نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

توزیع بیمارستانی رمدسیویر ایرانی برای موارد شدید کووید-۱۹

منبع
ايسنا
بروزرسانی
توزیع بیمارستانی رمدسیویر ایرانی برای موارد شدید کووید-۱۹

ايسنا/ محققان يکي از شرکت‌هاي دانش بنيان به فرمولاسيون توليد داروي رمدسيوير براي بيماران با علايم شديد کوويد-۱۹ دست يافتند که بنا بر سياست‌هاي وزارت بهداشت در حال حاضر اين دارو تنها توزيع بيمارستاني دارد.

دکتر سعيد ملکي، مديرعامل اين شرکت دانش‌بنيان در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينکه اين شرکت در سال ۱۳۸۱ فعاليت خود را آغاز کرد، گفت: هدف از تاسيس اين شرکت، توليد داروهاي خاص و وارداتي بوده است؛ از اين رو توانستيم بسياري از داروهاي وارداتي مورد نياز کشور را توليد کنيم.

ملکي، داروهاي توليد شده در اين شرکت را داروهاي وارداتي مورد نياز براي بيماران مبتلا به بيماري‌هاي خاص مانند تالاسمي، سرطان‌ها و همچنين برخي از آنتي بيوتيک‌ها و داروهاي ضد قارچ و ويروس دانست و يادآور شد: از جمله داروهاي ضد قارچ و ويروس را مي‌توان به "آسيکلووير" تزريقي و "وريکونازول" اشاره کرد که در حال حاضر به بازار سلامت کشور عرضه شده‌اند.

وي با اشاره به موفقيت اين شرکت در توليد داروي  رمدسيوير افزود: اين دارو قبلا براي درمان بيماري‌هايي چون "سارس" و "مرس" تجويز مي‌شد؛ ولي از آنجايي که در ايران اين دو بيماري شيوع نيافت، اين دارو به توليد داخل نرسيد.

مجري طرح اضافه کرد: پس از شيوع کرونا ويروس در کشور و متعاقب آن مطالعات نشان داد که اين دارو در درمان مبتلايان به اين ويروس اثربخش است؛ از اين رو به سمت توليد اين دارو رفتيم.

به گفته ملکي، اين دارو همزمان با ساير کشورها در ايران به توليد رسيد و وارد بازار دارويي کشور شد.

ملکي، اثرات اين دارو بر ويروس کرونا را مشابه اثرات آنتي بيوتيک‌هاي باکتريا استاتيک دانست و توضيح داد: مکانيزم اين دارو در بدن به گونه‌اي است که از تکثير و رشد اين ويروس در بدن جلوگيري مي‌کند.

وي ادامه داد: هر دارويي که مانع از رشد ويروس در بدن مي‌شود، در هر زماني که فرد مبتلا به آن مي‌شود، قابل تجويز است.

اين محقق يادآور شد: در بسياري از مبتلايان، کرونا ويروس بدون علامت فرد را درگير مي‌کند؛ از اين رو در شرايط شيوع اين ويروس، سعي مي‌شود که اين دارو براي افرادي تجويز شود که در مرحله حاد بيماري قرار دارند.

ملکي با تاکيد بر اينکه داروي رمدسيوير توليد شده است، اظهار کرد: توليد داروي رمدسيوير به‌محض تاييد وزارت بهداشت و درمان در دستور کار اين شرکت دانش بنيان قرار گرفت و اکنون در حال طي مراحل ثبتي است تا در بيمارستان‌هاي کشور به‌صورت گسترده توزيع شود.

ملکي خاطر نشان کرد: از آنجايي که اين دارو يک داروي ژنريک است، در بيماراني که علايم حاد اين ويروس را داشتند، از اين دارو به آنها تجويز شد و نتايج تست‌هاي کارآزمايي‌هاي باليني نشان داد که اين دارو براي کاهش رشد ويروس‌ها اثر مثبت داشته است.

وي با بيان اينکه اين دارو به طور اختصاصي براي ويروس کرونا توليد شده است، اضافه کرد: بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، اين دارو بيشتر بيمارستاني و براي بيماران مبتلا به کرونا ويروس که در بيمارستان بستري هستند، تجويز مي‎شود؛ از اين رو سياست وزارت بهداشت بر توزيع داروخانه‌اي اين دارو نيست.

ملکي خاطر نشان کرد: اين دارو مستقيما به داروخانه‌هاي بيمارستان‌ها توزيع مي‌شود.

اين محقق حوزه دارويي با اشاره به تجربيات اين شرکت در شرايط شيوع ويروس کرونا و اقدام براي ‌توليد دارو، تاکيد کرد: رفتار ويروس‌ها در سال‌هاي گذشته نشان داد که موتاسيون و جهش‌هاي ژنتيکي در  ويروس‌ها زياد بوده است، به گونه‌اي که در ۲۰ يا ۳۰ سال گذشته دنيا بيماري‌هايي چون سارس، مرس و ابولا را تجربه کرد، ضمن آنکه ويروس آنفلوآنزا نيز جهش‌هاي زيادي داشته که نشان مي‌دهد در سال‌هاي آينده انواع جديد از اين ويروس‌ را خواهيم داشت.

وي ادامه داد: ما هم اگر پايه توليد داروهاي ديگر را از قبل نداشتيم، نمي‌توانستيم به اين سرعت به توليد داروي رمدسيوير دست يابيم؛ از اين رو لازم است که شرکت‌هاي اين حوزه فعاليت‌هاي علمي و تحقيق و توسعه خود را در زمينه‌هاي مختلف افزايش دهند تا اگر در آينده مجددا با چنين چالش‌هايي در حوزه سلامت مواجه شديم، آمادگي مقابله با آن را داشته باشيم.

به گزارش ايسنا، در اکتبر سال ۲۰۱۵ مؤسسه پژوهش پزشکي بيماري‌هاي عفوني ارتش ايالات متحده آمريکا اعلام کرد که نتايج پيش‌باليني اميدوارکننده‌اي به‌دست آورده‌اند که ماده دارويي GS-۵۷۳۴ مي‌تواند ويروس ابولا را در ميمون‌هاي "رزوس" مهار کند. 

ماده دارويي GS-۵۷۳۴ عنوان داروي رمدسيوير (Remdesivir‎) است که به عنوان يک داروي ضد ويروس جديد شناخته مي‌شود. اين دارو را شرکت دارويي گيلياد کشور آمريکا براي درمان بيماري ويروسي ابولا و عفونت‌هاي ويروسي ساخت، ولي به‌تدريج مشخص شد که اين دارو خاصيت ضد ويروسي عليه ساير ويروس‌هاي تک‌رشته‌اي RNA نظير ويروس سين‌سيشيال تنفسي، ويروس خونين، ويروس تب لاسا، ويروس نيپا، ويروس هِـندرا و خانواده کرونا ويروس‌ها (شامل کروناويروس مرس و سارس)، را دارد.

بر اين اساس در زمان شيوع جهاني کرونا ويروس، اداره غذا و داروي آمريکا به داروي رمدسيوير جهت استفاده در درمان موارد شديد کوويد-۱۹ در بيمارستان مجوز اضطراري داد و اين پروتکل نيز در دنيا در حال اجرا است.

در ايران نيز، اين دارو براي موارد شديد کوويد-۱۹ که در بيمارستان‌ها بستري هستند، تجويز مي‌شود و از آنجايي که اين دارو وارداتي است، محققان و برخي از شرکت‌هاي دانش‌بنيان نسبت به توليد اين دارو در کشور اقدام کردند. اين دارو تنها توزيع بيمارستاني دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره