معمای پیچیده ناپدید شدن «سها»

روزنامه شهروند/ جستوجو براي يافتن «سها» پايان يافت. نيروهاي امدادي که از بيستم تيرماه در ارتفاعات جهاننما در استان گلستان مشغول عمليات بودند، حالا بهطور رسمي به کارشان پايان دادند. امدادگران هلالاحمر همراه با ساير نيروهاي امدادي و مردمي شهرستان کردکوي و ساير شهرها وجببهوجب اين منطقه نسبتا بزرگ را زيرورو کردند. با وجود اين، هيچ رد و نشاني از اين دختر جوان به دست نيامد. حالا محمدباقر محمدي، معاون عمليات سازمان امدادونجات جمعيت هلالاحمر اعلام کرده موضوع ناپديد شدن سها براي بررسي بيشتر به مراجع قضائي و انتظامي ارجاع شده. خانواده اين دختر طبيعتگرد هم معتقدند اتفاق ديگري براي او افتاده و به احتمال زياد ربوده شده است. به همين دليل خانواده رضانژاد براي پيگيري اين پرونده وکيل گرفته و همزمان خودشان هم با حضور در دادسرا شکايت کردهاند.
سها هجدهم تيرماه در قالب يک تور گردشگري به مقصد ارتفاعات جهان نماي استان گلستان از تهران خارج شد. او ٤٨ساعت بعد، يعني روز جمعه به طرز مشکوکي ناپديد شد. همراه سها آخرين بار او را صبح زود درحاليکه يک مسواک در دستش بوده و از چادر خارج ميشده، ديده. بعد از آن ديگر هيچکسي او را نديده و از چند ساعت بعد از آن هم نيروهاي امدادي پس از اطلاع از ماجرا راهي اين منطقه شدند. امدادگران هلالاحمر استان گلستان از همان ساعتهاي نخست انتشار خبر ناپديد شدن اين دختر، عمليات جستوجو را آغاز کردند. عملياتي گسترده که بيش از ٢٠روز طول کشيد. آن طور که مسئولان هلالاحمر ميگويند در اين مدت بيش از ۱۵۰ امدادگر در قالب ۳۶ تيم با تمامي امکانات براي يافتن اين دختر به صورت بيستوچهارساعته تلاش کردهاند. همه تجهيزات و وسايل لازم براي اين عمليات گسترده فراهم شد و حتي چند قلاده سگهاي تربيت شده جستوجو و نجات هم از تهران به استان گلستان اعزام شد. چندين دستگاه خودروي مخصوص با همه امکانات لازم کار پشتيباني از امدادگران حاضر در منطقه را انجام ميداد. با اين همه و با گذشت بيش از ٢٠ روز هيچ رد و نشاني از اين دختر به دست نيامد. به گفته محمدباقر محمدي، معاون عمليات سازمان امدادونجات جمعيت هلالاحمر، پايان عمليات جستوجو براي سها رضانژاد در منطقه از سوي فرمانداري اعلام و موضوع براي پيگيري بيشتر به مراجع قضائي انتظامي ارجاع شد. او در توضيح بيشتر ميگويد: «در چند روز اخير گمانهزنيهاي مختلفي درباره محل گم شدن اين دختر مطرح شد و از سوي تيمهاي نجات بررسيهاي مجددي صورت گرفت اما باز هم اثري از دختر پيدا نشد. با اين حال اگر نشانهاي وجود داشته باشد، امکان جستوجوي مجدد وجود دارد. اما هيچ نشاني از اين دختر در منطقه به دست نيامده و حرفهاي ضدونقيضي درباره حضور او در اين منطقه بيان شده است.»
اما پايان عمليات به معني پايان کار براي خانواده رضانژاد نيست. پدر، برادر و تعدادي از اقوام نزديک اين دختر که از همان روزهاي نخست شانه به شانه نيروهاي امدادي به دنبال نشاني از سها بودند، همچنان در اين منطقه حضور دارند و حالا با توجه به قوت گرفتن احتمال ربوده شدن اين دختر، اين ماجراي عجيب را از طريق دستگاه قضائي پيگيري ميکنند. آن طور که محمدرضا کنعاني، مدير يگان حفاظت محيطزيست استان گلستان اعلام کرده، محيطبانان اين سازمان هم در اين مدت تلاش کردند تا شايد ردي از اين دختر به دست بياورند: «ما مناطقي را که حتي يکدرصد تصور ميکرديم ممکن است اين دختر در آنجا باشد گشتيم. در همه جستوجوها خانواده سها کنار ما بودند، حتي شبها در پايگاههاي محيطزيست استان اسکان پيدا ميکردند.» خانواده سها از آژانس مسافري و گردانندگان اين تور هم شکايت کردهاند؛ بنابر اعلام مسئولان قضائي هيچ مجوزي به اين تور براي صعود به قله داده نشده بود و اين افراد بدون مجوز و از راههاي فرعي خودشان را به منطقه رسانده بودند. همين هم شده که معاون اداره کل نظارت و ارزيابي خدمات گردشگري کشور، مجوز آژانس مسافرتي که سها و همسفرانش را به اين منطقه برده، به مدت سه ماه تعليق کرده و مجوز تورليدر هم بهطور کامل باطل شده. اما اين همه ماجرا نيست، آنطور که نزديکان اين دختر به «شهروند» ميگويند، کار رسيدگي به اين پرونده به يک وکيل باتجربه سپرده شده و مستندات و مدارک لازم هم براي به جريان افتادن پرونده وجود دارد. زن برادر سها دراين باره به «شهروند» ميگويد: «اصرار ما براي جستوجو به اين دليل بود که پليس قانع شود براي سها اتفاق ديگري افتاده. ما از همان روزهاي نخست به اين حادثه مشکوک بوديم. اما زياد به صحبتهاي ما توجه نشد. اما حالا که نيروهاي امدادي اعلام کردند هيچ نشاني از او وجود ندارد و پرونده هم به دادسرا فرستاده شده، پليس با جديت بيشتري موضوع آدمربايي را دنبال ميکند. قطعا او ربوده شده و حادثهاي جنايي است که بايد به آن رسيدگي شود.»