مولکول خنثی کننده کروناویروس شناسایی شد
ايسنا/ دانشمندان "دانشگاه پيتسبرگ" آمريکا در مطالعه اخيرشان اظهار کردهاند مولکول کوچکي را شناسايي کردهاند که ويروس کرونا را خنثي ميکند و ميتواند پايه و اساس براي توسعه دارويي به منظور پيشگيري و مبارزه با کوويد-۱۹ باشد.
محققان دانشکده پزشکي دانشگاه "پيتسبرگ" که يافتههاي خود را در مجله Cell منتشر کردند، گزارش دادند که مولکول مذکور يک جزئي از آنتي بادي است که ۱۰ برابر کوچکتر از يک آنتي بادي کاملاً بزرگ است و ميتواند پايه و اساس توسعه داروي کوويد-۱۹ باشد، مولکول مذکور "Ab۸" نام دارد و در پيشگيري و درمان کوويد-۱۹ در موش و همستر موثر بوده است.
محققان حدس ميزنند که Ab۸ به دليل کوچک بودن اندازهاش ممکن است کانديداي مناسبي براي توسعه به عنوان يک داروي استنشاقي يا داروي تزريقي باشد.
شرکت تازه تأسيس تحت حمايت دانشکده پزشکي دانشگاه پيتسبرگ "Abound Bio" به عرصه رقابت براي ايجاد درمان و واکسن کوويد-۱۹ گام نهاد و مجوز Ab۸ را براي توسعه در سراسر جهان صادر کرد.
دکتر "جان ملورز" (John Mellors) رئيس بخش بيماريهاي عفوني اين دانشگاه گفت: Ab۸ نه تنها ميتواند به عنوان درماني براي کوويد-۱۹ مورد استفاده قرار گيرد، بلکه ميتواند براي جلوگيري از ابتلا به عفونت کوويد-۱۹ نيز مورد استفاده قرار گيرد. آنتي باديهايي با اندازه بزرگ تر در برابر ساير بيماريهاي عفوني عملکرد خوبي داشتهاند که اين موضوع ما را اميدوار ميکند که اين نيز ميتواند يک درمان موثر براي بيماران مبتلا به کوويد-۱۹ و حتي براي محافظت از کساني که هرگز به اين عفونت مبتلا نشدهاند و ايمن نيستند، باشد.
دانشمندان دانشگاه کاروليناي شمالي در چپل هيل(UNC) و دانشکده پزشکي دانشگاه تگزاس(UTMB) در گالوستون و همچنين دانشگاه بريتيش کلمبيا و دانشگاه ساسکاچوان در اين تحقيق و ارزيابي شرکت کردند که منجر به نتيجه گيري در مورد Ab۸ شد. سخنگوي دانشکده پزشکي دانشگاه پيتسبرگ گفت که کشف آنتي بادي ريز Ab۸ بر اساس تحقيقات دکتر "ديميتر ديميتروف" نويسنده ارشد نشريه Cell و مدير مرکز درماني آنتي بادي دانشگاه پيتسبرگ است.
در سال ۲۰۰۳ نيز او آنتي باديهايي را کشف کرد که تأثير خنثي کنندهاي براي سارس داشتند. تيم وي از آن زمان آنتي باديهايي را کشف کرده است که با انبوهي از بيماريهاي عفوني از جمله ويروس مرس، دانگ، هندرا و نيپا مبارزه مي کنند. سارس و مرس نيز همانند کوويد-۱۹ هر دو توسط ويروسهاي مختلف کرونا ايجاد ميشوند.