نماد آخرین خبر

ابتلای ۱۹۰۰ نفر از کادر درمانی اورژانس به کرونا

منبع
فارس
بروزرسانی
ابتلای ۱۹۰۰ نفر از کادر درمانی اورژانس به کرونا

فارس/ رييس اورژانس کشور ضمن اشاره به افتتاح ۱۱۵ پروژه اوژانس کشور به مناسبات عيد قربان و غدير، از ابتلاي ۱۹۰۰ نفر از کادر درماني اورژانس به کرونا خبر داد.

پيرحسين کوليوند رئيس سازمان اورژانس کشور در نشست خبري با اصحاب رسانه اظهار کرد: اورژانس پيش بيمارستاني در کشور سال ۵۴ با ۴ پايگاه تأسيس شد و تا زمان انقلاب پيشرفت خوبي نداشته و بعد از انقلاب به منظور خدمات رساني در دوران دفاع مقدس پيشرفت خوبي پيدا مي‌کند، سال ۸۶ به صورت ثابت پايگاه‌ها ايجاد مي‌شود و پيشرفت بهتري پيدا مي‌کند تا سال ۹۵، در اين سال يک سکون به دليل فرسودگي وسايل پيدا مي‌کند و از زماني که اورژانس تبديل به سازمان شد جزو دستگاه‌هاي اولي بوديم که در حوادث‌ها و بحران‌ها حضور داشتيم چراکه سازمان چابک شد و قدرت عملياتي آن بالا رفت.

وي افزود: يک برنامه ريزي ۵ ساله داشتيم تا سال ۱۴۰۰ که براي هر شهر و روستا چند پايگاه داشته باشيم ولي امسال به آن هدف گذاري رسيديم، سابق بر اين زمان رسيدن به مصدوم در تهران ۳۸ دقيقه بود و الان ۱۴ دقيقه است و در بعضي شهرها ۵ دقيقه رسيده است و در روستاهاي کمتر از ۲۵ دقيقه است.

کوليوند گفت: از ۲۴۰۰ آمبولانس به ۵۴۰۰ آمبولانس رسيده‌ايم و کمبود آمبولانس نداريم و در اين دوران کرونا تمام قد پاي کار ايستاده‌ايم.

رئيس اورژانس کشور ادامه داد: ۶۵ درصد بيماراني که با اورژانس هوايي منتقل شدند بلافاصله با اتاق عمل رفتند، ۵۵ درصد مرگ مادران باردار توسط خدمات هوايي کاهش داده شده است.

وي گفت: با استفاده از اورژانس هوايي براي پيوند اعضا ديگر مشکلي نداريم و گيرنده و دهنده در هر جايي از کشور باشد ظرف ۳۵ دقيقه آن عضو منتقل مي‌شود البته اين کار، کار اورژانس نيست اما با توجه به ظرفيتي که داريم در اين کار حضور پيدا کرديم.

کوليوند گفت: در بحث اربعين حسيني دو هواپيما را تبديل به بيمارستان هوايي مي‌کنيم تا در صورت نياز استفاده شود.

رئيس سازمان اورژانس کشور تصريح کرد: در تهران ۳۳۰ موتور آمبولانس داريم که هم زمان رسيدن به مصدوم کاهش داده شده و هم در مصرف سوخت و… صرفه‌جويي مي‌شود البته هزار دستگاه ديگر موتور آمبولانس به اين ناوگان اضافه مي‌شود.

وي ادامه داد: ۵ شناور براي اورژانس دريايي داريم که ۳ تا از آنها در هرمزگان قرار دارد.

کوليوند خاطرنشان کرد: با آموزش‌هايي که در مدارس ارائه داديم ۶۵ درصد کاهش حوادث در اين مکان‌ها داشته‌ايم.

رئيس سازمان اورژانس کشور گفت: توانستيم دستگاه نوار قلب را در ايران توليد کنيم با اين تفاوت که در دستگاه نوار قلب ايراني دو سيم کارت براي ارسال و دريافت نوار قلب وجود دارد که اين مهم زمان انتقال بيمار را بسيار کاهش داده و حتي به زير ۹۰ دقيقه رسيده است.

وي گفت: زير ۶۰ دقيقه خدمت درماني به ۹۵ هزار نفر از افرادي که دچار سکته قلبي شده‌اند، ارائه داده شده است.

کوليوند خاطرنشان کرد: ۴ نفر از پرسنل اورژانس در دوران کرونا به شهادت رسيدند و ۱۹۰۰ نفر به اين بيماري مبتلا شدند.

رئيس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: ۱۱۵ پروژه را به مناسبت عيد قربان تا عيد غدير افتتاح کرديم که اين پروژه‌ها بسيار مناسب بودند، به عنوان مثال يکي از اين پروژه‌ها اورژانس ريلي بود و ۳۰ واگن به عنوان اورژانس ريلي در نظر گرفته شده است و قرار شد دو قطار به عنوان بيمارستان ريلي به اورژانس تحويل داده شود.

وي گفت: هزار دستگاه آمبولانس تا آخر سال به ناوگان اورژانس اضافه مي‌شود و از امسال ۳۰ درصد جمعيت پرسنل اورژانس را خانم‌ها تشکيل مي‌دهند تا براي ارائه خدمات به بانوان مصدوم مشکلي نداشته باشيم.

کوليوند گفت: در تلاش براي ايجاد يک دانشگاه فوريت‌هاي پزشکي هستيم که دروس تخصصي از جمله دروس فقهي به تکنسين‌ها داده شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar