هزینه دارو و درمان کرونا برای یک بیمه شده تامین اجتماعی چقدر است؟

ايسنا/ مديرکل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي هزينه هاي درمان کرونا براي بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعي در مراکز طرف قرارداد را تشريح کرد.
شهرام غفاري، درباره هزينه هاي درمان کرونا براي بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعي در مراکز طرف قرارداد توضيحاتي ارائه و اظهار کرد: ميزان هزينه کرد، متفاوت است اما تعهد ما در برابر بيماران کرونايي در مراکز طرف قرارداد مانند تعهدي است که در ساير بيماري ها داريم.
وي افزود: به علاوه اينکه داروهايي که طبق مصوبات دبيرخانه شوراي عالي بيمه در تعهد بيمه ها قرار مي گيرد و به ما ابلاغ مي شود را نيز اجرايي کرده و پوشش مي دهيم. به عنوان مثال داروي "کلترا" را در بخش بستري پوشش مي دهيم، ولي در بخش سرپايي تحت پوشش ما نيست؛ زيرا از يک سو کنترل بازارِ گسترده در بخش سرپايي مشکل است و از سوي ديگر ضرورت آن در بيماران سرپايي هنوز معلوم نيست.
مديرکل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي با اشاره به صدور دستورالعمل و استانداردهاي درمان بيماران کوويدي از نظر تشخيصي و درماني از سوي معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: آخرين دستورالعمل ها هرچه باشد طبق آن عمل مي کنيم. به عنوان مثال در بخش بستري داروهايي که مورد قبول وزارت بهداشت است و توسط دبيرخانه شوراي عالي بيمه به ما ابلاغ مي شود ۹۵ درصدش تحت پوشش است. هزينه تخت- روز هم طبق استانداردهاي موجود محاسبه و لحاظ مي شود.
غفاري تاکيد کرد: البته هنوز اين موضوع که بيماران کرونايي بايد از محل اعتبارات و کمک هاي دولت درمان شوند يا خير، هنوز روشن نشده ولي در کل صورتحساب ها را با اين مبنا که گفته شد مي پردازيم.
وي با بيان اينکه فرانشيز يا پرداختي از جيب بيمار در بخش بستري ۱۰ درصد است گفت: در بخش سرپايي نيز داروها را تا ۷۰ درصد پوشش مي دهيم و فرانشيز يا سهم بيمار ۳۰ درصد است.
مديرکل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي افزود: در مجموع ۹۰ درصد هزينه هاي بخش بستري و ۷۰ درصد هزينه هاي بخش سرپايي را پوشش مي دهيم و بيماران بستري شده هزينه اندک و ناچيزي مي پردازند.
غفاري در پاسخ به اينکه با توجه به سيرصعودي ابتلا به بيماري در هفته هاي اخير مشکلي در ارائه خدمت نداشتيد؟ اظهار کرد: تا امروز در ارائه اين بسته خدمتي مورد تعهد ما مشکلي وجود نداشته است اما يکي از مواردي که ممکن است بيماران را با سختي مواجه کند اين است که داروهاي کوويد مانند اينترفرون و کلترا را بر اساس دستورالعمل در بخش بستري پوشش مي دهيم، شايد برخي تمايل داشته باشند دارو را بگيرند و سرپايي استفاده کنند، ولي وضعيت نظام سلامت فعلا طوري است که اين داروها در بخش بستري استفاده مي شود.
وي افزود: اگر در بخش بستري، دارو در بيمارستان موجود نباشد، نسخه به همراه بيمار مي دهند که از بيرون تهيه کند، در اين صورت ممکن است دارو در بازار به سختي پيدا شود؛ البته اين موارد را پوشش مي دهيم.
مديرکل درمان غيرمستقيم سازمان تامين اجتماعي ادامه داد: يکي دو دارو مانند رمدسيور فعلا در پروتکل درماني وزارت بهداشت و بيمه ها نيامده اند، ولي اگر وارد پروتکل شوند پوشش مي دهيم.
غفاري با بيان اينکه هزينه کوويد را جزو بيماري هاي همه گير، اپيدمي و غيرمترقبه است و در محاسبات اکچوئري بيمه ها نمي آيد عنوان کرد: بيمه ها هنوز تاکيد دارند دولت که اعتبارات اين حوزه را به وزارت بهداشت مي دهد بايد براي همه کوويدي ها هزينه کند؛ اينکه وزارت بهداشت هزينه درمان را هم از بيمه ها بگيرد و هم از دولت محل ايراد است هرچند آنها هم مي گويند هنوز همه يک ميليارد دلار صندوق توسعه ملي را دريافت نکرده اند. با اين حال معتقديم هزينه درمان کوويد را دولت ها پوشش مي دهد.