حریرچی: ۱۰ درصد بستریهای کرونا فوت میکنند
فارس/ معاون وزير بهداشت با بيان اينکه اگر فرد مبتلا به کرونا هيچ نکتهاي را رعايت نکند در يک ماه ۴۳۰ نفر را آلوده خواهد کرد، گفت:۱۰ درصد بستريهاي کرونا فوت ميکنند.
ايرج حريرچي، معاون کل وزارت بهداشت که در برنامه تلويزيوني سلام صبح بخير شبکه 3 صحبت ميکرد با بيان اينکه کادر درمان و بهداشت کشور در شش ماه اخير شبانه روز درگير بودند و لحظهاي استراحت نداشتند، گفت: علاوه به درگيري خود کادر درمان و بهداشت خانوادههاي اين عزيزان نيز با مشکلات روحي و رواني بسياري درگير شدهاند.
حريرچي با بيان اينکه در چند روز گذشته دختر ۸ ساله دو تن از بهترين پزشکان اصفهاني بدون هيچ عارضه قبلي به علت مبتلا به کرونا جان خود را از دست داده است، گفت: بر طبق آمار جهاني از هر ۱۰ نفري بستري يک نفر فوتي، از هر ۲ نفري که در ICU بستري ميشوند ۱نفر فوتي و از هر ۱۰ نفري که مجبور به لوله گذاري در ICU ميشوند ۹ نفر فوت ميکنند.
وي با انتقاد از سفرهاي غير ضرور مردم گفت: متاسفانه هر ۰.۱ افزايش سفر، آمار ابتلا را ۱.۹ درصد افزايش داده و پيش بيني ميشود آخر هفته روزانه ۲ميليون تردد داشته باشيم. که به طور ميانگين در هر خودرو ۳.۴ نفر سرنشين وجود دارد و خود اين موضوع امار بسيار خطرناکي را به همراه دارد.
عضو ستاد ملي مبارزه با کرونا با بيان اينکه دولت مجبور است در دوگانه اقتصاد و معيشت تعادل را برقرار کند، گفت: دولتها هم ممکن است به خاطر اين تعادل دچار اشتباه شوند کما اينکه اسپانيا به علت معيشت و مشکلات اقتصادي مجبور به برداشتن برخي محدوديتها در سواحل و شهرها شد که همين باعث موج دوم کرونا در اين کشور شده است تا آنجا که انگليس و برخي کشورهاي ديگر ورود از اسپانيا را با برخي محدويتها اعمال کردهاند.
حريرچي در پاسخ به اين سوال که چرا دولت سفر در تعطيلات پيش رو را ممنوع نکرد، گفت: خيلي از استانهاي ما اقتصادشان بر مبناي گردشگري است و حوزه گردشگري ۱۳ هزار ميليارد تومان خسارت ديده است و متاسفانه استان هايي که هدف گردشگري هستند وضعيت قرمز دارند که به مردم تاکيد ميکنيم که به آنجا سفر نکنند.
معاون وزير بهداشت با بيان اينکه اگر فرد مبتلا به کرونا هيچ نکتهاي را رعايت نکند در يک ماه ۴۳۰ نفر را آلوده خواهد کرد، گفت: خوشبختانه با وجود انجام پروتکلها و زدن ماسک در کشورمان امار ابتلا از هر فرد کرونايي در چند ماه اخير از ۲.۵ نفر به ۰.۹۳ نفر رسيده است.
معاون وزير بهداشت گفت: موضوع کرونا موضوع عبرتهاست چرا که برخي کشورها مانند انگليس که قبله بسياري در حوزه بهداشت و درمان بودند در موضوع کرونا عملکردهاي بسيار بدي داشتند.
وي در ادامه با بيان اينکه نبايد به اميد واکسن بود گفت: در پنجاه سال اخير توليد هر واکسن براي بيماريها متوسط هفت سال طول کشيده حتي براي برخي بيمارييها مانند ايدز و مالاريا با وجود درگيري چد ده ساله هنوز واکنسي کشف نشده است و لذا مردم بايد خودشان رعايت کنند.
حريرچي در پايان در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا سياست دولت همگاني شدن کرونا است، گفت: همگاني شدن کرونا کار احمقانهاي است و سياست دولت هم اين نيست چرا که وقتي باز هم احتمال ابتلاي مجدد وجود دارد اين کار عقلاني نيست.