نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

استخدام بی سابقه در آموزش و پرورش تا پایان سال ۱۴۰۰

منبع
ميزان
بروزرسانی
استخدام بی سابقه در آموزش و پرورش تا پایان سال ۱۴۰۰

ميزان/ وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه در سال ۹۹ مجوز استخدامي‌اي گرفتيم که در ۱۰ سال گذشته بي سابقه است، افزود: ۲۰ هزار مجوز جذب در دانشگاه فرهنگيان از طريق کنکور و ۲۸ هزار نفر از طريق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگيان و برگزاري آزمون استخدامي و ۲۵ هزار مجوز تبديل وضعيت حق التدريس‌ها و آموزش دهنده و آموزشياران نهضت و مربيان پيش دبستاني را دريافت کرده ايم.

محسن حاجي ميرزايي در ارتباطي با راديو گفتگو به مناسبت هفته دولت درباره افزايش حقوق فرهنگيان اظهار کرد: يکي از دغدغه‌هاي جامعه فرهنگي رتبه بندي است. فرهنگيان علاقه‌مند هستند همانند دانشگاهيان و متناسب با صلاحيت‌هاي حرفه‌اي و تخصصي در درجات مختلفي طبقه بندي شوند.
 
وي افزود: معلم يک واژه منحصر است که افراد تجربيات و صلاحيت و تحصيلات متفاوتي دارند و انتظار دارند که اين موارد در دريافتي آن‌ها لحاظ شود. سندتحول و قانون هم بر اين موضوع تاکيد و تصريح کرده است.
 
وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه قبل از دوره وزارت بنده هم اقداماتي انجام شده بود و مجموعه اين تلاش‌ها در دوره بنده به ثمر نشست گفت: بر اساس آيين نامه، رتبه بندي معلمان در رسته شاغلين رسمي متناسب با صلاحيت‌هاي عمومي، حرفه‌اي و اختصاصي در رتبه‌هاي يک تا پنج قرار گرفته و برحسب هررتبه از مزايايي بهره‌مند شدند.
 
افزايش ۶۵ درصدي حقوق فرهنگيان از مهر ۹۸ تا خرداد ۹۹
 
حاجي ميرزايي بابيان اينکه رتبه بندي از مهر ۹۸ اجرايي شد که هم کمک خوبي بود و هم پاسخي به مطالبات بود افزود: آخر سال ۹۸ فوق العاده فصل دهم قانون مديريت خدمات که اجازه رشد ۵۰ درصدي امتيازات را مي‌داد بخش اداري که از اين ظرفيت استفاده نکرده بودند که مشمول شدند. چون قبلا رتبه بندي را از همين ظرفيت فصل دهم اجرا کرده بوديم، شاغلين آموزشي هم از مزايايي بهره‌مند شدند و مجددا همه در يک نقطه مشترکي از اين قانون بهره‌مند شدند.
 
وي افزود: يک فوق العاده تخصصي داشتيم که مشاغل اداري در مابقي دستگاه‌هاي اداري مي‌گرفتند، اما در آموزش و پرورش شامل آن نبودند که از خرداد ۹۹ اعمال و در احکام اعمال شد. مجموعه اتفاقاتي که از مهر ۹۸ تا خرداد ۹۹ در حقوق فرهنگيان رخ داد بيش از ۶۵ درصد افزايش حقوق را به همراه داشت.
 
وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه برخي فرهنگيان گلايه دارند که چرا مرتب اين موارد اطلاع رساني مي‌شود؟ گفت: اين نکته درست است؛ اما اين سوال را همه جا از ما مي‌پرسند، زيرا در جامعه فرهنگيان چنين سوالي مطرح است. با همه اين‌ها تصريح مي‌کنم که افزايش ۶۵ درصدي حقوق باعث شده حقوق فرهنگيان به متوسط دريافتي کشوري ساير کارکنان دولت نزديک شود.
 
تاييد اطلاعات ۷۵ هزار فرهنگي در ثبت نام مسکن فرهنگيان
 
حاجي ميرزايي درباره مسکن فرهنگيان نيز اظهار کرد: فراخواني به همه فرهنگيان اعلام کرديم که هر کسي صاحب خانه نيست و واجدشرايط خانه دار شدن است ثبت نام کند. ۳۲۰ هزار نفر از شاغلين و بازنشستگان ثبت نام کردند که اسامي را در اختيار وزارت راه قرار داديم که اطلاعات ۷۵ هزار نفر تاييد شد، البته بررسي‌ها ادامه دارد و ممکن است تعداد ديگري به اين جمع افزوده شود.
 
وي ادامه داد: تفاهم ما براي ساخت ۱۷۰ هزار مسکن است و قرار شده هرکجا که زمين داريم ما در اختيار قرار دهيم و هرکجا زمين نداريم وزارت راه اقدام کند تا فرهنگيان از تسهيلات درنظر گرفته شده استفاده کنند. در گام اول نزديک به ۲۰ هزار نفر واحد مسکوني شان هم مشخص شد و ۳۰ تا ۹۰ درصد هم احداث شده است.
 
وزير آموزش و پرورش گفت: به ما نويد داده اند تا ۵۰۰ واحد را تا آخر سال ۹۹ تحويل بدهند. اولويت را به بازنشستگان، زوج‌هاي فرهنگي و زنان سرپرست خانوار داده ايم. اعتباري براي دريافت وام مسکن در نظر گرفته شده است.
 
به روز رساني پرداخت خسارات بيمه‌اي 
 
حاجي ميرزايي با اشاره به بيمه فرهنگيان نيز اظهار کرد: همه ما در معرض بيماري قرار داريم. کاري که توانستيم امسال انجام دهيم اين بود که تعداد خدمات مشمول بيمه را افزايش داديم و تعداد مراکزي که افراد مي‌توانستند مراجعه کنند را نيز افزايش داديم. زمان پرداخت خسارات را به يک هفته کاهش داديم و اکنون پرداخت خسارات به روز است.
 
استخدام بي سابقه در آموزش و پرورش تا پايان سال ۱۴۰۰ 
 
وي با بيان اينکه در سال ۹۹ مجوز استخدامي که گرفتيم در ۱۰ سال گذشته بي سابقه است افزود: ۲۰ هزار مجوز جذب در دانشگاه فرهنگيان از طريق کنکور و ۲۸ هزار نفر از طريق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگيان و برگزاري آزمون استخدامي و ۲۵ هزار مجوز تبديل وضعيت حق التدريس‌ها و آموزش دهنده و آموزشياران نهضت و مربيان پيش دبستاني را دريافت کرده ايم.
 
وزير آموزش و پرورش افزود: طبق قانون برنامه تا آخر سال ۱۴۰۰ بايد همه اين افراد که از آن‌ها نام برديم تبديل وضعيت و استخدام شوند که براي امسال اين مجوز ۲۵ هزار نفر است.
 
سير صعودي جمعيت دانش آموزي و بازنشستگي فرهنگيان تا سال ۱۴۰۴ 
 
حاجي ميرزايي با بيان اينکه در طول برنامه ششم توسعه که هنوز يکسال آن باقي مانده است ۱۸۶ هزار نفر در آموزش و پرورش استخدام شده اند که سه برابر جذب نيرو در برنامه پنجم توسعه است گفت: تا سال ۱۴۰۴ سير جمعيت دانش آموزي صعودي و سير بازنشستگي در آموزش و پرورش هم صعودي است و هرسال حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر بازنشسته مي‌شوند.
 
کرونا و آموزشي که تعطيل نشد 
 
وي در ادامه درباره عملکرد وزارت آموزش و پرورش در دوران کرونا گفت و توضيح داد که دنيا در برابر پديده غيرمنتظره‌اي قرار گرفت که همه شئون زندگي را تحت تاثير قرار داد و بزرگترين وقفه آموزشي رخ داد. بيش از يک ميليارد افراد در حال تحصيل از رفتن به مدرسه و دانشگاه محروم شدند.
 
وزير آموزش و پرورش افزود: اين تعطيلات طولاني شد و يکي از مهمترين آسيب‌هاي ان اين بود که خطر ترک تحصيل افراد محروم‌تر را تهديد مي‌کند. فراموشي يافته‌ها و از دست دادن يک سال زندگي از ديگر تبعات چنين تعطيلات طولاني مدت بود. ما به اين نتيجه رسيديم که آموزش را تعطيل نکنيم. نهضتي در ميان فرهنگيان شکل گرفت. بايد روي کار‌هاي ارزشمند فرهنگيان کار شود و نمونه‌هاي فداکاري و ايثار آن‌ها به نمايش کشيده شود.
 
حاجي ميرزايي با بيان اينکه راه حل ثابت و يکساني در تمام دنيا وجود نداشت و کشور‌ها به روش‌هاي متعددي متوسل شدند اظهار کرد: ما از حيث سرعت و کيفيت آموزش کارنامه قابل قبولي داريم. يک هفته پس از تعطيلات آموزش‌هاي تلويزيوني شروع شد و به تدريج ساعات تدريس افزايش يافت و به ۴۰ نوبت آموزش از طريق شبکه‌هاي رسانه ملي رسيد و ۲۰۰۰ برنامه آموزشي ارائه شد.
 
 وي ادامه داد: البته دو سوم کتاب درسي آموزش داده شده بود و يک سوم باقي مانده از طريق رسانه ملي تدريس شد. تلويزيون ۹۷.۳ درصد پوشش داشت. پس از برنامه نيز امکان دانلود برنامه‌ها وجود داشت. تنها اشکال کار اين بود که تعاملي نبود و امکان دريافت بازخورد و کنترل نداشتيم که بچه‌ها برنامه را ديده اند يا خير؟؛ بنابراين ناگزير شديم به روش‌هاي ديگري روي بياوريم که در همين راستا شبکه شاد راه اندازي شد.
 
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينکه شبکه شاد بومي، ملي، يکپارچه، سراسري و تعاملي بود عنوان کرد: زماني نداشتيم که بخواهيم اين شبکه را به صورت پايلوت اجرا کنيم بنابراين قطعا ابتداي کار کاستي‌هايي داشت. بيش از ۱۱.۵ ميليون دانش آموز، دوميليون اولياي دانش آموزان و مديران و معلمان به شبکه پيوستند. تمام محتواي مورد نياز توليد و در شبکه شاد بارگذاري کرديم.
 
پرونده سال تحصيلي ۱۳۹۸ ـ ۱۳۹۹ با کمترين دغدغه بسته شد 
 
 حاجي ميرزايي ادامه داد: براي کساني که دسترسي به اينترنت نداشتند نيز بسته‌هاي آموزشي تهيه و ارسال شد و در برخي مناطق نيز کلاس‌هايي به صورت حضوري برگزار شد. ضمن آنکه از اواخر ارديبهشت مدارس به صورت موقت و يک ماهه براي رفع اشکال داوطلبانه بازگشايي شد و ۲۰ درصد دانش آموزان در روستا‌ها و ۱۵ درصد در شهر‌ها مراجعه کردند و اشکالاتشان رفع شد که در دوره ابتدايي آمار بالاتر بود. آزمون‌هاي پاياني نيز برگزار و پرونده سال تحصيلي با کمترين دغدغه بسته شد.
 
امکان برگزاري حضوري کلاس‌ها در ۳۵ درصد مدارس کشور 
 
وي درباره سناريو‌هاي بازگشايي مدارس از ۱۵ شهريور ماه در سه وضعيت سفيد، زرد و قرمز گفت: ستاد ملي کرونا به پيشنهاد آموزش و پرورش اعلام کرد که آغاز سال تحصيلي از ۱۵ شهريور باشد. اصل بر اين است هرکجا امکان برگزاري حضوري هست، کلاس‌ها حضوري برگزار شوند. ۳۵ درصد مدارس ما زير ۵۰ دانش آموز دارند و مجموع دانش آموزان آن‌ها به ۵۰۰ هزار نفر مي‌رسد که مي‌توانند کلاس‌ها را با رعايت فاصله گذاري اجتماعي به صورت حضوري برگزار کنند.
 
هزينه اينترنت شبکه شاد تامين مي‌شود/ اتصال تمامي مدارس به شبکه ملي اينترنت 
 
وزير آموزش و پرورش گفت: هرکجا جمعيت زياد است بچه‌ها به دو دسته تقسيم شوند و به اين ترتيب تعداد دانش آموز در هرکلاس کم شود، اما ممکن است در برخي مناطق اجازه برگزاري حضوري را به کلي به ما ندهند که در اين صورت آموزش غيرحضوري است. شبکه شاد را توسعه داده ايم و آموزش‌هاي تلويزيوني هم شروع مي‌شود.
 
حاجي ميرزايي افزود: از ابتداي شهريور با وزارت ارتباطات در ارتباطيم و متعهديم که همه مدارس به شبکه ملي اينترنت وصل شوند. درباره پهناي باند نيز در حال گفتگو هستيم. هزينه اينترنت را هم تامين مي‌کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar