آیا بیمهها هزینههای درمان بیماران کرونایی را پرداخت میکنند؟

تسنيم/ رئيس کل بيمه مرکزي با اشاره به اينکه تعداد زيادي از بيماران کرونايي در بيمارستان هاي دولتي بستري شده بودند که هزينه هاي آنها توسط اين بيمارستان ها پرداخت شده است، گفت: افرادي هم که به بيمارستانهاي خصوصي مراجعه کرده بودند،هزينه هايشان توسط شرکت هاي بيمه گر پرداخت شده است.
غلامرضا سليماني اميري صبح امروز (دوشنبه) در نشستي خبري با خبرنگاران که به صورت وبينار برگزار شد، اعلام کرد: در سال گذشته 59 هزار ميليارد تومان حق بيمه توليد شد و ضريب خسارت هم حدود 89 درصد بوده البته در سطح جهان اين ضريب بين 60 تا 65 درصد است.
وي تعداد بيمه نامه هاي صادر شده در سال 98 را 80 ميليون بيمه نامه اعلام کرد و افزود: در سال گذشته از 25 ميليون خودروي فعال در کشور 23 ميليون خودرو و از 11 ميليون موتورسيکلت، 2 ميليون موتورسيکلت تحت پوشش بيمه نامه ثالث بودند.
رئيس شوراي عالي بيمه با اشاره به نرخ ديه 330 ميليون توماني براي ماه هاي غير حرام و 440 ميليون توماني در ماه هاي حرام، اظهار داشت: ضريب خسارت در رشته بيمه ثالث براي سال گذشته معادل 109 درصد بود که اميدوار هستيم با تصويب قانون راننده محور شدن رانندگان در کميسيون اجتماعي دولت، اين رقم کاهش يافته و سر و ساماني به وضعيت رانندگي خودرو و موتورسيکلت ها داده شود.
سليماني خاطرنشان کرد: در سال گذشته همچنين 23 هزار زيان ديده مقصر يا معسر در بيمه ثالث را شناسايي کرديم و با همکاري صندوق تامين خسارت هاي بدني مانع از زنداني شدن اين افراد شديم که اقدام بزرگي توسط صنعت بيمه در زمينه مسئوليت اجتماعي بود.
وي ادامه داد: در سال 98 علاوه بر اينکه زيان خسارت ديده ها را پرداخت کرديم، صندوق تامين خسارت هاي بدني هم1500 ميليارد تومان هم به افراد معسر و مقصر پرداخت کرده است.
رئيس کل بيمه مرکزي افراد تحت پوشش بيمه تکميلي درمان را 13 ميليون نفر اعلام کرد و گفت: پرتفوي بيمه تکميلي درمان در سال گذشته 10 هزار ميليارد تومان بود و ما در اين رشته نيز با مازاد پرداخت خسارت مواجه هستيم و ضريب خسارت در اين رشته نيز بايد کاهش يابد.
سليماني همچنين افراد تحت پوشش بيمه هاي زندگي را 24 ميليون نفر با سهم 14.7 درصدي از پرتفوي کل صنعت بيمه اعلام کرد و اظهار داشت: دو شرکت بيمه تخصصي زندگي خاورميانه و باران در اين بخش فعال هستند و ما هم به دنبال ايجاد صندوق بازنشستگي خصوصي هستيم تا افراد در کنار صندوق هاي بيمه اجباري، بتوانند در صندوق هاي بيمه خصوصي هم عضو شوند.
* خسارات هواپيماي اوکرايني را بيمه هاي ايراني بايد بدهند يا خارجي؟
رئيس شوراي عالي بيمه ميزان ريسک هاي تحت پوشش در کشور را 500 ميليارد دلار عنوان کرد و گفت: تقريبا تمامي پروژه ها و ريسک هاي کشور توسط شرکت هاي اتکايي و بيمه گر مستقيم و حتي بيمه مرکزي تحت پوشش قرار دارد و اميدوار هستيم با مديريتي که انجام مي دهيم، مشکلي در اين زمينه به وجود نيايد.
وي در پاسخ به سوالي درباره پرداخت خسارت به هواپيماي اوکرايني اظهار داشت: اين هواپيما توسط شرکت هاي بيمه اي در اوکراين و اتکايي اروپايي تحت پوشش قرار گرفته بود و شرکت هاي ايراني ارتباطي با اين موضوع ندارند. اگر پرداختي هم بايد در اين زمينه انجام شود، بايد توسط شرکت هايي که اين هواپيما را تحت پوشش قرار داده بودند، صورت گيرد.
* بيمه ها هزينه درمان بيماران کرونايي را مي پردازند؟
سليماني اميري درباره پرداخت هزينه هاي درماني به بيماران کرونايي نيز گفت: افرادي که داراي بيمه تکميلي درمان يا زندگي هستند مي توانند از پرداخت هزينه هاي درماني خود استفاده کنند.
وي توضيح داد که تعداد زيادي از بيماران کرونايي در بيمارستان هاي دولتي بستري شده بودند که هزينه هاي آنها توسط اين بيمارستان ها پرداخت شده و افرادي هم که به بيمارستان هاي خصوصي مراجعه کرده بودند، هزينه هايشان توسط شرکت هاي بيمه گر پرداخت شده است.
رئيس کل بيمه مرکزي درباره تاثير کرونا بر صنعت بيمه نيز گفت: شيوع اين ويروس باعث کاهش 3 درصدي پرتفوي صنعت بيمه در سطح جهان شده و در ايران هم شاهد هستيم که درآمد از محل بيمه مسافرتي به دليل کاهش چشمگير سفرها به داخل يا خارج از کشور به صفر نزديک شده است.
سليماني خاطرنشان کرد که همچنين برخي از افرادي که بيمه نامه هاي خود را به صورت اقساطي خريداري کرده بودند نيز توانايي پرداخت اقساط حق بيمه خود را از دست داده اند و به طور کلي درآمد شبکه فروش بيمه کاهش يافته است با اين حال شاهد رشد استارت آپ ها و تقويت سيستم هاي الکترونيکي در شرکت هاي بيمه اي هستيم.
وي همچنين اعلام کرد که در اواخر سال گذشته صنعت بيمه براي کمک به وزارت بهداشت، 460 ميليارد تومان سهم اين وزارتخانه را از بيمه شخص ثالث به اين وزارتخانه پرداخت کرد که اين وزارتخانه هم آن را به بيمارستان ها پرداخت کرده است.
رئيس شوراي عالي بيمه خاطرنشان کرد: يکي از شرکت هاي بيمه پيشنهاد داده آن دسته از واحدهاي تجاري که کرونا منجر به تعطيلي يا رکود يا خسارت آنها شده است، به مدت 3 ماه تحت پوشش قرار بگيرند و اين شرکت بيمه خسارت آنها را پرداخت کند و من دستور دادم که اين موضوع پيگيري شود. اميدواريم شوراي عالي بيمه اين مجوز را به اين شرکت بيمه اي بعد از بحث کارشناسي بدهد. البته معمولا دولت در اين بخش به واحدهاي تجاري کمک مي کنند چنانکه دولت ايران هم تاکنون کمک زيادي کرده است.
* خودروسازان بدهيهاي خود را به بيمهها پرداخت کردند؟/ واکنش رئيس کل به پرداخت سهام به جاي بدهي
رئيس کل بيمه مرکزي در پاسخ به سوالي در خصوص اينکه برخي از شرکت هاي بيمه گر مطالبات خود را از شرکت هاي خودروساز در قالب سهام دريافت مي کنند، گفت: شرکت هاي خودروسازي قبل از تحويل خودروهاي صفر کيلومتر به خريداران، اين خودروها را بيمه ثالث کرده و حق بيمه آن را به طور نقدي از خريدار دريافت مي کنند و بايد اين مبلغ را در اسرع وقت به شرکت هاي بيمه اي پرداخت کنند. شرکت هاي بيمه هم بايد آن را در بانک ها سپرده يا در بازار سرمايه سرمايه گذاري کنند.
وي ادامه داد: امانت را بايد به صاحب آن بازگرداند و اينکه به جاي پول نقد، دارايي ديگري به شرکت هاي بيمه گر بدهيم اشکال دارد. آيا شرکت هاي بيمه مي توانند در زمان بروز خسارت به جاي پول نقد، دارايي ديگري به خسارت ديدگان پرداخت کنند؟
سليماني تاکيد کرد: اگر سهمي خوب است، خودروسازان آن سهم را در بازار سرمايه بفروشند و سپس پول آن را به شرکت هاي بيمه بازگردانند. اگر خوب نيست چرا شرکت هاي بيمه اين سهام را از آنها مي گيرند؟
* سرمايه گذاري 70 هزار ميليارد توماني بيمه ها در بورس
رئيس کل بيمه مرکزي اعلام کرد: شرکت هاي بيمه حدود 70 هزار ميليارد تومان در بازار سرمايه سرمايه گذاري کرده اند و اين پشتوانه اي براي آنهاست تا در صورت وقوع خسارت بتوانند اين سهام را فروخته و خسارت ها را جبران کنند.
وي تصريح کرد: ما شرکت هاي بيمه را تشويق مي کنيم تا هم در بازار پول و هم بازار سرمايه حضور داشته باشند تا بتوانند در چارچوب اين مثلث مالي به مردم خدمات دهند.
رئيس شوراي عالي بيمه در خصوص آغاز مجدد شروع صدور بيمه نامه توسط بيمه توسعه نيز گفت: شوراي عالي بيمه بايد در خصوص اعطاي مجوز به اين شرکت براي صدور بيمه نامه تصميم بگيرد.