نماد آخرین خبر

جزئیاتی از نامگذاری دو خیابان پایتخت به نام‌های اعظم طالقانی و مهندس بازرگان

منبع
ايسنا
بروزرسانی
جزئیاتی از نامگذاری دو خیابان پایتخت به نام‌های اعظم طالقانی و مهندس بازرگان

ايسنا/ رييس کميسيون نام گذاري شوراي شهر تهران گفت: يکي از سياست هاي ما در شهر تهران اين بوده که بتوانيم نام هاي تکراري را به تدريج تغيير دهيم.

محمد جواد حق شناس در گفت و گو با ايسنا، در تشريح نامگذاري هاي مصوب اخرين جلسه شوراي اسلامي شهر تهران گفت: در اين جلسه پيشنهادات مربوط به آبانماه و آذرماه سال گذشته که در کميسيون نامگذاري شوراي شهر تهران مطرح شده بود در صحن شورا مورد بررسي قرار گرفت و حدود ۲۲ نام مصوب شد که برخي مربوط به گذرها و معابر فاقد نام بود و برخي تغيراتي بود که در نام ها داده شد.
وي افزود: بر اساس پيشنهاداتي که وجود داشت تمامي موارد با رأي مثبت اعضاي شورا در صحن علني همراه شد و همگي به تصويب رسيد؛ يکي از مهم ترين نام هايي که توجه اصحاب رسانه را نيز به همراه داشت پيشنهادي براي نامگذاري معبري به نام مهندس بازرگان بود که در کميسيون مطرح شده بود، اما اينکه چه گذري به نام ايشان باشد تا نسبت ميان نام ايشان و گذر وجود داشته باشد مسئله مورد پرسش بود.

وي ادامه داد: پس از بررسي ها به اين جمع بندي رسيديم که مهندس بازرگان فارغ از وجه مبارزات سياسي و مذهبي قبل انقلاب خود وجه ديگري براي شهر داشتند که متاسفانه خيلي مورد توجه قرار نگرفته است وآن هم نقش ايشان در دهه ۲۰ و ۳۰ به عنوان مسئول بهبود کيفيت آب شرب تهران و لوله کشي آب شرب تهران بوده که نقش ارزشمندي براي ارتقاء سلامت و خدمت رساني شهري داشتند و درحالي که بسياري از اين نقش مهندس بازرگان بي اطلاع هستند.


وي تاکيد کرد: يکي از سياست هاي ما در شهر تهران اين بوده که بتوانيم نام هاي تکراري را به تدريج تغيير دهيم در مورد نام سازمان آب نيز ۱۳ بار در گذرها و معابر شهر تهران اين نام تکرار شده است؛ اگر براي سازمان آب جايگاه و حرمتي قائل باشيم يکي از اين نام ها براي شهر کفايت مي کند و مابقي مي تواند تغيير کند لذا مقرر شد نام سازمان آب در منطقه ۲ و ۵ حدفاصل شيخ فضل الله تا صادقيه به نام مهندس بازرگان نامگذاري شود.

رييس کميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران در بخش ديگري از صحبت هاي خود به نام گذاري معبري به نام اعظم طالقاني اشاره کرد و افزود: خانم اعظم طالقاني از چهره هاي ارزشمند مبارزه قبل از انقلاب بودند و در ادامه مبارزات پدر يعني آيت الله طالقاني به زندان افتادند و به حبس ابد محکوم شدند و در سال ۱۳۵۶ با مبارزات مردم ايران و تهران از زندان آزاد شدند و در دوره اول مجلس به پارلمان راه پيدا کردند؛ همچنين ايشان روزنامه نگار، مديرمسئول و صاحب امتياز دو مجله معتبر بعد از انقلاب بودند.

وي افزود: بر همين اساس محل زندگي ايشان در محدوده خيابان شهيد کلاهدوز در منطقه ۳ به نام ايشان نامگذاري شد.
حق شناس ادامه داد: درخواستي هم توسط سازمان نظام پزشکي وجود داشت مبني بر اينکه براي بزرگداشت بيش از ۱۵۰ نفر از همکارانشان از کادر پزشکي، درماني و پرستاري که در مقابله با کرونا جان خود را از دست داده اند در آستانه روز پزشک بتوانيم نامگذاري براي آنها داشته باشيم و عنوان مدافعان سلامت براي اين نامگذاري پيشنهاد شده بود که به تصويب اعضاي شوراي شهر تهران رسيد.

وي ادامه داد: بر اين اساس عنوان مدافعان سلامت در خيابان زرافشان شمالي در نزديکي وزارت بهداشت و درمان که قبلا حدود ۷ گذر منشعب از آن به نام پزشکان شايسته کشور نامگذاري شده بود، خيابان اصلي نيز به نام مدافعان سلامت نامگذاري شد که اين کار در راستاي قدرداني از تلاشهاي غيرقابل توصيف و خدمات آنها بوده است.

حق شناس تاکيد کرد: حدود ۱۵ نامگذاري ديگر نيز به نام شهيدان والامقام کشور در آخرين جلسه شوراي شهر تهران به تصويب رسيد و تعدادي پل و ميدان بي نام وجود داشت که پيشنهادات کميسيون براي نامگذاري آنها همگي در شورا با اتفاق آراء به تصويب رسيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره