ايرنا/ محققان واکسن تنفسي جديدي را توسعه دادند که ويروس SARS-CoV-۲ را هدف مي‌گيرد و در آزمايشات اوليه مانع ابتلاي موش‌ها به کوويد ۱۹ شده است.


محققان دانشگاه واشنگتن واقع در آمريکا براي ساخت اين واکسن، پروتئين تاجدار ويروس را به درون ويروس ديگري که عامل سرماخوردگي بوده و آدنوويروس نام دارد، وارد کردند. آدنوويروس مورد استفاده براي اين منظور به گونه‌اي دست‌ورزي شد که قابليت ايجاد بيماري در بدن را نداشت. بدين ترتيب ويروس بي‌خطر، پروتئين تاجدار را وارد بيني مي‌کند و بدن مي‌تواند يک واکنش ايمني تمام عيار را در برابر ويروس SARS-CoV-۲ نشان دهد؛ در حالي که در معرض خطر ابتلا به بيماري قرار ندارد.

همچنين محققان در پروتئين تاجدار مورد استفاده در اين تحقيقات، دو جهش ايجاد کردند تا به صورت مناسب‌ترين شکل براي توليد آنتي‌بادي درآيد و اين شکل را براي مدت طولاني حفظ کند.

اين واکسن بر خلاف ساير نمونه‌هاي در دست توليد، از طريق تنفس مورد استفاده قرار مي‌گيرد که طريق اصلي آلودگي به ويروس محسوب مي شود. محققان دريافتند ورود واکسن به بدن از طريق بيني، موجب شکل گيري يک واکنش ايمني قوي مي‌شود، اما اين واکنش اغلب در سيستم تنفسي و بيني ايجاد مي‌شود تا مانع ورود عفونت به درون بدن گردد.

موش‌هاي مورد آزمايش با استفاده از اين واکسن کاملا در برابر بيماري کوويد ۱۹ مقاوم شدند و حتي در برخي از آنان شواهدي از نوعي ايمني موسوم به sterilizing immunity به دست آمد که در آن پس از مواجه شدن با ويروس، هيچ‌گونه اثر عفونت در بدن باقي نمي‌ماند.

قرار است اين واکسن در مرحله بعدي روي نخستي سانان غير از انسان مورد آزمايش قرار گيرد تا ايمني و اثرگذاري آن بر جلوگيري از کوويد ۱۹ به تاييد برسد.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه سل (Cell) منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar