نماد آخرین خبر

هشدار پلیس آگاهی درباره خواستگارنماها

منبع
ايسنا
بروزرسانی
هشدار پلیس آگاهی درباره خواستگارنماها

ايسنا/ رئيس پليس آگاهي تهران نسبت به کلاهبرداري در لباس خواستگار هشدار داد.

سردار عليرضا لطفي در مطلبي آورده است: «وقتي فردي به خواستگاري دختر شما مي آيد قصد خريد خانه يا خودروي شما را ندارد بلکه براي خواستگاري از جگرگوشه شما آمده است. بي توجهي و قصور برخي خانواده ها در راه دادن غريبه اي که هيچ شناختي از او و گذشته اش ندارند باعث شگفتي و البته ناراحت کننده است.
به تازگي همکاران من در پايگاه چهارم پليس آگاهي موفق به دستگيري يکي از اين خواستگاران قلابي شده اند. شاکي پرونده که يک خانم جوان است، در تشريح اتفاق رخ داده به کارآگاهان پليس گفت: چندي قبل از طريق فضاي مجازي با پسري به نام "شاهين" آشنا شدم که خود را مهندس عمران و صاحب شرکت انبوه سازي معرفي کرد.
با ابراز علاقه اي که شاهين از خود نسبت به من نشان مي داد، پس از چندين قرار ملاقات موضوع ازدواج را مطرح کرد و گفت که يک پروژه ساخت مجتمع تجاري در سعادت آباد دارم که پس از اتمام آن، ازدواج مي کنيم و براي زندگي به آلمان مي رويم.
شاهين با خودروهاي گران قيمت به ملاقاتم مي آمد و يک بار هم مرا به پروژه مورد ادعايش برد. پس از مدتي گفت که مي تواند يکي از واحدهاي تجاري همان مجتمع را با روابطي که با شرکايش دارد به نصف قيمت برايم خريداري کند.
من هم فريب او را خوردم و مخفيانه طلاهاي خودم، مادرم، خواهرم و مقداري دلار که متعلق به پدرم بود را فروخته و مبلغ ۷۰۰ ميليون تومان را به شاهين دادم اما پس از مدتي او ناپديد شد و جواب تلفنم را هم نداد.»
لطفي در ادامه تاکيد مي کند: «پليس آگاهي تاکنون بارها از طريق انعکاس پرونده هاي خواستگاران قلابي از طريق پخس برنامه تلويزيوني پرونده مستند و ارايه پيام هاي هشداري در فضاي مجازي تلاش کرده است تا شهروندان را نسبت به ادعاهاي مطرح شده توسط افرادي که تحت عنوان خواستگار قدم به زندگي شان مي گذارند، آگاه سازد.
با اين وجود همچنان شاهد شکايات شهروندان در خصوص کلاهبرداري تحت اين عنوان هستيم. به همين دليل بار ديگر نکات هشداري را در اين زمينه به شهروندان يادآور مي شوم:

- فضاي مجازي تنها يک وسيله يا محل آشنايي افراد با يکديگر است و به هيچ عنوان به معناي اين نيست که به شما شناخت درستي از طرف مقابل تان مي دهد. شما بايد کليه ادعاهاي مطرح شده توسط افراد در فضاي مجازي را در دنياي واقعي راستي آزمايي کنيد سپس به آنان اجازه قدم گذاشتن به زندگي شخصي تان را بدهيد .

- هميشه بايد در آشنايي با افراد نسبت به وعده ها و پيشنهادات مالي وسوسه انگيز، با امتيازات غير عادي که به شما مي دهند با ديد شک و ترديد بنگريد. به خاطر داشته باشيد زنده کردن حس حرص و طمع در مخاطب کليد و شگرد اصلي کلاهبرداران است.

- فرد کلاهبردار براي فريب قربانيان از هر وسيله اي استفاده مي ­کند تا ادعاهاي خود را به چشم شما حقيقي جلوه دهد به همين دليل داشتن خودروي لوکس و گرانقيمت و يا ولخرجي در ملاقات هاي اوليه تاييدي براي ادعاهاي وي نيست و جزيي از نقشه و شگرد کار وي به شمار مي آيد. برهمين اساس شما براي اطمينان از صحت ادعاهايش بايد تحقيقات لازم را در خصوص هويت، شغل و شرايط اقتصادي و اجتماعي وي به عمل آوريد.

- در مواجهه با افرادي که به شما ابراز علاقه مي کنند و به سرعت پيشنهاد ازدواج مي دهند، شتابزده عمل نکنيد و اجازه ندهيد هيجانات مانع از تحقيق و قضاوت درست شما درباره افراد شود.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar