ايسنا/ توليت آستان قدس رضوي با تشکر از عزاداران در رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي گفت: شما مردم ولايت‌مدار با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي بهانه به دست غرب‌زدگان و بدخواهان نداديد و مراسم عزاداري را باشکوه برگزار کرديد.

حجت‌الاسلام احمد مروي در آيين خطبه‌خواني شب عاشورا در حرم مطهر رضوي ضمن تسليت ايام عزاداري سيد و سالار شهيدان، پيرامون برگزاري مراسم عزاداري در محرم امسال اظهار کرد: حقيقتا بايد از مردم عزيز ولايت‌مدار و محبان امام حسين(ع) تشکر کرد. شما فاطمه زهرا(س) و پيغمبر اکرم(ص) را خشنود کرديد. هم با رعايت پروتکل‌هاي بهداشتي بهانه به دست غرب‌زدگان و بدخواهان نداديد و هم مراسم را باشکوه برگزار کرديد. متاسفانه هستند افرادي که چشمشان را به روي بسياري از اجتماعات و مسافرت‌ها ببندند و دم بر نياورند اما مراسم ديني را محکوم کنند. شما با تبعيت از رهبري و رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي، بهانه به دست دشمنان نداديد.

وي با اشاره به عظمت جايگاه امام حسين(ع) و کثرت روايات در خصوص ثواب زيارت امام حسين(ع)  عنوان کرد: در کتاب کامل‌الزيارات حديثي از امام صادق(ع) آمده که مي‌فرمايد «وقتي خدا خير کسي را بخواهد، حب امام حسين(ع) و زيارتش را در دل و قلبش قرار مي‌دهد». همچنين روايتي از امام کاظم(ع) در خصوص ثواب زيارت امام حسين(ع) است که مي‌فرمايد «کسي که حضرت اباعبدالله‌الحسين(ع) را از روي بصيرت و معرفت زيارت کند، خداوند گناهان او را از قديم و از روزي که انجام داده تا لحظه‌اي که به زيارت حضرتش نائل شده، مي‌بخشد». البته اين کثرت ثواب نه براي هر زيارتي است بلکه منظور زيارتي است که از روي معرفت و بصيرت باشد.

مروي اضافه کرد: زيارت بايد زيارتي باشد که فرد به واسطه آن امام حسين(ع) و اهداف ايشان را بشناسد و عارف به حق حضرتش باشد؛ همچنين امام معصوم را واجب‌الاطاعه بداند. با نگاهي به روايات پيرامون بصيرت و معرفت از يک طرف و وقايع پيراموني که در طول تاريخ اتفاق افتاده، اهميت بصيرت و معرفت را به خوبي درک مي‌کنيم.

توليت آستان قدس رضوي عنوان کرد: بعد از رحلت پيامبر اکرم(ص) در جنگ‌ها و مبارزاتي که به وقوع پيوست، عمدتا هر دو طرف مسلمانان بودند. در حکومت حدودا پنج‌ ساله اميرالمومنين(ع) جنگ‌هاي جمل، صفين و نهروان بر حضرت تحميل شد و افرادي که اين جنگ‌ها را به راه انداختند، همگي قائل به لااله‌الاالله و مسلمان بودند؛ نماز و قرآن مي‌خواندند و به طرف همان قبله‌اي که اميرالمومنين(ع) نماز مي‌خواند، نمازشان را به جا مي‌آوردند.

مروي اضافه کرد: در مقابل جريان بر حق امام حسن مجتبي(ع) نيز مسلمانان و قائلان به لااله‌الاالله بودند. در عاشورا آنان که در مقابل حجت خدا و پاره تن رسول‌الله ايستادند نيز مسلمانان و حتي برخي از آنان کساني بودند که براي حضرت نامه نوشته و ايشان را به کوفه دعوت کردند اما چرا اين اتفاقات افتاد؟ شعار عمربن‌سعد زماني که مي‌خواست به سپاهش فرمان حمله دهد، همان شعاري بود که پيغمبر(ص) براي مقابله سپاه اسلام با کفار در جنگ‌ها به کار مي‌برد. اين شعار را براي کشتن پسر پيغمبر(ص) به کار مي‌برد و مي‌گويد «اي لشکريان خدا براي کارزار آماده شويد».

توليت آستان قدس رضوي ابراز کرد: با نگاهي به همه اين وقايع درمي‌يابيم که نبود معرفت و بصيرت باعث به وجود آمدن عاشورا بود. آنان که مقابل حضرت سيدالشهدا(ع) ايستادند، موحد بودند؛ اشهد ‌ان ‌لا ‌اله ‌الا ‌الله و اشهد ان محمد عبده و رسوله مي‌گفتند؛ اهل حج و عبادت بودند؛ آنگاه با بي‌بصيرتي شمشير بر روي پسر پيغمبر(ص) کشيدند.

امسال با وجود پديده تلخ کرونا، از عظمت عزاداري‌ها ذره‌اي کم نشد

مروي با اشاره به روايت پيامبر(ص) با مضمون «ان لقتل‌الحسين(ع) حرارت في قلوب‌المومنين» تصريح کرد: آتش عشق و علاقه به اباعبدالله‌الحسين(ع) روزبه‌روز و در هر شرايطي شعله‌ورتر است و در هيچ شرايطي روضه اباعبدالله(ع) تعطيل نمي‌شود. امسال با پديده تلخي روبه‌رو بوديم که نمي‌توانستيم عزاداري آنچناني براي حضرت برپا کنيم اما از عظمت عزاداري‌ها ذره‌اي کاسته نشد.

وي افزود: اگر پيش از اين در هر محله، تنها مسجد و حسينه‌اش پرچم عزاي حضرت برافراشته مي‌شد، امسال شاهد اين بوديم که نه‌تنها کوچه‌ها و خيابان‌ها که هر خانه يک حسينيه شد؛ لذا اين ويروس منحوس نه‌تنها باعث کم‌رنگ شدن نام امام حسين(ع) و مراسم نشد بلکه آيين عزاداري‌ها پررنگ‌تر نيز ظاهر شد.

توليت آستان قدس رضوي با اشاره به برگزاري مراسم عزاداري رهبري در حسينيه امام خميني(ره) گفت: اين اقدام رهبري براي برپايي مراسم عزاداري به اين شکل، نشان از آن بود که مراسم عزاداري هيچ‌گاه تعطيل نمي‌شود و نبايد بشود؛ ولو با حضور يک نفر و بايد نام اباعبدالله‌الحسين(ع) در هميشه تاريخ بدرخشد.

مروي با بيان نقش علما و مراجع تقليد اظهار کرد: مواضع به‌حق مراجع تقليد در ايران و نجف، عقلانيت ديني و شيعي را در برابر رفتارهاي خرافي و وهن‌برانگيز که توسط متحجران و شيعه انگليسي صورت مي‌گيرد، به نمايش گذاشت. علما از آموزه‌هاي ديني اهل بيت(ع) در برابر نگاه‌هاي متحجران و مرتجعان دفاع کردند؛ گرچه در اين ميان از نيش عوام‌فريب‌ها هم مصون نماندند. همان‌طور که اميرالمومنين(ع) از متحجران و خوارج و امام حسن(ع) و امام حسين(ع) هم از گزند زبان اين گروه در امان نبودند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar