نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

واکسن آنفلوانزا برای چه کسانی ممنوع است؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
واکسن آنفلوانزا برای چه کسانی ممنوع است؟

ايسنا/ رئيس اداره بيماري‌هاي قابل پيشگيري با واکسن وزارت بهداشت، با اشاره به چرايي تغيير هرساله واکسن آنفلوآنزا، از پيش‌بيني تهيه ۲ ميليون دوز از اين واکسن براي کارکنان بهداشتي خبر داد و گفت: البته بازهم اولويت تزريق واکسن با کارکناني است که بيشتر در معرض خطر ابتلا باشند.

دکتر سيد محسن زهرايي با تاکيد براينکه تزريق واکسن آنفلوآنزا سبب کاهش ريسک ابتلا به بيماري مي‌شود، گفت: البته در موارد محدودي نيز واکسن آنفلوآنزا منع مصرف دارد، از جمله اين ممنوعيت‌ها بروز حساسيت شديد و نادر در دوره‌هاي قبلي تزريق واکسن آنفلوآنزا است که در چنين شرايطي توصيه مي‌شود فرد واکسن آنفلوآنزا دريافت نکند.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا همه بايد واکسن آنفلوآنزا تزريق کنند؟، اظهار کرد: به هيچ وجه بايد و الزامي براي تزريق واکسن براي همگان وجود ندارد اما، توصيه به واکسيناسيون بويژه براي افراد پرخطر امري ضروري است.

گروه‌هاي پر خطر هرساله بايد اقدام به دريافت واکسن کنند؛ اين گروه شامل افراد با نقص و ضعف سيستم ايمني، کودکان، خانم‌هاي باردار، کارکنان بهداشتي درماني به دليل نوع حرفه‌ خود و... هستند.

وي درباره ميزان نياز کادر بهداشتي به تزريق واکسن آنفلوآنزا، گفت: بسته به اينکه کدام‌ گروه‌ها را پوشش دهيم، نياز متفاوت است، اما امسال پيش‌بيني ۲ ميليون دوز واکسن براي کارکنان بخش بهداشتي درماني داشته‌ايم که اين ميزان هم با اولويت بندي ابتدا براي افرادي که در معرض خطر بيشتر و در تماس بيشتر با بيماران هستند، تزريق مي‌شود.

تا ساليان قبل تامين واکسن آنفلوآنزا براي اين گروه بسته به شرايط بين ۲۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار دوز تهيه مي‌شد.

زهرايي درباره چرايي تغيير هر ساله‌ واکسن آنفلوآنزا، تصريح کرد: مدت دوام واکسن‌ها بر حسب نوع واکسن و عامل بيماري‌زا متفاوت است؛ مثلا واکسن سرخک که در دو نوبت ارائه مي‌شود مي‌تواند ايمني‌زايي طولاني مدت ايجاد کند که نيازي به تکرار هم نخواهد داشت اما، در مورد آنفلوآنزا طول مدت ايجاد ايمني کوتاه و در بهترين حالت تقريبا بين ۸ تا ۱۲ ماه است.

البته همين مدت زمان ذکر شده در افراد مختلف، متفاوت است؛ مثلا در گروه‌هاي پرخطر که نقص سيستم ايمني دارند يا سالمندان ممکن است طول مدت ايمني شش ماه باشد.

وي با اشاره به اينکه ويروس آنفلوآنزا ثابت نيست و هرساله تغيير مي‌کند، تصريح کرد: نوع واکسن آنفلوآنزاي توليدي هر سال بر اساس برآورد جهاني بر ويروس‌هاي شايعي است که در دوره قبلي آنفلوآنزا وجود داشتند، با انتخاب انواع انتخاب شده از ويروس، واکسن عليه آنها توليد مي‌شود.

البته ممکن است سال بعد ويروس جديدي به وجود آمده باشد که با ويروس ساليان قبل متفاوت باشد. به همين دليل ميزان مصونيت حاصل از واکسن آنفلوآنزا مانند ساير واکسن‌ها نيست.

رئيس اداره بيماري‌هاي قابل پيشگيري با واکسن وزارت بهداشت، ادامه داد: علت توصيه به تزريق واکسن در گروه‌هاي پرخطر از آنجا نشات مي‌گيرد که با زدن واکسن شدت ابتلا به آنفلوآنزا در اين گروه و موارد بستري آن کاهش مي‌يابد.

البته زدن واکسن آنفلوآنزا به هيچ عنوان نبايد اين تصور را ايجاد کند که ديگر لازم نيست دستورالعمل‌هاي بهداشتي را رعايت کنيم؛ تمام اقدامات پيشگيري کننده بايد در نظر گرفته شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره