نوسازی ۶۵ هزار دستگاه کامیون تا سه سال آینده
ايرنا/ وزير راه و شهرسازي در مراسم انعقاد قرارداد نوسازي هزار دستگاه کاميون فرسوده، گفت: بر اساس برنامه جديد در سه سال ۶۵ هزار دستگاه کاميون فرسوده نوسازي خواهد شد.
مراسم امضاي قرارداد نوسازي هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل کالاي برون شهري بين سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي، ايران خودرو ديزل و بانک توسعه تعاون عصر امروز شنبه و با حضور محمد اسلامي، وزير راه و شهرسازي در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.
«محمد اسلامي» در اين مراسم، گفت: خدا را شاکريم که امروز گامي ديگر را براي نوسازي ناوگان حمل و نقل بخش کالا در سال جهش توليد بر مي داريم.
وي با بيان اينکه اگر ساز و کارهاي قبلي به هر دليلي دچار مشکلاتي شده است نبايد وقت را تلف کنيم، افزود: لازم است با درک واقعيت هاي فعلي شرايط را تغيير دهيم.از سال ۱۳۷۸ تاکنون ۲۰ هزار دستگاه کاميون نوسازي شده است اما امروز گام بزرگ ديگري بر مي داريم که بر مبناي آن ۶۵ هزار دستگاه کاميون در بخش کالا تا سه سال آينده نوسازي مي شود.
وي ادامه داد:شرکت سازنده ناوگان کاميون متعهد است در سال جاري بيش از دو هزار دستگاه ناوگان تحويل دهد و قرارداد با ايران خودروديزل از سال گذشته پايهگذاري شده است.
اسلامي درباره جزييات اين قرارداد، گفت: اين قرارداد با همت شرکت ايرانخودرو ديزل، بانک توسعه تعاون و سازمان راهداري عملي خواهد شد و کاميوني به متقاضيان تحويل خواهد شد که قواي محرکه مطلوب و مورد علاقه رانندگان است.
وي با بيان اينکه در قراردادي که امروز بسته شد، نوسازي هزار دستگاه در دستور کار قرار گرفت، افزود: اين قرارداد ظرفيت نوسازي تا سقف پنج هزار دستگاه را نيز دارد.
وي تاکيد کرد: يک برنامه سهساله را براي نوسازي ٦٥ هزار دستگاه طي مي کنيم. در اين برنامه فرض کردهايم که خودروهاي بالاي ۶۰ سال تا ۴۰ سال را پوشش دهيم.
اسلامي ادامه داد: اين طرح را با توجه به سازوکاري که از منابع تبصره ۱۸، منابع داخلي سازمان راهداري و ماده ۱۲ قانون که در جهت تکاليف وزارت نفت است، دنبال ميکنيم. اين طرح کمک ميکند که متقاضيان با يک پيشپرداخت حداقلي و متوسط، وارد فرآيند نوسازي شوند.
وزير راه و شهرسازي ضمن ابراز اميدواري براي اينکه توليد و تحويل بهموقع حرکت نوسازي ناوگان حمل و نقل در يک بازه سه ساله محقق شود،گفت: بانکها بايد روند تسهيلات را روانسازي کنند تا اين فرآيند با حداقل زمان عملياتي شود تا با استفاده از ظرفيت صنعتي و تکنولوژي داخل بتوانيم کاميونهاي مطلوبي را براي تقويت ناوگان حمل و نقل، کيفيت بخشي و بهرهوري در حمل و نقل و دهها دستاورد ديگر عرضه و در اختيار مردم قرار دهيم.
قيمت خودروهاي سنگين با افزايش توليد شکسته ميشود
به گزارش ايرنا، سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت با بيان اينکه قيمت ناوگان سنگين درحال حاضر در کشور بالا و نرخها کاذب است، گفت: با انجام چندين قرارداد و افزايش توليد، قيمت خودروهاي سنگين شکسته ميشود.
«جعفر سرقيني» در مراسم انعقاد قرارداد نوسازي کاميونهاي فرسوده که عصر امروز در وزارت راه و شهرسازي برگزار شد،گفت: وزارت راه و شهرسازي از قراردادهاي توليد داخلي حمايت مي کند و اين بسيار خوب است. در ميان توليدکنندگان داخلي، امکان توليد بالاي کاميونها را داريم و در يک سال ۱۱ هزار دستگاه خودروي سنگين توليد کرديم.
وي به جزييات قرارداد جديد که در آن هزار دستگاه کاميون توسط خودروسازان داخلي ساخته مي شود اشاره کرد و گفت: ميتوانيم به راحتي اين رقم را تا ۵ هزار دستگاه در سال هم افزايش دهيم.
سرقيني به مشکلات مربوط به ايمني خودروهاي فرسوده اشاره کرد و ادامه داد: تردد خودروهاي سنگين فرسوده در جادهها، آلايندگي محيطزيست و مصرف سوخت بالا دارد.
وي گفت: با يک محاسبه سرانگشتي به اين نتيجه رسيديم که خودروهاي بالاي ۴۰ سال در جادهها با فرض پيمايش منطقي، شامل تردد هفتهاي ۴ هزار کيلومتر و سالانه ۲۰۰ هزار کيلومتر، ميتوانند از محل صرفهجويي سوخت، به نحوي در پروسه نوسازي قرار گيرند که هزينه نوسازي آنها ظرف دو سال بازگردانده شود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بيان اينکه ساخت هزار دستگاه رقم بزرگي نيست، گفت:قيمت بازار خودروهاي سنگين فرسوده بالاست و اعداد و ارقام موجود، کاذب است؛ بنابراين ميتوانيم با اجراي چندين قرارداد و فزايش توليد خودروهاي سنگين نو، اين قيمت کاذب را بشکنيم.