکور حساسيت به خرج مي‌دهيم، ولي شمال رفتن و مهماني رفتن و پاساژگردي را انجام مي‌دهيم! همه بايد با هم باشيم و همدل و يک رنگ اين سه خط قرمز را دنبال خواهيم کرد.

وي با اشاره به اجباري شدن زدن ماسک از ۱۵ تير، بيان کرد: همانطور که از قبل گفته‌ايم ۵ الي ۷ روز بعد از يک رفتار درست يا نادرست اجتماعي تعداد موارد سرپايي کاهش يا افزايش مي‌يابد و ۲ الي ۳ هفته بعد موارد بستري و ۴ الي ۶ هفته بعد موارد مرگ و مير تغييراتي خواهد کرد. بستري بيماران اخيرا روند نزولي داشته است. از مردم خواهش مي‌کنيم خسته نشوند؛ همانگونه که رئيس سازمان بهداشت جهاني اعلام کردند اين بيماري تا چند دهه آثار خود را بر جاي مي‌گذارد و هيچ راه حل کوتاه مدتي براي گذر از آن وجود ندارد.

حريرچي افزود: درست است که واکسن‌هايي براي کنترل بيماري ساخته مي‌شود اما ممکن است هيچ وقت هم واکسني موثر بر کنترل اپيدمي ساخته نشود. تاکنون موفق‌ترين واکسني که صحبت از ساخت آن مي‌شود مي‌تواند ايمني ۷۳ روزه ايجاد کند؛ اين در حالي است که بر اساس آمارهاي مختلف حدود ۱۴ درصد از افرادي که پيش‌تر به کرونا مبتلا شده بودند نيز مجددا به بيماري مبتلا شدند. مهم‌ترين نکته صحيح کردن رفتار اجتماعي و بهداشتي است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر