نماد آخرین خبر

اختلاف خوزستان با وزارت نیرو در تعیین حقابه کارون

منبع
ايرنا
بروزرسانی
اختلاف خوزستان با وزارت نیرو در تعیین حقابه کارون

ايرنا/ استاندار خوزستان با بيان اينکه در تعيين سهم خوزستان از حقابه کارون با وزارت نيرو اختلاف نظر داريم گفت: کيفيت آب در پايين دست کارون بايد مبناي طرح‌هاي انتقال آب قرار گيرد و با توجه به شوري بالاي اين رودخانه در پايين دست بايد از اجراي طرح‌هاي بيشتر انتقال آب جلوگيري شود.

غلامرضا شريعتي روز سه‌شنبه در نشست هم‌انديشي با سازمان‌هاي مردم نهاد محيط زيستي خوزستان به مناسبت ۲۲ مرداد روز ملي تشکل‌ها و مشارکت‌هاي اجتماعي، افزود: از ابتدا تمام تلاشمان بر اين بوده که در زمينه انتقال آب به صورتي عمل کنيم که منافع استان و به تبع آن منافع کشور تامين شود؛ به منافع منطقه‌اي در اين زمينه کمتر فکر شده و آنچه برکات ملي است مدنظر قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه بايد از انتقال آب جلوگيري شود اضافه کرد: کيفيت آب در پايين ترين نقطه حوضه آبريز بايد مبناي هر سياست و برنامه‌اي قرار گيرد، بنابراين طرحي که باعث شود زندگي کردن در مناطق پايين دست از حيِّز انتفاع خارج شود، نبايد اجرا شود.
شريعتي ادامه داد: هم اکنون شوري آب (EC) در پايين دست رودخانه کارون در آبادان و خرمشهر در حدود ۱۵ هزار ميکروموس است که در زمان خشکسالي به ۲۰ هزار ميکروموس هم افزايش مي‌يابد، به اين معني که هنوز نتوانستيم کيفيت آب را در پايين دست کارون تامين کنيم بنابراين نمي‌توانيم از بالادست آب را براي آبادي و پيشرفت مناطق ديگري منتقل کنيم.
وي با بيان اينکه نمي‌توانيم مرزهاي کشور را خالي کنيم، افزود: طرح‌هاي انتقال آب از باب مسايل اجتماعي هم توجيه ندارد و مسايل امنيتي اجتماعي بر آن مترتب است.

شريعتي با اشاره به مخالفت فعالان محيط زيست با اجراي طرح سد کوهرنگ ۳ در سرشاخه‌هاي کارون، گفت: تونل طرح انتقال آب کوهرنگ ۳ هم‌اکنون ۲۰۰ ميليون مترمکعب آب را از سرشاخه‌ها منتقل مي‌کند که با اجراي سد کوهرنگ ۳، به اين حجم ۱۵۰ ميليون مترمکعب اضافه مي‌شود که عدد قابل ملاحظه‌اي نيست و ما را با بحران روبه رو نمي‌کند اما بايد از طرح‌هاي بيشتر جلوگيري شود.
وي تاکيد کرد: روي طرح انتقال آب بهشت آباد حرف داريم و ايستاده‌ايم و راهي جز اينکه دفاع کنيم نداريم.

سهم‌بندي حقابه‌هاي خوزستان
استاندار خوزستان در ادامه با اشاره به اختلاف نظر خوزستان با وزارت نيرو در تعيين سهم اين استان از حقابه کارون گفت: ميزان اين اختلاف نظر در حد چند صد ميليون متر مکعب آب است اما اين ميزان براي خوزستان حياتي است.
وي با اشاره به تدوين سند امنيت آبي خوزستان بيان کرد: درباره سهم خوزستان از رودخانه‌هاي کرخه و مارون و تا حدودي رودخانه زهره به توافق رسيديم ولي در مورد رودخانه کارون هنوز محل اختلاف است.
شريعتي افزود: در سهم بندي رودخانه‌هاي مارون، کرخه و زهره اختلاف نظر با پيشنهاد وزارت نيرو بسيار کم و در حدود ۰.۵ تا يک درصد بوده که به گفته کارشناسان اهميت چنداني نداشته است و ما پذيرفتيم.

قسط اول فاضلاب اهواز رسيد
استاندار خوزستان همچنين گفت: قسط اول اعتبار ساماندهي فاضلاب اهواز به مبلغ ۲ هزار و ۷۰۰ ميليارد ريال در اختيار شرکت آبفا قرار گرفته است.
وي افزود: اين اعتبار از محل صندوق توسعه ملي است و شرکت آبفا در حال تعيين پيمانکار است.
شريعتي اضافه کرد: تصفيه خانه شرق اهواز اجرا شده اما کلکتورهاي آن اجرا نشده و در يک طرح ميان مدت در حال اجراست که مي‌تواند ظرفيت آن را از ۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز فعلي به ۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز برساند.
وي با اشاره به اختصاص ۱۰۰ ميليون يورو اعتبار براي ساماندهي فاضلاب اهواز از محل صندوق توسعه ملي گفت: ۵۰ ميليون يورو از اين اعتبار امسال و ۵۰ ميليون يورو باقيمانده در سال آينده اختصاص مي‌يابد که اکنون قسط نخست آن پرداخت شده است.
شريعتي بيان کرد: فاينانس تصفيه خانه غرب از کشور چين محقق شده و هفته گذشته نيز قسط نخست آن پرداخت شده است.
به گفته وي پروژه تصفيه خانه غرب از سال ۹۰ غيرفعال شده و از سال ۹۶ با پيگيري‌ انجام شده دوباره فعال شده است.
وي درباره ايراداتي که به جانمايي اين تصفيه خانه وارد است، توضيح داد: اين مساله در تخصص من نيست و آبفا درباره آن تصميم گيري مي‌کند اما در صورت وجود مشکل بايد مستنداتي ارايه شود تا سرمايهگذاري به ثمر بنشيند.
شريعتي با اشاره به پيشرفت ۹۰ درصدي پنج تصفيه خانه فاضلاب در شهرهاي خوزستان افزود: ۲ تصفيه خانه از اين تعداد امسال و سه تصفيه خانه ديگر در سال آينده بهره‌برداري مي‌شود؛ اگر چه اجراي اين تصفيه خانه‌ها با تاخير روبه‌رو بوده است.

در انتظار خاموشي فلرها
استاندار خوزستان با بيان اينکه طرح جمعآوري گازهاي همراه نفت در استان به خوبي پيش مي‌رود، گفت: قراردادي به ارزش ۳.۲ ميليارد دلار بين هلدينگ خليج فارس، پتروشيمي مارون و مناطق نفتخيز براي اجراي اين طرح منعقد شده و اکنون در حال انجام است.
وي افزود: يک ميليارد دلار نيز براي جمع‌آوري فلرهاي شرکت‌هاي نفت و گاز مارون، آغاجاري و بيدبلند۲ اختصاي يافته است که ۷۵۰ ميليون دلار از صندوق توسعه و بقيه را شرکت هلدينگ خليج فارس تامين مي‌کند.
شريعتي اضافه کرد: تقريبا عمده فلرهاي نفتي به جز در شهرستان‌هاي مسجدسليمان و لالي تعيين تکليف شده، زيرا قرار است در اين شهرستان‌ها يک شرکت پتروپالايش توسط بخش خصوصي احداث شود و گازهاي همراه نفت به آنجا انتقال يابد.
وي با اشاره به لزوم جمعآوري گازهاي همراه نفت و تبديل آن به ثروت، بيان کرد: هم اکنون صنايع پتروشيمي در ماهشهر و بندر امام با ۶۰ درصد ظرفيت و بيدبلند۲ با ۴۰ درصد ظرفيت کار مي‌کند که در صورت ايجاد حلقه واسط و انتقال گازهاي همراه نفت به ظرفيت صددرصدي مي‌رسند.

اجراي طرح انتقال آب به ميانگران
استاندار خوزستان در ادامه با بيان اينکه ۲ تالاب اصلي خوزستان در شرايط خوبي هستند، گفت: اجراي خط انتقال آب به تالاب ميانگران ايذه براي تامين حقابه پايدار اين تالاب، جزو برنامه‌هاست.
وي با بيان اينکه متولي تصميم گيري درباره مالچ پاشي در کشور، سازمان حفاظت محيط زيست است، افزود: ما در تعيين و سياستگذاري مالچ پاشي نقشي نداريم و هر طور سياستگذاري شود تابع آن هستيم؛ در صورتي که اين سازمان تشخيص دهد ضرر مالچ پاشي بيش از منافع آن است مي‌تواند در سراسر کشور ممنوع کند.
شريعتي درباره درخواست فعالان محيط زيست براي تامين پاي مصنوعي براي محيط بان مضروب گتوندي، افزود: براي اين محيط بان صحبت هايي شده و مشکل برادر وي نيز پيگيري مي‌شود.
وي درباره همکاري نکردن برخي فرمانداران با سمن‌هاي زيست محيطي نيز گفت: به اين فرمانداران تذکر داده مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar