فارس/ متخصص مشاوره و روانشناسي توضيحاتي را در مورد پيشگيري از تشديد افسردگي مادراني که در کرونا صاحب فرزند شده‌اند، ارائه داد.

 
مريم داودوندي، متخصص مشاوره و روانشناسي، اظهار داشت: فاصله گذاري اجتماعي و قرنطينه‌هاي طولاني مدت از يک سو و نياز به روابط اجتماعي و کاهش تفريحات به عنوان يک نياز بنيادي، از سوي ديگر باعث شده تا در برخي از افراد به خصوص زنان خانه دار موجب بروز و يا تشديد علائم افسردگي شود.

وي تصريح کرد: افرادي که دچار اين عارضه رواني هستند از علائمي همچون غم، بي حوصلگي، کاهش انگيزه، کاهش انرژي، خستگي، عدم لذت بردن از زندگي، بي هدفي، گاه تغيير اشتها و تغيير الگوي خواب و نيز رفتارهايي مانند زودرنجي و عصبانيت رنج برده و گاهي به مراکز درماني مراجعه مي‌کنند که بروز همزمان برخي از اين علائم مي تواند بيانگر افسردگي باشد.

وي با بيان اينکه يکي از عوامل بنيادي ايجاد افسردگي، احساس تنهايي است، افزود: فاصله گرفتن افراد از يکديگر و ماه‌ها قرنطينه باعث شده تا برخي افراد به‌خصوص زناني که فعاليت اجتماعي بيرون از خانه ندارند و يا سالمنداني که تنها مانده‌اند، علائم افسردگي را بيشتر تجربه کنند.

داودوندي ادامه داد: افرادي که دچار اين اختلال مي‌شوند بيشتر مستعد آسيب‌هاي ناشي از استرس هستند. افرادي که براي اولين بار در زندگي افسردگي را تجربه مي کنند غالبا بايد با يک استرس سنگين مواجه شده باشند ولي در موارد عود مجدد افسردگي، فرد ممکن است با يک عامل تنش زاي ضعيف تري، دوره‌هاي افسردگي بعدي را تجربه کند.

اين متخصص مشاوره روانشناسي گفت: مشکلي که اين افراد با آن مواجه مي‌شوند آن است که برخلاف نياز بنيادي خود براي برقراري ارتباط عاطفي با نزديکترين بستگان ازجمله همسر و يا اعضاي خانواده خود، سعي در فاصله گرفتن از آنان مي‌کنند که اين رفتار سبب تنهاتر شدن آنها مي‌شود. نتايج اين رفتار خود مي‌تواند محرک ديگري براي عود سريع‌تر دوره‌هاي بعدي افسردگي شود.

داودوندي توضيح داد: اين روزها به اشتراک گذاري تجربيات شخصي افراد، از ابتلا به بيماري کرونا و يا احساس ناخوشي‌هايي که شايد وجود خارجي هم نداشته باشند، به شکلي گسترده در شبکه هاي مجازي و در سايت هاي گفت‌و‌گو مشاهده مي.شود. افراد با بيان علائم بيماري خود و سير تشخيص، درمان و نحوه مبارزه با آن، به‌ويژه در ارتباط با بيماري کرونا سعي در جلب توجه ديگران مي‌کنند ليکن بايد توجه داشت که اين‌ روش اشتراک تجربيات گاه مي‌تواند در برخي افراد سبب برانگيختن حس اضطراب و ناتواني شود. بويژه اينکه يادمان باشد در ميان آنها افرادي نيز وجود دارند که از اين طريق به دنبال کسب درآمد و يا شهرت اينترنتي هستند.

وي اضافه کرد:  افرادي که در بين نزديکان خود کساني را با سابقه اختلالات افسردگي مي شناسند.

بايد در نظر داشته باشند که بروز يک علامت و در مدت زمان بسيار کوتاه نمي‌تواند نشانه قطعي اختلال افسردگي باشد، بلکه بروز همزمان چند علامت و در مدت زمان معين و مطابق تشخيص متخصصان درماني الزامي است. بنابراين لازم است به گفته‌هاي آنان دقت و اهميت داده شود تا در صورت لزوم از اقدامات سريع و به موقع درماني بهره ببرند.

وي افسردگي پس از زايمان را نيز در زنان شايع دانست و افزود: مادراني که در دوران کرونا و به تازگي صاحب فرزند شده‌اند بايد مطابق توصيه‌هاي وزارت بهداشت عمل کرده ليکن بايد از نگراني‌هاي بي مورد و افراطي در ارتباط با ابتلاي احتمالي خود و يا فرزندانشان به کرونا بپرهيزند. در دوران پس از زايمان، مادران حساس تر مي شوند و نياز به حمايت همسر و اقوام نزديک را دارند بنابراين به دليل نگراني از ابتلا به بيماري کرونا، گاه مراقبيني بجز همسر نمي‌تواند در کنار آنان باشد. اين شرايط ايجاد شده گاه مي‌تواند در اولين تجربه پدر و مادر شدن در همسران احساس تنهايي، اضطراب و افسردگي را ايجاد و تشديد کند.

داودوندي خاطرنشان کرد: افسردگي ممکن است ريشه در تجربه آسيب‌هاي احساسي، حوادث تلخ کودکي يا اختلال شخصيت و يا زمينه خانوادگي داشته باشد. همچنين اعتماد به نفس پايين، اضطراب و ترس عوامل ديگر پديدار شدن اين اختلال محسوب مي‌شود ولي درهرحال آنچه مسلم است اينکه افراد بايد تحت درمان.هاي تخصصي قرار گيرند وگرنه درحالت پيشرفته اين اختلال مي‌تواند مشکلات جدي‌تري را براي فرد بيمار به وجود آورد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar