نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

هشدار وزیر بهداشت در خصوص همزمانی آنفلوانزا و کرونا در پاییز

منبع
ايرنا
بروزرسانی
هشدار وزیر بهداشت در خصوص همزمانی آنفلوانزا و کرونا در پاییز

ايرنا/ وزير بهداشت با اشاره به اينکه ممکن است پاييز سختي در پيش داشته باشيم که شايد شاهد همزماني کرونا و آنفلوآنزا باشيم و وجود زيرساخت قوي استفاده از فضاي مجازي براي آموزش، به ما خيلي جسارت و قدرت تصميم گيري مي دهد که هم آموزش و پرورش را داير نگه داريم و هم براي پيشگيري از بيماري، تلاش کنيم.

سعيد نمکي روز يکشنبه در ديدار با محسن حاجي ميرزايي وزير آموزش و پرورش که براي تبريک روز پزشک به وزير بهداشت و مدافعان سلامت به ستاد وزارت بهداشت آمده بود،افزود: اگر بتوانيم با آميزه اي از آموزش هاي مجازي و حضوري و اطمينان بخشي به خانواده ها براي اينکه فرزندانشان در معرض آسيب نيستند، کار را دنبال کنيم اختلالي در سيستم آموزشي پيش نمي آيد همان گونه که در کنکور اثبات کرديم بهترين و سالم ترين لحظاتي که داوطلبان گذرانده اند، لحظاتي بود که آنها در جلسه کنکور حضور داشتند اما اگر تغييراتي حاصل شد با وزارت آموزش و پرورش بررسي خواهيم کرد.

وي گفت: پزشکاني که به عنوان مدافعان سلامت در سرحد عاشقي به شهادت رسيدند، دست پروردگان آموزگاران صديقي هستند که آنها را در دوره هاي ابتدايي، راهنمايي، متوسطه و دانشگاه تربيت کرده اند.

نمکي ادامه داد: آموزش و پرورش پايه گذار توسعه ملي است و اگر بخواهيم ببينيم کشوري به سمت توسعه يافتگي حرکت مي کند يا خير، نبايد اتوبان ها، کارخانه ها و چاه هاي نفت آن را ببينيم بلکه بايد ببينيم در مدارس آن چه کساني روي نيمکت ها نشسته اند و در آن کشور چقدر دانش آموزان روح جستجو گر دارند و چقدر معلمان آمادگي پاسخگويي به اين روح جستجوگر را کسب کرده اند.
وي افزود: بطور قطع توسعه ملي محقق نخواهد شد مگر با تربيت انسان توسعه يافته و اين انسان توسعه يافته به جز در دوران تولد که اذان در گوش نوزادان گفته مي شود، از اولين روزهاي مدرسه شکل مي گيرد و مدرسه اولين ايستگاه جمعي است که کودک در آن محيط، خيلي چيزها را فرا مي گيرد.
وزير بهداشت يادآور شد: در سازمان برنامه و بودجه معتقد بودم که اگر بخواهيم در توسعه ملي، تحول ايجاد کنيم بايد در مدارس سرمايه گذاري کنيم، قوي ترين معلمان را براي آموزش دوران ابتدايي انتخاب کنيم، بهترين حقوق را به آنها بدهيم که دغدغه خاطر نداشته باشند تا بهترين انسان ها براي توسعه آينده کشور تربيت شوند.
نمکي افزود: خيلي از موارد زندگي را بايد از روزهاي اول مدرسه به انسان ها آموخت. خيلي وقت ها فقط حافظه دانش آموزان را پر مي کنيم و در آموزش و جامعه محور تربيت کردن، نقصان هايي داريم. در خيلي از کشورهاي دنيا، روز اول کودکان را براي آموزش ترافيک به خيابانها، احترام به حقوق شهروندي و آشنايي با دموکراسي به مجلس مي برند.

آمادگي براي همزماني آنفلوانزا و کرونا در پاييز
وي تصريح کرد: ممکن است پاييز سختي در پيش داشته باشيم که شايد شاهد همزماني کرونا و آنفلوآنزا باشيم و وجود زيرساخت قوي استفاده از فضاي مجازي براي آموزش، به ما خيلي جسارت و قدرت تصميم گيري مي دهد که هم آموزش و پرورش را داير نگه داريم و هم براي پيشگيري از بيماري، تلاش کنيم.
وزير بهداشت بيان داشت: طرح هايي را در وزارت بهداشت براي مدارس آغاز کرده ايم که از نمونه هاي آن، مدارس عاري از پوسيدگي دندان است و براي اولين بار آن را در ارديبهشت سال گذشته در نمين اردبيل به عنوان پايلوت آغاز کرديم. نيت ما اين بود که دندان هاي يک ميليون و ۲۰۰ هزار دانش آموز پايه ششم ابتدايي که دوره بسيار مناسبي است را عاري از پوسيدگي کنيم و راه را ادامه داديم که با تعطيلات مدارس روبرو شد و اميدواريم که شاهد استمرار اين طرح با کمک وزارت آموزش و پرورش باشيم.
نمکي با بيان اينکه طرح نماد يا نظام مراقبت هاي اجتماعي دانش آموزي يکي از طرح هاي مهم براي دانش آموزان است، افزود: اين طرح يکي از زيباترين طرح هايي بود که در دولت تدبير و اميد به عنوان يک اقدام بين بخشي اجرا شد و خوشبختانه استمرار پيدا کرد و در قالب آن، بهداشت روان دانش آموزان در مدرسه و هم عوامل خطر تهديد کننده سلامت آنها مانند تغذيه و چاقي را مي توان پايش و مراقبت کرد.
وي گفت: امروز نگران شيوه زندگي دانش آموزان در مدارس هستيم. معتقديم که پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير را بايد از مدارس آغاز کنيم نه زماني که آنها در سنين نوجواني و جواني مبتلا شدند. در مدرسه مي توانيم تغذيه مناسب و ورزش منظم را به دانش آموزان بياموزيم و آن را جزء لاينفکي از زندگي شان کنيم.

فرزندسالاري در خانواده ها ظرفيتي براي نظام سلامت
وي تاکيد کرد: مدرسه بهترين کانون براي نظام سلامت است که بتواند تحول در بُعد توسعه نظام سلامت را از آنجا آغاز کند و امروز با توجه به فرزند سالاري در خانواده ها، يک دانش آموزان مي تواند در نظام سلامت، يک پيام آور سلامت باشد چون امروزه ديگر کودکان و دانش آموزان، رستورانها را انتخاب و نظام تغذيه خانواده را ساماندهي مي کنند.
وزير بهداشت با قدرداني از همراهي وزير آموزش و پرورش در مبارزه با کرونا از روزهاي نخست اپيدمي اين ويروس در کشور، گفت: در رعايت پروتکل ها، بايدها و نبايدهايي که بايد اجرا مي شد، وزير آموزش و پرورش، همواره پيشگام بود و بارها گفت که همه فضاها، معلمان و ظرفيت هاي اين وزارتخانه در خدمت مديريت کرونا است.
نمکي تاکيد کرد: زحمتي که همکاران ما در وزارت آموزش و پرورش براي ايجاد و تقويت زيرساخت فضاي مجازي براي آموزش به دانش آموزان کشيدند، قوت قلب زيادي به ما داد که هم مي توانيم از اينکه دانش آموزان از تحصيل دور مي مانند، نهراسيم و هم اينکه نگران نباشيم که دچار مشکلات ناشي از بيماري مي شوند. روزهاي اول اگر مي گفتند که کودکان کمتر به اين ويروس مبتلا مي شوند اما امروز شواهد محکمي داريم که با تغيير رفتار ويروس، کودکان را هم ممکن است گرفتار کند.

چاقي کودکان خطر مرگ کرونا را ۱۰ برابر مي کند
وزير بهداشت اضافه کرد: امروز مشخص شده کودکان و نوجواناني که دچار کوويد۱۹ مي شوند و عامل خطري مانند چاقي دارند حداقل تا ۱۰ برابر خطر مرگ و مير بالاتري دارند و اگر اين مورد را با برنامه اي مدون و منظم پيش ببريم قطعا به کاهش آسيب هاي ناشي از کوويد۱۹ در گروه دانش آموزان، کمک کرده ايم.
نمکي يادآور شد: قطعا در مورد بازگشايي مدارس در کنار وزارت آموزش و پرورش هستيم و ممکن است خانواده ها اضطراب داشته باشند. يقينا تک تک دانش آموزان، فرزندان و نوه هاي ما هستند. قطعا تلاش مي کنيم تا هيچ کدام از آنها دچار مشکلات خاص نشوند اما سازمان جهاني بهداشت اخيرا اشاره کرده که کشورها، افزايش بزهکاري هاي اجتماعي و مشکلات ناشي از عدم زيستن دانش آموزان در مدرسه در کنار همديگر، انزوا و مشکلات زندگي مدرن، عدم تحرک کافي و بهداشت روان را بايد در دوران کرونا مديريت کنند.
وزير بهداشت گفت: به نظر مي رسد بهتر است به جاي اينکه در دانشگاه ها ظرفيتي را ايجاد کنيم که مراقبان بهداشت مدارس را تربيت کنيم، بهتر است از ظرفيت کارشناسان بهداشت عمومي بيشتر استفاده کنيم. از سه دهه پيش که در وزارت بهداشت مسئوليت داشتم، اعتقاد داشتم که نيروهاي بهداشتي بايد چند ظرفيتي تربيت شوند و نبايد فقط براي بهداشت کودک يا مدرسه تربيت شوند بلکه بايد چند وجهي فعاليت کنند.
 نمکي تاکيد کرد: بهداشت يک پديده به هم پيوسته است و نمي توان بهداشت مدرسه را از بهداشت بارداري و بهداشت مدرسه و بارداري را از بهداشت خانواده تفکيک کرد. اگر کارشناسان عمومي را با طي دوره هاي آموزشي کوتاه مدت براي موفقيت بيشتر در مدارس را تربيت کنيم، دستاوردهاي بهتري خواهيم داشت.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar